DIM320 – scanner portabil de dimensionare şi profilare

by donpedro

Dinamica sistemelor logistice şi timpul de răspuns pentru termene de livrare din ce în ce mai provocatoare reprezintă o preocupare permanentă a producătorilor de soluţii pentru industria sistemelor automatizate de depozitare, transport şi asigurare trasabilitate a mărfurilor. Sistemul DIM320 vine să confirme această preocupare pentru dezvoltarea de soluţii portabile şi uşor de folosit care să asigure profilarea 3D fără eforturi prea mari. Dimensionarea şi profilarea 3D a unui palet de marfă, spre exemplu este mult mai uşor de realizat acum, informaţiile putând fi transmise în timp real sistemului logistic pentru a eficientiza costurile cu depozitarea şi transportul.
Trasabilitatea a intrat într-o nouă eră, coroborată cu necesităţile smart din ce în ce mai evidente ale Industriei 4.0. DIM320 este soluţia pentru a cunoaşte dimensiunile 3D ale produselor dumneavoastră.

Sistem portabil pentru profilare 3D la îndemâna oricui
Sistemul de urmărire şi trasabilitate DIM reprezintă un produs de dimensionare mobilă şi portabilă în principal pentru paleţi. Acesta constă dintr-un senzor prevăzut cu o carcasă uşoară din fibră de carbon şi o tabletă portabilă. Prin intermediul unei scanări izometrice rapide, sistemul de înaltă precizie poate captura destule date pentru a construi o matrice tridimensională de date necesare calculului dimensiunilor. În acest fel sistemul multifuncţional poate ajuta la reducerea manipulării paletului în vederea măsurării dimensiunilor acestuia, acest lucru contribuind la creşterea productivităţii sistemului logistic. În plus faţă de datele legate de dimensiunile paletului, scannerul poate captura şi unul sau mai multe coduri de bare sau imagini de identificare. Sistemul poate fi integrat uşor în alte sisteme logistice, comunicaţia datelor măsurate făcându-se rapid şi uşor. Sistemul are certificare Legal for Trade pentru sisteme logistice standardizate, putând fi folosit deci imediat pentru profilarea 3D a paleţilor.

Caracteristici unice pentru un produs inovator
Sistemul este proiectat pentru a face profilare şi identificare pe bază de coduri de bare şi imagini. Portabilitatea, precizia şi funcţiile smart integrate îl fac produsul ideal pentru orice operator de sisteme logistice automatizate.

Caracteristici
Dispozitiv de profilare complet portabil
Poate captura unul sau mai multe coduri de bare şi imagini de identificare, în plus faţă de dimensiuni
Poate opera atât în mod online cât şi offline în funcţie de disponibilitatea reţelei
Precizie de măsurare de până la 0.5 ţoli
Dimensiunea maximă a paletului 118 × 118 × 96 ţoli
Certificare NTEP pentru utilizarea în aplicaţiile unde gabaritul este o caracteristică cerută
Pachetul include scannerul, tabletă cu cablu de încărcare, placă de calibrare măsurare, card microSD cu date necesare calibrării, card reader USB, set de curăţare a sistemului optic şi husă
Distanţa de scanare: 1000 … 3000mm
Dimensiuni câmp de scanare: 3000 × 3000mm; pătrat cu înclinaţie maximă 55 grade
Dimensiune maximă obiect scanat: 2997 mm × 2997 mm × 2438 mm
Dimensiune minimă obiect scanat: 152 mm × 152 mm × 152 mm
Coduri de bare ce pot fi citite: UPC-13, UPC-A, UPC-E, EAN-8, Code 128, Code 39, Interleaved 2 of 5
Interfaţă Wi-Fi, protocol WLAN 802.11a/b/g/n/ac
Clasă de protecţie IP67
Greutate scanner: 1000g
Temperatura de operare: 0°C … +40°C
Profile 3D fotorealistice color posibile datorită camerelor color integrate în senzor
Diverse accesorii disponibile: husă cu suport special de ţinere în palmă, baterie adiţională

Beneficii
Potenţial pentru tarifare mai rapidă a costurilor de transport cu ajutorul unui dispozitiv de scanare portabil
Capturează dimensiuni, coduri de bare şi imagini, toate funcţiile integrate într-un singur scanner
Utilizează spaţierea şi îmbunătăţeşte capacitate de stocare şi capacitatea vehiculelor de transport
Fără costuri adiţionale de instalare şi instruire utilizare mulţumită designului intuitiv şi a senzorului de tip plug&play
Operatorul poate prin folosirea scannerului portabil să rămână focalizat pe sarcina concretă, reducându-se concomitent şi accidentele sau distrugerile paleţilor datorită informaţiilor eronate cu privire la gabaritul acestora
Elimină erorile umane de la efectuarea măsurătorilor şi până la lanţul de aprovizionare cu marfa depozitată
Minimizează nevoia de a mişca paleţii pentru a folosi o soluţie de măsurare cu scanner fix

Principiul de funcţionare
Proiectorul integrat în scanner emite un şablon de puncte infraroşii pe suprafaţa obiectului. Cele două camere cu infraroşu fotografiază acest şablon. Coordonatele 3D sunt apoi calculate folosind algoritmul matematic denumit triangulaţie.
Pe măsură ce camerele cu infraroşu fotografiază acest şablon, o cameră color, de asemenea, integrată în scanner execută o fotografiere color. Această fotografie color este apoi combinată cu coordonatele 3D ale punctelor din şablonul emis, noua fotografie obţinută fiind un cadru. Procedura se derulează la viteze mari de scanare, rezultând o multitudine de astfel de cadre. Datele generate sunt apoi transferate wireless la tabletă sau la un PC prin cablul USB.

În funcţie de obiectul scanat sau de mediul înconjurător este posibil să fie nevoie de tabletă sau de PC în imediata proximitate a scannerului pentru transferul fiabil de date de măsurare. Software-ul dedicat scannerului DIM320 detectează în mod clar elementele identificabile precum colţurile în fotografia color. Aceste elemente sunt numite caracteristici. Urmărirea caracteristicilor cadru cu cadru poartă numele de tracking. Prin intermediul funcţiei de tracking este posibilă reconstituirea mişcării senzorului în spaţiu, adăugând astfel toate punctele 3D din fiecare cadru într-un context 3D principal. O scanare completă se referă la setul de cadre obţinute din secvenţa de capturare. Este nevoie de o scanare în buclă deoarece pot apărea erori de la cadru la cadru, erori ce se pot acumula în timp rezultând mici spaţii “goale” ale profilului 3D. Capturarea unui obiect de mai multe ori generează un număr finit de scanări.

Aceste scanări reprezintă adevăratele înregistrări ale profilului 3D, software-ul dedicat fiind capabil să efectueze conversia automată de la seturile de cadre la scanări complete. Multiplele scanări constituie profilul 3D al obiectului, de fapt o matrice multi­dimensională de puncte cu coordonate tridimensionale.

Aplicaţii
DIM320 poate fi folosit cu succes la profilarea tridimensională a cole­telor şi a paleţilor pentru a optimiza procesele logistice, informaţiile de gabarit fiind foarte importante pentru productivitatea şi eficienţa economică a sistemelor logistice.
De asemenea, DIM320 poate fi folosit şi la identificarea unui anumit colet după codul de bare ce poate fi citit şi după imaginea acestuia.

Mihai Priboianu
Aurocon COMPEC SRL
COMPEC-lOGO

Distribuitor autorizat SICK:
AUROCON COMPEC srl   |   www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu