Avnet oferă mai multă securitate IoT cu ajutorul resurselor pentru dezvoltatori Microsoft Azure Sphere

by donpedro

Securitatea a devenit cea mai mare provocare pentru aplicațiile IoT, 8 dintre cei 10 dezvoltatori identificând-o drept cea mai mare problemă. Pentru a ajuta dezvoltatorii să creeze soluții extrem de sigure, end-to-end IoT, liderul global al soluțiilor tehnologice Avnet oferă gratuit 20.000 de kituri starter Azure Sphere. În plus, dezvoltatorii vor avea acces la o serie de resurse, inclusiv seminarii, cursuri, teste și experimente (RoadTest) și concursuri de proiectare găzduite de Avnet – ca parte a relației permanente a distribuitorului Avnet cu ecosistemul de la Microsoft – Azure Sphere.

Anunțat la începutul acestui an, starter kitul Avnet Azure Sphere MT3620 dezvoltat de Avnet reprezintă calea cea mai rapidă și mai simplă pentru a oferi cea mai bună securitate dispozitivelor IoT. Kitul de start utilizează modulul Azure Sphere dezvoltat de Avnet, care se bazează pe sistemul securizat de operare Azure Sphere (OS) al Microsoft și pe Serviciul de securitate Azure Sphere, găzduit pe un microcontroler MediaTek MT3620. Kiturile sunt oferite prin comunitățile Hackster.io și element14 ale Avnet, disponibilitatea lor urmând să se încheie la 30 septembrie 2019.

În plus, dezvoltatorii vor putea să-și încerce aptitudinile în două provocări de proiectare diferite, bazate pe starter kitul Azure Sphere, cu posibilitatea de a câștiga o gamă de premii în valoare totală de peste $70.000.

  • Provocarea “Sensing the World” a element14 – Participanții sunt provocați să dezvolte un dispozitiv IoT care să demonstreze potențialul vast al Azure Sphere. În completarea conectivității plăcii electronice, participanții au libertatea de a-și alege perifericele, senzorii și posibilitățile de extensie, precum și alegerea propriei aplicații. Proiectele trimise vor fi jurizate ținând cont de ingeniozitatea proiectului și de cât de bine a fost atins scopul declarat. Comunitatea element14 oferă 3 premii speciale (care conțin instrumente/echipamente Microsoft) în valoare de $3.500 fiecare și alte 10 premii în valoare de $1.500 fiecare, câștigătorii având mai multe opțiuni pentru alegerea instrumentelor/echipamentelor pe care și le doresc. Pachetul poate include laptopuri sau tablete, sisteme Xbox de gaming, unelte HoloLens VR și multe altele. Membrii comunității element14 care primesc online kitul Azure și rulează aplicația zilnică de sincronizare, în fiecare zi pentru cel puțin 15 zile consecutive, până la data de 30 August 2019, vor avea o șansă suplimentară de a câștiga unul dintre cele cincizeci de carduri cadou în valoare de $ 200, ca parte a comunității Connection Challenge.
  • Provocarea “Secure Everything de la Hackster.io – Concentrându-se pe nevoia crescândă de securitate, participanții sunt provocați să creeze un dispozitiv securizat, construit în jurul unui microcontroler (MCU), folosind Azure Sphere. Proiectele ar trebui să satisfacă una dintre numeroasele teme definite, cum ar fi construcția și automatizarea locuinței, aplicații inteligente în domeniul comerțului cu ridicata sau soluții de putere și energii regenerabile.

Înregistrarea participanților la concurs trebuie să fie făcută până la 30 Septembrie 2019. Pentru mai multe informații despre regulile concursului și resursele de proiectare, vizitați Secure Everything.

Dianne Kibbey, Global Head – element14 Community a declarat: “Aceasta este o provocare extraordinară în domeniul proiectării și suntem nerăbdători să începem! Membrii element14 au ocazia să câștige premii incredibile și, ținând cont de faptul că aceștia dezvoltă aplicații bazate pe IoT care conectează kitul Avnet Azure Sphere la cloud, așteptăm cu nerăbdare să vedem nivelul lor imens de creativitate. Indiferent dacă vă implicați sau urmăriți, doar, blogurile membrilor noștri pe măsură ce aceștia își dezvoltă proiectele – așteptați-vă la o vară senzațională.”

Ofertele și resursele de proiectare aferente sunt printre cele mai recente inițiative ale Avnet și sunt un rezultat al eforturilor celor două companii – Avnet și Microsoft – pentru a ajuta dezvoltatorii să creeze dispozitive IoT securizate bazate pe Azure Sphere. Colaborarea evidențiază puterea unicului ecosistem de produse end-to-end de la Avnet, care permite parcurgerea rapidă a tuturor etapelor unui proiect, de la idee și până la producția de serie. Rezultatul este o reducere a complexității tehnologice, a timpului de lansare pe piață și a costurilor hardware și software în sfera IoT, totul susținut de platforma Azure Sphere, o soluție stabilă, securizată și flexibilă pentru o dezvoltare profesională.

Pentru membrii care caută ajutor (sau inspirație) pentru a începe să utilizeze kitul Azure Sphere, comunitatea element14 a postat un webinar care prezintă tutoriale despre cum să începeți și cum puteți să utilizați acest kit pentru proiectele voastre IoT. Aici găsiți o înregistrare video (disponibilă la cerere pentru vizionare): https://www.element14.com/community/events/5358/l/iot-skills-learn-how-to-rapidly-secure-your-iot-design-with-azure-sphere

 

 


Avnet

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu