Gama largă de senzori ToF (Time-Of-Flight) de la Farnell satisface cerințele din aplicațiile industriale de astăzi

by donpedro

Farnell, Distribuitorul de Dezvoltare, livrează acum o gamă de senzori Time-of-Flight (ToF) creați pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă inginerii proiectanți în aplicații 3D de ultimă oră. Dispozitivele ToF de astăzi suportă aplicații precum detecția gesturilor, măsurarea distanței, robotică, automatizări industriale și controlul proceselor, permițând soluții practice, cum ar fi de exemplu, monitorizarea poziției unui obiect în producție, atunci când este transportat într-o fabrică pe o bandă transportoare.

Dispozitivele create de producători de top, disponibile pentru livrarea în ziua următoare de la Farnell, cresc capabilitățile de distanță indiferent de culoarea și suprafața componentei urmărite, maximizează potențialul lor de utilizare atât în mediul interior cât și în cel exterior și satisfac cerințele de mare viteză, dimensiuni mici și consum redus de putere, de care au nevoie aplicațiile din domeniul IIoT (Industrial IoT).

Produsele de detecție Time of Flight disponibile la Farnell includ:

  • Noul produs ToF adăugat la portofoliul Farnell – ISL29501ToF IC de la Renesas – este proiectat pentru a detecta obiectele de la distanțe de până la 2m, oferind o soluție eficientă și la prețuri accesibile pentru măsurarea distanței. ISL29501 este un circuit ToF de procesare a semnalului inovator, care oferă o soluție completă de detecție a obiectelor și de măsurare a distanței atunci când este combinat cu un emițător extern (LED sau laser) și cu o fotodiodă. Funcționalitățile sale unice, inclusiv dimensiunile ultra-reduse, consumul redus de putere și performanțele superioare, îl recomandă pentru utilizarea cu dispozitivele conectate din aplicațiile IoT, precum și pentru dispozitivele mobile destinate consumatorilor, pentru automatizarea locuinței și pentru piața emergentă a dronelor comerciale.
  • Soluția VL53L1X ToF Nucleo pack de la ST Microelectronics este un kit complet de evaluare care permite oricui să învețe, să evalueze și să-și dezvolte aplicația utilizând VL53L1X ToF, ultimul produs bazat pe tehnologia FlightSense™ patentată de ST. VL53L1X este cel mai rapid senzor ToF în miniatură de pe piață cu o precizie de până la 4m și o frecvență de până la 50Hz. Această tehnologie permite măsurarea distanței absolute independent de caracteristicile țintei reflectante. În loc să se estimeze distanța prin măsurarea intensității luminii reflectate înapoi de un obiect, VL53L1X măsoară cu precizie durata de timp necesară impulsurilor de lumină să parcurgă distanța de la senzor până la obiect și înapoi.
  • Noul kit de evaluare AFBR-S50MV85G de la Broadcom cuprinde o placă de evaluare NXP FRDM-KL46Z (în fapt, aceasta este o platformă embedded care conține un microcontroler ARM Cortex-M0+) și o placă adaptoare AFBR-S50MV85G (pe care se află montat senzorul ToF) care furnizează conectivitate între senzor și platforma de evaluare cu microcontroler, fără a fi necesară lipirea. Potrivit pentru utilizare în mediu interior sau exterior și optimizat pentru operare pe distanțe de până la 10m, acest senzor a fost special dezvoltat pentru aplicații industriale de detecție (inclusiv detecție gesturi) care necesită viteze mari, dimensiuni reduse și consum redus de putere, cum ar fi interfețele om-mașină sau aplicațiile de robotică și de realitate augmentată.

Lee Turner, Director Global Semiconductoare și SBC la Farnell, a declarat: “Relațiile puternice ale Farnell cu furnizori precum ST, Broadcom și, recent, Renesas, oferă acces la cele mai noi tehnologii în opțiunile de detecție Time-of-Flight. Pentru inginerii proiectanți, care doresc dispozitive potrivite pentru aplicațiile lor, echipa noastră de suport tehnic este disponibilă 24/5 pentru a ajuta la identificarea soluției adecvate proiectului lor, indiferent de complexitatea acestuia sau de cerințele aplicației.”

Vizualizați întreaga gamă de dispozitive Time of Flight vizitând Farnell în EMEA, Newark în America de Nord și element14 în APAC.

Premier Farnell
https://www.premierfarnell.com
https://www.avnet.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu