Primele dispozitive de memorie Flash NOR din industrie cu adrese MAC embedded reduc costurile de producție și timpul de lansare pe piață

by donpedro

Microchip a anunțat lansarea familiei de memorii seriale Flash cu alimentare la 3V – SST26VF Serial Quad I/O™ (SQI™) – primele dispozitive NOR Flash din industrie care oferă opțiuni de adresă MAC integrate. Pre-programate cu adresele EUI-48™ și EUI-64™, dispozitivele nu au o cerință minimă de comandă, sunt cost eficiente și oferă soluții de stocare de tip plug-and-play pentru aplicațiile conectate care folosesc Bluetooth®, Wi-Fi®, IEEE 802.15.4 și FireWire®.

Familia de produse SST26VF cu adrese flexibile MAC ajută proiectanții să economisească timp și bani, accelerând, totodată, lansarea pe piață pentru volume de producție mici sau medii. Opțiunile de adrese MAC sunt disponibile pentru densități de memorie Flash de 16 megabiți (Mb), 32 Mb și 64 Mb.

Creșterea rapidă a Internetului lucrurilor (IoT) înseamnă că proiectanții de sisteme embedded trebuie să obțină, să programeze și să serializeze adresele MAC (Media Access Control) de la autoritatea de înregistrare IEEE pentru toate produsele conectate. Pentru adresele cumpărate de la IEEE-RA în blocuri cuprinse între 4.000 și 16 milioane, întreprinderile mici și mijlocii plătesc costuri mai mari pentru serviciile cu volum redus. SST26VF ajută la eliminarea nevoii companiilor de-și procura și gestiona acești identificatori unici de la autoritatea IEEE-RA.

Ambele adrese de nod EUI-48 și EUI-64 pre-programate constau dintr-un Identificator Unic Organizațional (OUI – Organisational Unique Identifier) și un Identificator de Extensie (EI – Extension Identifier). În timp ce OUI este achiziționat de la IEEE de către companii individuale, EI este atribuit și gestionat de fiecare companie prin construirea unui EI unic în fiecare produs, asigurând astfel o adresă de nod unică globală EUI (Extended Unique Identifier) pentru fiecare dispozitiv folosit sau livrat.

Dispozitivele SST26VF064BEUI, SST26VF032BEUI și SST26VF016BEUI dispun de o interfață I/O cu șase-fire, 4-biți, care permite o funcționare la performanțe înalte și cu un consum mic de putere, totul, într-o capsulă cu număr mic de pini. Disponibile în capsule SOIC cu 8-pini și WSON cu 8-contacte, dispozitivele ocupă mai puțin spațiu pe placă și reduc costurile totale ale sistemului. Acestea oferă un SQI Flash bogat, cu funcționalitate flexibilă la scriere protejată pentru a asigura securitatea codului, acesta neputând fi supra-scris sau șters în mod accidental. Integrată cu tehnologia SuperFlash®, proprietară Microchip, familia oferă rezistență ridicată, curenți mici de operare și consum redus de putere, ceea ce face ca aceste dispozitive să fie ideale pentru aplicații industriale și “cloud”, cum ar fi hub-uri inteligente pentru locuințe, electrocasnice inteligente, echipamente de control, automatizarea fabricii, echipamente de securitate și supraveghere.

Microchip oferă servicii de pre-programare pentru clienții producători de firmware.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu