Instrument pentru achiziție de date, avantajos, pentru uz industrial

by donpedro

Înregistratorul de date MSD200 de la akYtec are interfețe analogice și digitale diverse și astfel salvează achiziționarea unui modul I/O suplimentar

Temperatura sau umiditatea, consumul de energie sau chiar impulsuri: Înregistratorul de date MSD200 de la akYtec permite memorarea rapidă și eficientă a parametrilor de mediu și a altor parametri fizici, în procesele de automatizare, pentru analiza lor ulterioară. Se caracterizează printr-un grad ridicat de securitate a datelor, ușurință în utilizare și fiabilitate.

Înregistratoarele de date sunt utilizate pentru a colecta date în diverse procese, oferind utilizatorilor o informație cuprinzătoare. Înregistratorul de date este, de obicei, necesar pentru verificarea calității reglării, dar, de asemenea, și pentru posibilele automatizări domestice. Înregistratoarele de date preiau informațiile într-un ritm predefinit, le înregistrează printr-o interfață și le memorează într-un mediu de stocare.

Compania akYtec GmbH din Hanovra este specializată în dezvoltarea și vânzarea tehnologiei de automatizare industrială, cum ar fi dispozitive programabile configurate, gata de instalat, module de afișare și diverse transmițătoare. Înregistratorul de date MSD200 de la akYtec este un produs verificat care este utilizat în principal pentru achiziționarea de informații în diverse industrii, într-o gamă largă de aplicații. Unitatea robustă, de 150 de grame, cu grad de protecție IP20, admite temperaturile ambientale de la -10 la +55 grade Celsius și se caracterizează printr-o mare flexibilitate în prelucrarea datelor care urmează a fi înregistrate. Dispozitivul este proiectat pentru montarea pe șină DIN, are dimensiuni de 22.5 × 102 × 120 mm și este alimentat la 24 de volți. Funcționarea dispozitivului poate fi controlată de două comutatoare DIP și este monitorizată de patru LED-uri de pe panoul frontal.

Înregistrarea datelor și evaluarea informațiilor sunt simplu de făcut
“MSD200 este o alternativă rentabilă pentru o gamă largă de aplicații”, explică Alex Holm, CEO al akYtec GmbH. Dispozitivul are 64 de canale și poate funcționa cu date preluate din diferite surse. Interfața RS485 permite monitorizarea datelor primite de la alte dispozitive prin intermediul Modbus, protocolul deschis pentru comunicarea client-server. De asemenea, dispozitivul este echipat cu patru intrări analogice configurabile pentru semnale standard 4-20 mA, 0-5 mA și 0-20 mA, ceea ce reduce cheltuielile pentru un modul de extensie I/O. “MSD200 funcționează bine acolo unde procesele lente, cum ar fi monitorizarea temperaturii, trebuie urmărite”, spune Holm.

Temperaturile, de exemplu, pot fi măsurate printr-un senzor adecvat și transformate de către un traductor de temperatură într-un semnal electric. Datele sunt conectate direct într-o intrare analogică a MSD200, unde acestea sunt apoi evaluate. De asemenea, este posibil să se înregistreze semnale printr-un modul de intrare analogic conectat la înregistratorul de date printr-o interfață RS485 care transmite măsurătorile de temperatură ca un semnal Modbus. În cadrul arhivei, este posibilă înregistrarea automată a datelor pe mai multe luni.

În plus față de înregistratorul de date MSD200, firma akYtec, specializată în tehnologia automatizărilor, are, de asemenea, în profilul său senzori, traductoare, regulatoare compacte și afișaje digitale

Operarea înregistratorului prin configurator
Datele sunt stocate pe o cartelă furnizată, SD de 16GB, care este suficientă pentru înregistrarea datelor pentru o perioadă de trei ani, fără a fi ștearsă. Alternativ, pot fi utilizate medii de stocare – SD, SDHC, micro SD sau MMC – de până la 32GB. Interfața USB a dispozitivului este utilizată pentru configurarea și citirea datelor. Valorile măsurate și stocate pe card sunt transferate ca fișiere CSV prin intermediul managerului de fișiere într-un PC, unde datele pot fi evaluate în Microsoft Excel sau într-o aplicație similară. Numele valorilor măsurate corespund setărilor canalului efectuate în configurator. Este, de asemenea, posibil să se păstreze o conexiune constantă, permanentă între MSD200 și un PC, stocând datele atât pe cardul SD, cât și într-un folder de pe PC. Durata minimă de sincronizare poate fi specificată de la minim șase minute la maxim 24 de ore.

Cu ajutorul înregistratoarelor de date, se poate dovedi că produsele sensibile la temperatură nu au fost expuse influențelor negative în timpul producției, transportului și depozitării — Sursă imagine: © Pongvit – fotolia.com

Configuratorul MSD permite crearea mai multor configurații ale dispozitivului și transferul lor către alte dispozitive MSD200 atât în modul online, cât și în modul offline. Utilizatorii pot folosi tab-ul Channels pentru a configura oricare dintre cele 64 de canale de achiziție de date. În același timp, transmiterea datelor către PC și ștergerea informațiilor pot fi efectuate de aici. Logger-ul de date are, de asemenea, un ceas de timp real, care poate fi sincronizat în configurator. Datorită semnăturii digitale, modificările neautorizate ale fișierului .csv pot fi urmărite.

Transmisia de date în timp real
MSD200 poate fi folosit atât ca maser cât și ca slave. În modul master, el poate prelua date de la alte module slave conectate într-o rețea Modbus. Cu condiția ca loggerul de date să funcționeze în modul master, datele înregistrate pot fi vizualizate în timp real. Ciclul de achiziție este specificat în milisecunde. Dacă este mai mic de 500ms, achiziția se efectuează în cel mai rapid mod posibil (minimum 100ms), imediat după primirea răspunsului.

Dispozitivul în sine este subțire și nu are ieșiri. În combinație cu un dispozitiv programabil, de exemplu PR200 de la akYtec, loggerul de date poate fi integrat într-un sistem de control. Senzorii și traductoarele pe care firma akYtec, specializată în automatizări, le deține, de asemenea în portofoliul său, ar putea furniza acestui sistem informațiile necesare.

akYtec
akYtec a fost înființată în 2010 de specialiști cu experiență și înaltă calificare din domeniile privind dezvoltarea electronică și tehnologia automatizărilor. Compania se concentrează pe dezvoltarea și distribuirea tehnologiilor de automatizare industrială, cum ar fi dispozitivele programabile, afișajele de proces, modulele I/O și alte dispozitive. Integrarea tehnologiilor externe și cooperarea cu parteneri de producție permit AkYtec să se adapteze flexibil la nevoile clienților în orice moment.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu