Farnell lansează soluțiile de amplificare audio MERUS™ Class D de la Infineon pentru produse audio mai bune

by donpedro

Farnell, Distribuitorul de Dezvoltare, anunță disponibilitatea gamei de amplificatoare audio Clasă D MERUS™ de la Infineon, care utilizează o tehnologie de comutație de pionierat pe mai multe niveluri pentru a crește performanța audio și pentru a reduce pierderile de putere în timpul funcționării. Standardele îmbunătățite de proiectare și producție ale Infineon oferă o fiabilitate și o stabilitate extremă pentru întreaga durată de viață a produsului. Noua gamă oferă o eficiență energetică îmbunătățită, o dimensiune redusă, o greutate, o interferență electromagnetică și costuri totale mai mici decât soluțiile tradiționale de pe piață.

Inginerii electroniști pot utiliza soluțiile audio MERUS™ Clasă D într-o gamă largă de aplicații, cum ar fi boxele alimentate de la baterii, boxele wireless și de andocare, barele de sunet, sistemele multicameră și sistemele de tip “home theatre”. Portofoliul MERUS™ include amplificatoare audio monolitice complet integrate, amplificatoare audio multi-cip (MCM), precum și soluții discrete de drivere de amplificatoare audio și MOSFET-uri de putere, scalabile pentru a satisface cele mai stricte și exigente cerințe de aplicație.

Produsele disponibile acum de la Farnell includ:

  • Circuitele MA12040P (pentru tensiunea de alimentare de 4-18 V) și MA12070P (pentru un interval de tensiune de alimentare de 4-26 V) – potrivite pentru boxele portabile, boxele wireless și de andocare, barele de sunet și sistemele multicameră / home theatre – ambele dispunând de o soluție embedded de management a puterii digitale, care, cu ajutorul unui algoritm, reglează dinamic frecvența de comutație și modulația pentru a optimiza pierderile de putere și EMI pe întreg intervalul de putere de ieșire. Convertoarele integrate digital-analogice permit o intrare audio digitală I2S. Amplificatoarele suportă rate de eșantionare de la 44.1 kHz la 192 kHz și oferă protecții la scurtcircuite, supra-temperatură și sub-tensiune. Profilurile flexibile privind modurile de alimentare permit utilizatorului să utilizeze tehnica de comutație multi nivel pentru a obține performanțe audio foarte înalte și reducerea pierderilor de putere. De asemenea, sunt disponibile și variantele complementare – MA12040 și MA12070 – cu intrări analogice.
  • Kitul de evaluare audio EVAL_AUDIO_MA12070P este ușor de utilizat și conține toate elementele necesare pentru a evalua amplificatorul MA12070P în Clasă D MERUS™ cu intrare digitală multi nivel, cu o putere de 2 × 80W și foarte eficient din punct de vedere energetic. Circuitul este destinat în mod special aplicațiilor audio de înaltă performanță fără filtre și fără radiatoare precum control voce sau audio profesional, acolo unde este esențial să se maximizeze gama dinamică și performanța audio, reducând în același timp pierderile de putere (puterea disipată) și consumul de putere.

Lee Turner, Director Global Semiconductoare și SBC (Single Board Computing) la Farnell a declarat: “Infineon este cunoscut pentru soluțiile sale de pionierat care acoperă cerințe de aplicații audio bazate pe arhitecturi patentate, algoritmi proprietari, tehnologii avansate de fabricație și verificări și testări extinse. Amplificatorul MERUS™, livrat acum de Farnell, oferă clienților o experiență de sunet fără precedent, fiind proiectat să maximizeze eficiența energetică oferind în același timp performanțe audio de cea mai bună calitate în factori de formă optim potriviți, pentru inginerii de proiectare care dezvoltă produse atât pentru acasă, cât și pentru utilizare profesională.”

“Cu inovațiile tehnologice recente, cum ar fi amplificatoarele în Clasă D multi nivel, proiectate special pentru a obține o calitate audio superioară și o amplificare eficientă a semnalelor muzicale, proiectanții sunt capabili mai mult decât oricând să creeze produse mai bune pentru clienții lor. Suntem încântați de sprijinul acordat de Farnell pentru creșterea atât a vizibilității cât și a distribuției amplificatoarelor noastre audio de nivel profesional MERUS™”, a remarcat Jens Tybo Jensen, Șeful departamentului de dispozitive Audio Clasă D, la Infineon Technologies.

Gama de soluții de amplificare audio în Clasă D – MERUS™ de la Infineon – este disponibilă la Farnell în EMEA, Newark în America de Nord și element14 în APAC.

Farnell

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu