Leuze: Detecție stabilă a obiectelor utilizând iluminare ambientală cu LED-uri

by donpedro

Îmbunătățirea suprimării active a luminii ambientale previne erorile de comutare.

Pentru senzorii optici difuzi din seriile 3C, 25C, 46C și 49C, suprimarea activă a luminii ambientale a fost îmbunătățită și, prin urmare, fiabilitatea acestora a crescut. Senzorii pot rezista chiar și la lumina directă provenită dintr-o sursă cu LED-uri, fără ca aceasta să cauzeze erori de comutare.

Instalarea senzorului în sisteme cu conveyor

Detecția obiectelor: întrepătrunderea undelor de lumină poate cauza erori de comutare

În producție și în zonele de montaj, senzorii folosiți pentru detecția obiectelor sunt montați în multe cazuri între rolele benzii transportoare, datorită limitărilor de spațiu. În aceste cazuri, este imposibilă montarea unui reflector sau a unui sistem emițător-receptor. De aceea, sunt utilizați senzori cu reflexie difuză și suprimarea fundalului.

Iluminarea ambientală din aceste spații are lumină pulsatorie. Această pulsație nu este percepută de către ochiul uman. Cand această lumină cade pe receptorul optic al senzorului, pot apărea erori de comutare.

Întrepătrunderea impulsurilor luminii LED cu cele ale senzorului

Soluția: utilizarea senzorilor difuzi cu suprimare activă a luminii ambientale (A²LS)

Senzorii difuzi din gama Leuze se produc cu această caracteristică de mulți ani.

Această funcționalitate permite senzorului să diferențieze lumina ambientală și cea reflectată de suprafața obiectului de detectat. Când lumina ambientală este detectată, impulsurile transmise sunt decalate temporal pentru prevenirea asocierii acestora cu cele transmise de iluminarea ambientală.

Impulsurile iluminării ambientale produsă de LED-uri de frecvență ridicată, cresc riscul comutărilor eronate ale senzorului

Iluminările moderne de tip LED sunt tot mai des utilizate în zonele de producție datorită eficienței lor. În aceste cazuri, impulsurile de lumină sunt semnificativ mai rapide decât în cazul iluminării uzuale, folosind, de exemplu, lămpi neon. Metoda utilizată anterior pentru suprimarea iluminării ambientale nu poate să facă față unor astfel de situații.

Întârzierea semnalului senzorului pentru evitarea comutărilor eronate

NOU: Suprimare îmbunătățită a luminii ambientale pe intervale mari și procesare paralelă a semnalelor

Pentru satisfacerea noilor cerințe, Leuze a optimizat semnificativ suprimarea luminii ambientale la utilizarea senzorilor optici difuzi din seriile 3C, 25C, 46C și 49C. Aceste serii dispun de electronică integrată bazată pe platforma ASIC, cu intervale mari de analiză și opțional cu procesare în paralel a semnalelor.

Astfel, este posibilă analiza rapidă a reacției senzorului la frecvențe ridicate ale impulsurilor luminii ambientale. Senzorul nu va transmite impulsuri în timpul impulsurilor generate de iluminarea ambientală cu LED-uri.

Senzorii Leuze HF sunt deja pregătiți pentru provocările aplicațiilor viitoare

Se așteaptă ca tendințele actuale de creștere a frecvenței impulsurilor iluminării cu LED-uri vor continua. Din acest motiv, Leuze a creat variante de senzori HF care pot rezista iluminării directe, intensive și de frecvență ridicată.

HT 3C HT 25C HT 46C HT 49C

 

O’Boyle srl
Tel. +40 256-201346   •   Mail: office@oboyle.ro   •   Web: www.oboyle.ro

oboyle-ORIG

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu