COMPEC alături de viitoarea generaţie de ingineri! – “Zilele Educaţiei Mecatronice 2019”

by donpedro

Anul acesta, organizatoare a fost Universitatea Tehnică din Cluj Napoca. La concurs au fost invitate să participe cele mai importante centre universitare din România care asigură pregătire de excelență în domeniul mecatronic:
Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea Transilvania din Brașov.

Concursul are mai multe secțiuni: roboți mobili, sisteme mecatronice, realizări științifice studențești și comunicări studențești. Proba de Roboți Mobili stârnește interes ridicat în rândul studenţilor. Echipele de studenți participă în concurs cu roboţi mobili de tip urmărire linie, construiți de ei, trebuind să respecte un regulament clar. Proba constă din parcurgerea a două trasee, unul de viteză şi unul de obstacole. Cel de viteză constă în urmărirea liniei cu viteză maximă, iar cel de obstacole urmăreşte trecerea de zone în care liniile urmărite se intersectează, se întrerup pentru o anumită distanţă, zone în care apare un obstacol de tip perete. Sunt puse în evidenţă capabilitatea studenţilor de a proiecta mecanic, de a realiza circuite electronice şi de a realiza şi implementa programe de conducere a roboților, de a adapta programele pentru provocări de ultim moment, printr-o probă surpriză.

Din dorinţa de a fi aproape de studenți, viitori ingineri, COMPEC a fost alături de echipa de Roboţi Mobili a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti. Astfel, la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, Departamentul de Mecatronică şi Mecanică de precizie, s-au înscris 8 echipe de studenţi, doritoare de a participa de concursul intern de selecție pentru Zilele Educației Mecatronice.

Aurocon COMPEC a asigurat suportul hardware pentru realizarea structurilor robotice (motoare electrice, PCB şi circuite electronice, microcontrolere, cabluri, conectori, baterii, filament pentru imprimare 3D etc.). Traseele de concurs intern au fost, de asemenea, puse la dispoziție de COMPEC.

Echipa câștigătoare, formată din Dragoș Macovei și Dan Rusu, studenți în anul II, au participat cu succes la competiția națională, clasându-se pe locul al II-lea. Le dorim succes în continuare!

Aurocon COMPEC este şi va fi alături de viitoarea generaţie de ingineri!


COMPEC-lOGOAurocon Compec
https://www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu