Farnell anunță lansarea celui de-al doilea sondaj global cu privire la dezvoltările din domeniul IoT

by donpedro

Farnell, Distribuitorul pentru Dezvoltare, anunță lansarea celui de-al doilea sondaj anual IoT. Sondajul este o oportunitate pentru inginerii proiectanți din domeniul IoT (și IIoT) în a oferi detalii și informații noi din și despre această piață, dar și să ajute la modelarea gamei de produse și a resurselor tehnice oferite de Farnell pentru a sprijini această tehnologie în continuă expansiune și diversificare.

Sondajul are loc în perioada 18 Septembrie – 4 Decembrie 2019, iar rezultatele vor fi puse la dispoziție în Februarie 2020. Toți participanții la sondaj au șansa de câștiga, prin tragere la sorți, următoarele premii:

  • Un iPad pro (un singur câștigător)
  • Au posibilitatea de a alege între un card cadou Amazon în valoare de £250 (sau echivalent, în moneda locală) SAU o dronă cu o valoare similară (trei câștigători)
  • Un voucher Farnell în valoare de £50 (sau echivalent în moneda locală) pentru a face cumpărături de pe website-ul Farnell pentru câștigătorii EMEA și APAC, sau un card cadou Amazon în valoare de £50 pentru câștigătorii NA (America de Nord) (în total, șase câștigători)

Rezultatele sondajului vor indica creșterea aplicațiilor IoT existente și emergente și vor dezvălui tehnologiile utilizate în soluțiile IoT. Prin îmbunătățirea înțelegerii segmentelor pieței, a cerințelor de proiectare și a noilor tendințe, Farnell va continua să spijine nevoile clienților și îi asigură, de asemenea, că poate susține dezvoltarea de proiecte acum și în viitor.

Lee Morgan, Senior Technical Marketing Manager EMEA, Tektronix, se așteaptă ca securitatea, consumul de energie, întreținerea predictivă și orașele inteligente să influențeze în mod semnificativ rezultatele din acest an: „Cred că una dintre cele mai interesante industrii IoT vine din zona ‘Orașului Inteligent’. Odată cu apariția 5G (și tehnologiile wireless viitoare) care permit transferuri date de mare viteză între dispozitive, se va deschide o nouă eră în domenii precum ghidarea traficului în timp real sau aflarea gradului de ocupare în anumite momente din restaurante, expoziții sau alte atracții, ducând la un management dinamic al cozilor sau la schimbarea luminozității în iluminatul stradal atunci când sunt detectați oameni care trec prin zonă”. El adaugă: „Consumul de energie este cu adevărat un subiect fierbinte în acest moment; avem deja produse mature pe piață care permit un management energetic în gospodărie (gândiți-vă la Hive și Nest), acestea nu ne permit doar să controlăm căldura, lumina sau aparatele la atingerea (să zicem!) a unui buton, ci ne permit să fim atenți la pierderea energiei. Vă imaginați economiile pe care le-ați putea avea pe o scară industrială mai largă sau chiar pe țară? de exemplu, lămpile stradale care se aprind doar atunci când o mașină se află la o anumită distanță.”

[n.red. Nest și Hive sunt două termostate inteligente cu cele mai bune profiluri pentru încălzirea locuințelor în mod inteligent. Diferența dintre acestea este că Nest necesită alimentare prin fire, în timp ce Hive poate fi alimentat de la 4 baterii AA]

Jacky Perdrigeat, VP EMEA Marketing & Aplicații, Microcontrolere & Circuite integrate Digitale și Gerard Cronin, Șeful departamentului de Marketing și Comunicare la ST Microelectronics au adăugat: “Ne așteptăm ca sondajul să confirme că Securitatea, Fiabilitatea și Ecosistemul sunt toate esențiale în dezvoltarea IoT. Importanța relativă a fiecăreia dintre acestea depinde de aplicația finală – și de aceea ST oferă o gamă completă de produse și tehnologii pentru a permite dezvoltatorilor flexibilitatea de a observa și evidenția caracteristicile care răspund cel mai bine nevoilor piețelor lor. De asemenea, ne așteptăm ca, datorită valorii enorme pe care industriile și orașele o pot realiza din aplicațiile inteligente – pentru siguranță, eficiență și comoditate – aplicațiile Smart City și Smart Industry pot deveni cele mai mari piețe pe termen lung, din punct de vedere valoric. Deoarece IoT le permite dezvoltatorilor să adauge inteligență oriunde poate face viața oamenilor mai bună, există oportunități incredibile pentru piețele finale, care în cele din urmă îi vor asigura succesul.”

Acesta este al doilea an în care Farnell organizează sondajul și, prin includerea întrebărilor legate de AI, va arăta modul în care industria IoT se schimbă și înglobează noile tehnologii. Noile întrebări vor dezvălui unde începe să fie integrată Inteligența Artificială în procesul de proiectare IoT și dacă aceasta a început să fie integrată în produse sau soluții IoT.

Rezultatele sondajului din 2018 au arătat că cerința cheie pentru maximizarea beneficiilor ale IoT a fost nevoia de standarde și politici comune. De asemenea, a dezvăluit rolul tot mai mare al hardware-ului în procesul de proiectare, inginerii folosind o serie de platforme hardware pentru a accelera ritmul de dezvoltare și a reduce timpul de comercializare, inclusiv Raspberry Pi și BeagleBone Black. Rezultatele au evidențiat, de asemenea, domeniile cheie ale aplicațiilor care urmează să crească în următorii cinci ani, printre care automatizările la nivel rezidențial, automatizările și controlul industrial și Inteligența Artificială.

Cliff Ortmeyer, Șef Global Marketing Tehnic la Farnell a spus: Oportunitățile și aplicațiile pentru Internetul Lucrurilor cresc într-un ritm tot mai mare, iar noi asigurăm clienții noștri că au acces imediat la hardware-ul și software-ul de care au nevoie pentru a minimiza timpii de dezvoltare a produselor. Gama noastră tot mai mare de soluții modulare oferă proiectanților liniștea că aceștia nu mai trebuie să cerceteze profund soluțiile AI pentru a le integra în sistemele lor.

Clienții Farnell pot găsi resurse de asistență și de proiectare, care includ “IoT hub”, pagini AI și un configurator AI pe website-ul său. Livrarea în a doua zi este disponibilă pentru toate plăcile majore de dezvoltare pentru IoT, inclusiv pentru Raspberry Pi 4 Model B, Avnet SmartEdge IIoT Gateway, kitul starter Microsoft Azure Sphere, BeagleBone AI și Ultra96 V2.

Pentru a vă implica în sondajul global realizat de Farnell cu privire la evoluția IoT și a intra la tragerea la sorți, faceți clic aici. Spune-ți părerea online, folosind #FarnellGlobalIoTIndex. Termenii și condițiile pentru Sondajul IoT, precum și tragerea la sorți sunt disponibile pe element14 community.

Premier Farnell
https://www.premierfarnell.com
https://www.avnet.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu