Două soluții USB-PD simplifică proiectarea PD (Power Delivery) în piața dispozitivelor USB Type-C™

by donpedro

Fiind printre primele produse USB 3.1 SmartHub din industrie cu certificare USB-IF, cu suport integrat pentru Power Delivery (TID1212), familia USB705x permite o încărcare rapidă a dispozitivului și introduce implementări unice PD numite HostFlexing și PDBalancing. UPD301A este un controller USB Type-C PD autonom care simplifică semnificativ implementarea funcționalității de bază a circuitelor USB Type-C PD pentru încărcarea acumulatoarelor electrice, ceea ce îl face ideal pentru aplicații de încărcare în vehicule, pentru echipamente portabile sau pentru stații publice de încărcare.

Familia USB705x include două caracteristici unice care facilitează implementările USB Type-C PD: HostFlexing și PDBalancing. HostFlexing simplifică experiența stației de andocare (distribuție) a utilizatorului, permițând tuturor porturilor USB Type-C să funcționeze ca port „notebook”, eliminând nevoia de etichete criptice care încearcă și explică funcționalitatea generală a fiecărui port USB Type-C. PDBalancing oferă o metodologie pentru producători de a gestiona puterea globală a sistemului prin control centralizat, economisind în final bani pentru consumatori, prin posibilitatea de a încărca un număr de dispozitive PD cu mai puțină putere.

Pentru a răspunde cererii consumatorilor pentru o încărcare mai rapidă a dispozitivelor mobile și transmisie bună de date, familia USB705x combină suportul nativ USB Type-C PD cu viteze de transfer de 5 Gbps SuperSpeed pentru USB 3.1. Ideal pentru stații de andocare, monitoare pentru PC și infotainment auto, familia, formată din USB7050, USB7051, USB7052 și USB7056, oferă o gamă de configurații USB pentru a răspunde diferitelor nevoi de proiectare cu suport PD și USB Type-C. De exemplu, USB7050 acceptă trei porturi USB Type-C cu suport PD în amonte și USB Type-C în aval, în timp ce USB7056 oferă doar un port în amonte alături de cinci porturi tradiționale în aval Type-A.

Noile hub-uri acceptă, de asemenea, aplicații de asistență pentru șoferi care sunt disponibile pe toate telefoanele mobile, permițând interfeței grafice cu utilizatorul a telefonului să fie afișată pe ecranul unui vehicul în timp ce, simultan, se încarcă dispozitivul mobil.

Cu smartphone-urile care necesită din ce în ce mai multă putere decât standardul BC 1.2, proiectanții sistemelor electronice trebuie să poată implementa cu ușurință tehnologii de încărcare de mare putere în sisteme. UPD301A oferă o soluție simplă și autonomă pentru implementarea încărcării USB Type-C PD într-o varietate de aplicații. Dispozitivul acceptă ambele tipuri de operare (cu un singur si două porturi) și folosește o implementare pin configurabilă care se concentrează pe ușurința în utilizare. UPD301 completează familia extinsă de hub-uri USB a Microchip și permite soluții de la o simplă încărcare până la management de date, video și energie.

USB705x și UPD301 vin cu o soluție completă, care include instrumentul de configurare hub MPLAB® Connect Configurator, plăci de evaluare cu scheme și fișiere Gerber pentru a reduce timpul de dezvoltare.

Familiile UPD301A și USB705x sunt disponibile astăzi:

Dispozitiv PD amonte PD Type-C aval Standard Type-C aval* Type-A aval
USB7050** Da 2 porturi 2 porturi
USB7051 Da 1 port 1 port 2 porturi
USB7052 Da 2 porturi 2 porturi
USB7056 Da 1 port 5 porturi

*Standard Type-C înseamnă 15W doar putere (nu include PD).
**Conformitate în domeniul auto (AEC-Q100)

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu