INXPECT: Siguranță industrială cu Sistemul LBK

by donpedro

Barieră volumetrică liniară de siguranță.
Sistemul LBK a fost creat pentru utilizarea în jurul utilajelor și a ariilor automa­tizate cu risc ridicat de acciden­tare, realizând protec­ția perimetrală sau detecția accesului personalului. Sistemul de siguranță volumetric SIL2 a fost conceput ca o soluție economică, utilizând senzori radar inteligenți FMCW, cu arii de prezență dinamică configurabile (arie de avertizare + arie de pericol). Potrivit pentru utilizarea în aplicații în care fumul, praful, așchiile sau umiditatea pot genera alarme false pentru un sistem de siguranță optic, sistemul LBK poate fi configurat simplu printr-o aplicație PC cu care este livrat.

O nouă tehnologie de barieră de siguranță care oferă protecție industrială a personalului fără compromiterea productivității și eficienței, chiar și în medii industriale dure

Sistemul LBK este bazat pe senzori radar de mișcare LBK-S01, care împreună cu unitatea de control LBK asigură intrarea în modul de siguranță a utilajelor sau roboților industriali la pătrunderea operatorilor în zona de pericol. Sistemul constă în cel puțin un senzor radar inteligent LBK-S01 și o unitate de control LBK-C22, care crează un sistem activ de protecție SIL2 conform IEC 61508.

Caracteristici principale:

Două câmpuri de protecție configurabile: avertizare și pericol
Funcții configurabile EDM și Restart Interlock I/O
Releu de ieșire pentru prealarmare, Muting sau semnal de start
Hardware simplu, fără dispozitive anexe necesare

Protecția operatorului, imunitate la praf, lichide și fum
Utilizarea dispozitivelor de siguranță pentru protecția personalului la locul de muncă poate varia funcție de industrie. În foarte multe aplicații industriale de siguranță, barierele optice de siguranță sau soluțiile bazate pe senzori de presiune nu pot fi implementate.

Acolo unde cortinele/barierele optice sau preșurile de siguranță nu sunt o soluție bună, poate fi implementat sistemul de siguranță LBK.

Inxpect LBK-C22 este unitatea de control pentru bariera de siguranță, folosită pentru monitorizarea a până la 6 senzori inteligenți LBK-S01. Intervenția în perime­trul unuia dintre senzori rezultă în dezac­tivarea ieșirii de siguranță a sistemului.

Unitatea de control LBK-C22 se configurează prin aplicația PC pe un port USB. Ajustarea sensibilității, dimensionarea câmpurilor de avertizare și pericol, ieșirea auxiliară pe releu, pot fi configurate ușor din software. Parametrii de configurare permit setarea sistemului pentru utilizare împreună cu dispozitive externe EDM, configurarea funcțiilor de Muting sau Restart Interlock.

Senzorii Inxpect LBK-S01 sunt bazați pe tehnologie radar FMCW, cu performanțele cele mai ridicate pentru detecția și urmărirea mișcării. Spre deosebire de senzorii tradiționali bazați pe tehnologie infraroșie, laser sau microunde, LBK-S01 pot procesa în timp real deplasarea personalului spre zonele de pericol. LBK-S01 este un senzor imun la fum, praf, așchii, stropire, particule generate de utilajele din producție, prevenind activarea alarmelor false și generând creșterea productivității fără compromiterea siguranței.

Câmp de detecție programabil
Fiecare senzor LBK-S01 din sistem poate fi programat individual, pentru a acoperi o arie mai largă sau mai îngustă.

Câmpul de detecție depinde de înălțimea de instalare și de înclinarea senzorului.

Domenii de utilizare
Zone automatizate cu roboți
Industria alimentară
Utilaje cu risc ridicat de accidentare
Echipamente de transport materiale
Utilaje de împachetare
Construcția de utilaje speciale


O’Boyle
srl
Tel. +40 256-201346   •   Mail: office@oboyle.ro   •   Web: https://www.oboyle.ro

oboyle-ORIG

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu