Vânzările Farnell de computere Raspberry Pi au ajuns la 15 milioane în toată lumea

by donpedro

Farnell, Distribuitorul de Dezvoltare, este principalul producător și distribuitor al computerului pe o singură placă (SBC) Raspberry Pi, pe care l-a vândut inginerilor proiectanți, profesorilor, pasionaților și producătorilor, de la lansarea sa în 2012. Vânzările Farnell, susținute de oferta sa holistică, ce include un ecosistem divers de accesorii și suport prin Comunitatea element14, au ajuns acum la un număr remarcabil de 15 milioane de dispozitive la nivel mondial.

Cea mai recentă lansare a Raspberry Pi, computerul Raspberry Pi 4 Model B, a determinat o creștere semnificativă a vânzărilor. Această nouă placă reprezintă cel mai puternic Raspberry Pi de până acum: de trei ori mai rapid decât modelul anterior, cu multe opțiuni de memorie, cu o interfațare și conectivitate îmbunătățite pentru a extinde capabilitățile pentru toți utilizatorii. Raspberry Pi 4 poate fi utilizat ca o platformă embedded de înaltă performanță sau ca un computer desktop cu caracteristici complete.

Farnell stochează toate modelele Raspberry Pi, alături de ecosistemul său divers de accesorii, care sprijină utilizatorii în timp ce construiesc dispozitive pentru acasă, educație sau aplicații comerciale. Farnell a susținut Raspberry Pi prin Comunitatea sa element14, creând un forum pentru cei 650,000 de membri pentru a avea acces la informații, pentru a învăța, să fie inspirați de ideile colegilor și să se implice în provocările de proiectare bazate pe Raspberry Pi.

De asemenea, Farnell sprijină clienții, prin serviciul său “de la producător la piață”, prin programe pentru startup-uri, prin suport tehnic 24/7 precum și printr-un acord exclusiv cu Raspberry Pi (Trading) pentru personalizarea produselor Raspberry Pi. Printre clienții susținuți de Farnell se numără startup-ul francez Airnodes, care a dezvoltat o oglindă inteligentă ce poate fi văzută acum în hoteluri din Franța, și Futurehome, cu sediul în Norvegia, care a dezvoltat o aplicație de sistem de automatizare pentru acasă bazat pe o platformă Raspberry Pi, personalizată de Farnell.

Elemente cheie despre Farnell și Raspberry Pi:

  • Farnell este cel mai mare producător și distribuitor global de Raspberry Pi care a vândut 15 milioane de plăci Raspberry Pi până în prezent.
  • Sondajul Farnell despre Raspberry Pi arată cât de diversificată este utilizarea SBC-urilor; 33% dintre respondenți folosesc Raspberry Pi pentru proiecte personale, alții, tot 33%, îl folosesc pentru validarea conceptelor și pentru prototipare, iar treimea finală a respondenților folosesc Raspberry Pi în educația informală sau formală. Combinația dintre preț, performanță și ușurința în utilizare face ca Raspberry Pi să fie alegerea pentru mulți. Cercetările Farnell au evidențiat, de asemenea, creșterea utilizării produselor Raspberry Pi de către ingineri profesioniști în domeniul IoT și în aplicații de automatizare industrială și de control.
  • Compania care a achiziționat Farnell – Avnet – îi folosește experiența și expertiza pentru a dezvolta dispozitive precum Avnet Smartedge Industrial IoT Gateway, construit pe arhitectura Raspberry Pi, pentru a ajuta clienții să-și extindă prototipurile și să aducă produsele pe piață.

Lee Turner, Șeful Global pentru Semiconductoare și SBC la Farnell a spus: Farnell este principalul partener de distribuție la nivel mondial al Raspberry Pi, care a vândut 15 milioane de dispozitive de la lansarea din anul 2012. Aceasta este o etapă importantă atât pentru Farnell, cât și pentru Fundația Raspberry Pi și suntem încântați că am pornit cu ei în această călătorie. Noul computer Raspberry Pi 4 Model B este atuul care schimbă regulile jocului, oferind clienților un computer SBC mai rapid, mai puternic și mai bogat în funcții decât oricând. Puterea Raspberry Pi 4, rețeaua de distribuție extinsă a Farnell, precum și puterea companiei-mamă, Avnet, în dezvoltarea de dispozitive precum Avnet Smartedge Industrial IoT Gateway, bazată pe Raspberry Pi, nu pot face decât să paveze drumul către lucruri mai bune plecând de la această mică placă”.

Eben Upton, CEO, Raspberry Pi (Trading), a declarat: “Lucrăm cu Farnell din 2012 pentru a pune produsele Raspberry Pi în mâinile unor pasionați, profesori și ingineri proiectanți din întreaga lume. În 2015, am anunțat un acord exclusiv pentru a oferi variante personalizate ale produselor noastre clienților din domeniul ingineriei din baza de date a companiei Farnell, iar în Iunie, anul acesta, am lansat împreună Raspberry Pi 4 Model B, aducând performanța echivalentă unui PC, la un preț sub $50. Suntem extrem de încântați de faptul că Farnell a trecut de cifra de 15 milioane de unități vândute; așteptăm cu nerăbdare să mai livrăm multe alte unități împreună și să continuăm să schimbăm vieți în întreaga lume.”

Computerele și accesoriile Raspberry Pi sunt disponibile la Farnell în EMEA, Newark în America de Nord și element14 în APAC.

Premier Farnell
https://www.premierfarnell.com
https://www.avnet.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu