Leuze: Măsurare precisă, poziționare, asigurarea calității produselor

by donpedro

În sistemele complet automatizate din producție și intralogistică, monitorizarea și măsurarea precisă a distanțelor este esențială pentru o operare zilnică fără probleme.

Senzorii de distanță sunt utilizați în acest scop, de exemplu, pentru măsurarea înălțimii stivelor, asigurarea calității în liniile de asamblare sau pentru poziționarea vehiculelor. Leuze oferă o gamă largă de senzori optici pentru măsurarea distanței, poziționare și asigurarea calității, pe distanțe scurte sau lungi.

Senzorii se bazează pe diverse principii de măsurare a distanței (triangulare, măsurarea timpului de propagare, măsurarea fazei). Acestea permit reproducerea distanței măsurate cu o precizie de zecimi de milimetri, precum și măsurarea distanțelor mari de peste 60 metri. Datele măsurate pot fi transmise prin IO-Link și evaluate software la nivelul mașinii. Pe baza acestor valori, procesele de producție pot fi adaptate și optimizate constant.

Asigurarea calității Măsurarea înălțimii stivelor Poziționare
Aplicație:
În timpul proceselor de asamblare, trebuie asigurate alinierea și prezența diverselor componente. Pentru realizarea acestora, trebuie definite și verificate anumite puncte de referință.
Aplicație:
În procesele de stivuire, materia brută trebuie încărcată în utilaj fără întreruperi. Pentru a asigura acest lucru, înălțimea stivei de încărcare trebuie detectată constant.
Aplicație:
Pentru poziționarea vehiculelor sau utilajelor care se deplasează pe șină, distanța lor până la un punct de referință trebuie măsurată.
Soluție:
Datorită rezoluției înalte la distanțe mici de operare, senzorii din seriile ODSL 8 și ODS 9 sunt indicați pentru verificarea punctelor de referință. Sunt disponibili în carcase robuste din plastic sau metal.
Soluție:
Senzorii din seriile ODS 9 și ODSL 96, cu diferite rezoluții și distanțe de operare, permit măsurarea înălțimii stivei formată din diverse tipuri de materiale.
Soluție:
Datorită distanțelor mari de operare de până la 65 metri și laserului focalizat, senzorii din seriile ODSL 30 și ODS 10 sunt potriviți pentru aceste poziționări. Sunt disponibile modele cu și fără reflector.

 

https://www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu