Sensor Instruments: Detecția suprafețelor din sticlă

by donpedro

95% din sticla plană produsă industrial este realizată utilizând procesul de plutire a sticlei. În acest proces, sticla topită este introdusă continuu într-o baie de staniu topit. Datorită greutății specifice reduse, sticla topită plutește pe o suprafață fină de staniu și formează o peliculă uniformă, extrem de fină. Partea sticlei care se află în contact cu staniul topit va fi contaminată, ceea ce va afecta procesele următoare de tratare a acesteia.

Pentru procesarea ulterioară a sticlei, este prin urmare important ca suprafața contaminată în baia de staniu să fie distinsă de suprafața opusă, supusă la temperaturi înalte.
Din experiența pro­cesării sticlei prin această metodă, fața sticlei care se află în contact cu baia de staniu, prezintă o reflexie optică scăzută în domeniul de lungimi de undă UVC. Utilizând un senzor de contrast de tipul SPECTRO-1-FIO-UVC/UVC și o fibră optică reflexivă R-S-A3.0-(3.0)-600-22°- UV, partea sticlei care se află în contact cu staniul poate fi distinsă de cea supusă temperaturilor ridicate fără probleme, chiar dacă sticla prezintă nuanțe diferite sau este complet transparentă.
Lentila fibrei optice este direcționată perpendicular pe suprafața sticlei la o distanță de 5mm. Influența luminii ambientale este eliminată prin utilizarea luminii pulsatorii și filtrelor optice adaptate pentru senzor. Datorită metodei de detecție și măsurare non-contact, sistemul utilizat este pretabil și pentru procese automatizate de viteză ridicată.


O’Boyle
srl
Tel. +40 256-201346   •   Mail: office@oboyle.ro   •   Web: www.oboyle.ro

oboyle-ORIG

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu