Contrinex: Senzori optici miniaturali pentru înlocuirea fibrei optice

by donpedro

În unele aplicații, spațiul de montaj este atât de mic încât nu se pot instala senzori optici uzuali. Prin urmare, senzorii optici cu fibră optică sunt cel mai des utilizați, chiar dacă au costuri de instalare ridicate. Acum, Contrinex a realizat noi senzori optici, care prin dimensiunile lor foarte reduse, reprezintă o alternativă ideală pentru fibrele optice.
Acești senzori au diametru de 4 mm sau M5 și sunt ideali pentru aplicații cu roboți, unelte pentru roboți și conveioare mici unde se face detecția de componente miniaturale, în industria împachetării, logistică, asamblare sau automatizări. Toate componentele senzorului miniatural, sursa de lumină, optica integrată și conexiunea IO-Link, sunt integrate într-o carcasă robustă din oțel inoxidabil. Distanțele de operare precalibrate pentru senzorii difuzi sunt de 12, 24, 60 sau 120 mm (versiunea LTR) și pentru cei emițător-receptor de până la 500 mm (versiunea LLR). Acești senzori optici miniaturali funcționează cu lumină roșie vizibilă (630 nm), ceea ce simplifică ajustările. Frecvențele de comutare sunt de la 500 Hz până la 2.5 kHz și pot fi configurate prin IO-Link, permițând detecția obiectelor miniaturale, firelor, cu fiabilitate ridicată.

Contrucție robustă din oțel inoxidabil
Carcasa cilindrică din oțel inox V2A are indice de protecție IP67 și dimeniuni de 4 mm diametru sau M5. Datorită tehnologiei avansate de focusare a luminii, diametrul amprentei optice este de doar 6 mm la o distanță de operare de 50 mm, funcție de model. Aceasta permite detecția fiabilă a celor mai mici obiecte. Tensiunea de alimentare pentru acești senzori optici miniaturali este de la 10 la 30 VDC, iar conexiunea se face prin cablu PUR sau conector M8 4-pin. Funcție de tipul senzorului, greutatea acestora este de 4, 12 sau 30 g pentru versiunile cu conector, cablu+conector sau cablu. Domeniul temperaturilor de lucru este de la -25 la +65°C (-13 … +149°F).


O’Boyle
srl
Tel. +40 256-201346   •   Mail: office@oboyle.ro   •   Web: www.oboyle.ro

oboyle-ORIG

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu