Emparro67 Hibrid

by donpedro

Emparro67 și Emparro67 Hybrid

Sursa de alimentare inovatoare Emparro67 este un dispozitiv complet cu multe caracteristici importante: nu numai că transferă alimentarea de la panoul de comandă către domeniul industrial, dar monitorizează și curenții folosind două canale integrate pentru monitorizarea circuitului de sarcină de 24 VCC, pentru a asigura un nivel ridicat de siguranță în funcționare. O interfață IO-Link permite o comunicare extinsă și transparentă.

Sursele de putere IP67 din seria Emparro sunt proiectate pentru aplicații aflate în exteriorul panoului de comandă. Toate componentele sunt protejate la stres mecanic. Carcasa compactă și robustă din metal este complet încapsulată și oferă protecție împotriva murdăriei, umidității și a lubrifianților de răcire care apar într-un mediu industrial dur. Eficiența energetică ridicată a unităților de alimentare IP67 – de până la 93.8% – garantează faptul că acestea pot fi utilizate la capacitate maximă, datorită temperaturii scăzute existente la suprafața dispozitivelor. Astfel, sursele de putere IP67 devin adevărate dispozitive universale ce pot fi utilizate în cele mai diverse aplicații.

Marele avantaj al acestei soluții descentralizate: Conversia de tensiune de la 230 VAC la 24 VCC nu mai are loc în cabinet (panoul de comandă), ci în câmp, direct la sarcină. Astfel, se reduc foarte mult atât pierderile de putere cât și costurile privind consumul energetic. Cabinetele pot avea dimensiuni mai mici, iar în unele aplicații se poate renunța la ele complet.

Emparro67: Adaptat perfect pentru condiții dure de mediu

Monitorizare electronică a curentului pentru o fiabilitate operațională ridicată
Noua sursă de alimentare Emparro67 Hybrid dispune de două canale integrate MICO pentru monitorizarea curentului, de exemplu, în componentele separate ale sistemului, în senzori, actuatoare sau, în particular, în modulele fieldbus. Astfel, atât alimentarea senzorului și a modulelor cât și alimentarea sistemelor de acționare a modulelor fieldbus conectate poate fi monitorizată separat. Acest lucru garantează selectivitatea dorită, care nu ar fi fost posibilă printr-o monitorizare comună a ambelor tensiuni de intrare și asigură o fiabilitate operațională maximă. Dacă alimentarea actuatorului este întreruptă, de exemplu, din cauza unui scurtcircuit, a unei suprasarcini sau a întreruperii cablului, magistrala de câmp continuă să fie alimentată prin tensiunea livrată senzorului și modulului. Aceasta înseamnă că mesajele de eroare și informațiile de diagnosticare pot fi trimise în continuare la PLC.

Canalele Mico pentru monitorizarea celor două circuite de sarcină de 24 VCC pot fi configurate la valori energetice diferite, fie prin apăsarea unui buton aflat pe dispozitiv, fie prin intermediul unei interfețe de comunicare. Procesul de declanșare a canalelor Mico a fost brevetat și respectă principiul „cât se poate de târziu, dar cât de devreme este nevoie.” Atunci când se atinge 90% din valoarea configurată a curentului, se emite o avertizare care va permite o acțiune promptă, înainte de apariția unui incendiu. Canalele deconectate pot fi activate prin apăsarea unui buton sau prin intermediul unui semnal. Dacă persoana care efectuează întreținerea oprește un canal prin apăsarea unui buton de pe dispozitiv, de exemplu pentru efectuarea unor lucrări de revizie, acesta poate fi reactivat doar manual de către aceeași persoană. În timpul acestui proces, opțiunea de pornire de la distanță este dezactivată.

Comunicație extinsă
Emparro67 Hybrid este echipat cu o interfață IO-Link (conexiune M12) și este capabil să comunice ca un dispozitiv cu un IO-Link-Master superior. Astfel, este posibilă integrarea lui Emparro67 Hibrid în aplicații inteligente și complexe de rețea, care transportă date complete de diagnosticare precum și caracteristici de operare. Un exemplu concret de aplicație este monitorizarea duratei de viață a dispozitivului: Emparro67 Hybrid oferă informații precise despre starea dispozitivului. Dacă se atinge o stare definită de operator, poate fi generată o comandă prin care dispozitivul poate fi înlocuit în următoarea perioadă de întreținere, fără eforturi suplimentare sau perioade de oprire. Companiile din sectorul construcțiilor și ingineriei mecanice pot utiliza astfel de funcții de întreținere predictivă pentru dezvoltarea de noi modele de afaceri.

Murrelektronik GmbH
Tel.: +43 1 7064525-0 | Fax: +43 1 7064525-300
info@murrelektronik.at
www.murrelektronik.ro

Aurocon_EA0714_Murr_Logo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu