Extinderea soluțiilor FPGA video și de procesare a imaginii de mică putere accelerează proiectele inteligente de vizualizare embedded

by donpedro

Microchip, prin intermediul filialei Microsemi, a anunțat inițiativa Smart Embedded Vision, care oferă soluții pentru proiectarea sistemelor inteligente de tip viziune mașină (Machine Vision – MV) pe baza tehnologiei proprietare Microchip de mică putere – PolarFire® FPGAs (Field Programmable Gate Arrays). Prin acest anunț, Microchip își extinde ofertele de viziune embedded inteligentă FPGA de înaltă rezoluție cu noi interfețe de imagistică de mare viteză, un pachet de proprietăți intelectuale (IP) pentru procesarea imaginilor și un ecosistem-partener extins.

Pe măsură ce sistemele de calcul intensiv bazate pe viziune sunt integrate din ce în ce mai mult la marginea rețelei, FPGA-urile devin rapid o platformă flexibilă preferată pentru modelele de generație următoare. Pe lângă faptul că necesită capabilități de procesare la viteze de transfer înalte, aceste sisteme inteligente sunt implementate în factori de formă mici în care apar serioase constrângeri termice și de putere.

Inițiativa Smart Embedded Vision furnizează o suită de oferte FPGA, care include IP (proprietate intelectuală), hardware și instrumente pentru proiecte de tip viziune mașină de mică putere și mici dimensiuni și care se adresează piețelor industriale, medicale, audiovizuale, auto, aerospațiale și de apărare.

Odată cu lansarea inițiativei, Microchip a adăugat următoarele pentru a răspunde în continuare cerințelor de proiectare pentru sistemele inteligente de viziune:

  • Serial Digital Interface (SDI) IP – Folosită pentru a transporta fluxuri de date video necomprimate pe cabluri coaxiale, această interfață fiind disponibilă cu viteze multiple: HD-SDI (1.485 Gbps, 720p, 1080i), 3G-SDI (2.970 Gbps, 1080p60), 6G-SDI (5.94 Gbps, 2Kp30) și 12G-SDI (11.88 Gbps, 2Kp60).
  • 5 Gbps per lane MIPI-CSI-2 IP –Utilizată în mod tipic în camerele industriale, MIPI-CSI-2 este o interfață care conecteză senzorii de imagine la FPGA-uri. Familia PolarFire suportă viteze de până la 1.5 Gbps per bandă și transmite viteze de până la 1Gbps per bandă.
  • 3 Gbps per lane SLVS-EC Rx –SLVS-EC Rx este o interfață IP pentru un senzor de imagine care suportă camere de înaltă rezoluție. Clienții pot implementa un nucleu SLVS-EC Rx FPGA cu două-benzi sau cu opt-benzi.
  • Multi-rate Gigabit MAC – Familia PolarFire poate suporta viteze de 1, 2.5, 5 și 10Gbps într-o rețea Ethernet PHY, permițând inițiativei să fie conformă cu interfața USXGMII (Universal Serial 10 GE Media Independent Interface) MAC IP cu auto-negociere.
  • 25 Gbps CoaXPress v1.1 Host and Device IP –CoaXPress este un standard utilizat în tehnologia viziune mașină de înaltă performanță, în inspecție medicală și în industrie. Microchip va suporta CoaXPress v2.0, care dublează lățimea de bandă la 12.5 Gbps.
  • HDMI 2.0b – Nucleul HDMI IP suportă astăzi rezoluții de până la 4K la 60 fps pentru transmisie și 1080p la 60 fps pentru recepție.
  • PolarFire FPGA Imaging IP bundle – Dispune de MIPI-CSI-2 și include IP-uri de procesare a imaginii pentru detectarea marginilor, amestecare alfa și îmbunătățirea imaginii pentru reglajele de culoare, luminozitate și contrast.
  • Expanded Partner Ecosystem – Inițiativa Smart Embedded Vision introduce compania Kaya Instruments, care furnizează nuclee IP PolarFire FPGA pentru CoaXPress v2.0 și 10 GigE vision pentru partenerii de ecosistem ai Microchip. Ecosistemul include parteneri precum Alma Technology, Bitec și partenerul de inteligență artificială ASIC Design Services, care oferă un cadru Core Deep Learning (CDL) ce permite o platformă video și de imagistică eficient energetică bazată pe rețeaua neuronală CNN (Convolutional Neural Network) pentru aplicații embedded și de calcul la margine.

FPGA-urile PolarFire oferă un consum total de putere mai mic cu 30-50% față de SRAM-urile (Static Random-Access Memory) concurente bazate pe FPGA-urile de mijloc. Cu membrii familiei variind între 100K și 500K Elemente Logice (LE – Logic Elements), aceste produse oferă o putere statică de cinci până la de 10 ori mai mică, recomandându-le pentru o gamă nouă de dispozitive de margine de calcul intensiv, inclusiv pentru cele implementate în medii cu constrângeri termice și de putere.

Pe lângă noile nuclee IP de mare viteză pentru imagistică și pachetul PolarFire Imaging IP, este disponibil un nou proiect de referință pentru cameră – MIPI-CSI2 – (dezvoltat pe tehnologia de învățare automată) pentru implementări inteligente de sisteme embedded. Bazat pe kitul PolarFire FPGA pentru imagistică și video, care utilizează algoritmi de deducție de la partenerul Microchip – ASIC Design Services – proiectul de referință este gratuit pentru evaluare.

Toate soluțiile Smart Embedded Vision sunt susținute de suita Libero® SoC Design, instrumentul de dezvoltare cuprinzător al Microchip.

Disponibile prin Libero® SoC Design Suite, toate IP-urile pot fi implementate pe un kit PolarFire FPGA de Video și Imagistică, acesta fiind platforma de evaluare a proiectelor Smart Embedded Vision. Următoarele nuclee IP sunt disponibile acum: 

  • HD-SDI (1.485 Gbps, 720p, 1080i)
  • 3G-SDI (2.970Gbps, 1080p60)
  • MIPI-CSI-2
  • Nucleu SLVS-EC Rx FPGA cu două-benzi
  • 25 Gbps CoaXPress v1.1
  • HDMI 2.0 4k la 60 fps transmisie și 1080p la 60 fps recepție

Următoarele nuclee IP vor fi adăugate în mod progresiv, toate nucleele fiind susținute până la sfârșitul anului 2019:

  • 6G-SDI (5.94 Gbps, 2Kp30)
  • 12G-SDI (11.88 Gbps, 2Kp60)
  • USXGMII MAC
  • Opt-benzi SLVS-EC Rx
  • 25 Gbps CoaXPress v2.0
  • HDMI 2.0b 4k la 60 fps recepție

PolarFire Imaging IP Bundle este disponibil pentru suma de $1,499, iar kitul MPF300-VIDEO-KIT pentru suma de $999.
Pentru mai multe informații, vizitați: Smart Embedded Vision initiative

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu