Farnell lansează computerul Raspberry Pi 4

by donpedro

Farnell, Distribuitorul de Dezvoltare, a anunțat lansarea noului model Raspberry Pi 4 Model B, cel mai puternic model Raspberry Pi fabricat vreodată. Computerul Raspberry Pi 4 Model B oferă îmbunătățiri semnificative ale vitezei procesorului, performanței multimedia, memoriei și conectivității, care îl vor face atractiv pentru utilizatorii de calculatoare desktop, pentru pasionații de electronică, pentru producători și pentru dezvoltatorii profesioniști care lucrează cu aplicații intensive de calcul embedded, precum computer vision (n.r.: Computer Vision studiază dezvoltarea de sisteme computaționale capabile să perceapă lumea din imagini și înregistrări video într-un mod inteligent, cât mai apropiat modului de percepție uman) și Inteligență Artificială (IA).

“Noul computer Raspberry Pi 4 Model B oferă clienților noștri un computer pe o singură placă mai rapid, mai puternic și mai bogat în caracteristici decât oricând. Această placă oferă un salt real în capabilități și abordează nevoile pieței în creștere pentru Raspberry Pi – de la producători la ingineri de proiectare profesioniști și la consumatorii care caută un computer desktop. Adevărul este că acest Raspberry Pi este bun pentru toată lumea”, spune Hari Kalyanaraman, Șef Global al SBC (Single Board Computers) de la Farnell.

“Cercetările noastre au evidențiat utilizarea pe scară largă a produselor Raspberry Pi de către inginerii profesioniști, atât pentru prototipuri, cât și pentru producția comercială; într-o gamă largă de aplicații de la IoT, IA, automatizarea și controlul industrial, până la întreținerea predictivă. Cu mai multe opțiuni de memorie, true Gigabit Ethernet, USB 3.0 și performanță crescută a procesorului, toate la un preț atractiv, noul Raspberry Pi 4 Model B este bine poziționat pentru a accelera adoptarea sa pentru aplicații industriale”.

Potrivit directorului executiv de vânzări al Raspberry Pi, Eben Upton, modelul Raspberry Pi 4 Model B este cel mai puternic Raspberry Pi produs vreodată. “Puterea suplimentară și gama de opțiuni de memorie susține nevoile inginerilor profesioniști de proiectare. Datele pentru IA și învățarea automată (machine learning) pot fi prelucrate direct pe placa dispozitivului, reducând necesitatea de a trimite date către cloud, evitând astfel riscurile din lumea reală legate de activitățile private. Desigur, Raspberry Pi 4 Model B poate fi folosit și pe post de computer de birou, deoarece dispune de un procesor puternic, accelerație multimedia și suport dual-display.”

Raspberry Pi 4 Model B este primul calculator care utilizează un SoC de 28nm, oferind o creștere semnificativă a performanței și a eficienței energetice.

  • Procesor: Un procesor quad-core ARM Cortex-A72 pe 64-biți, tactat la 1.5GHz, permite modelului Raspberry Pi 4 Model B să ruleze de trei ori mai rapid decât predecesorul său.
  • Video și Sunet: Două porturi micro-HDMI suportă ieșire dual-display la rezoluții de până la 4K.
  • Conectivitate:
    • Noul SuperSpeed USB 3.0 oferă rate de transfer mai rapide la dispozitivele de stocare în masă (până la 5 Gbps).
    • Conectivitatea True Gigabit Ethernet oferă viteze de date în rețea de până la 1 Gbps.
    • Rețeaua wireless cu bandă dublă, de 2.4 GHz și 5 GHz, oferă rate de transfer în lumea reală (RWD) la peste 100 Mbps. Certificarea de conformitate modulară permite plăcii să fie proiectată cu teste de conformitate în mod semnificativ reduse, îmbunătățind atât costul, cât și timpul de comercializare.

Alte caracteristici includ:

  • Memorie: Opțiuni de memorie de 1GB, 2GB și 4GB LPDDR4.
  • Multimedia: decodare265 (4kp60), decodare H.264 (1080p60) și codare H.264 (1080p30); Grafică OpenGL ES 3.0; senzor imagine pipeline.
  • GPIO: GPIO Standard cu 40-pini cu compatibilitate totală înapoi (la versiunile anterioare) și periferice suplimentare multiplexate UART, I2C și SPI
  • Suport SD card: Slot pentru card micro SD pentru încărcarea sistemului de operare și stocarea datelor
  • Power over Ethernet: Suport PoE, utilizând accesoriu HAT separat.

Mai multe informații găsiți aici

“Producătorii își pot încărca și mai mult proiectele cu o putere de procesare mai mare și mai multe opțiuni de memorie și pot beneficia de același suport pe care îl cunosc de la versiunile anterioare. Este cel mai bun Computer Raspberry Pi pe care l-am făcut vreodată și suntem încântați să construim relația noastră puternică alături de Farnell, cu ocazia acestei lansări”, a adaugat Upton.

Farnell este cel mai mare producător și distribuitor al Raspberry Pi și a susținut utilizarea sa atât prin inginerii de proiectare profesională, cât și prin factorii de decizie afiliați comunității element14. “Ne așteptăm ca atât utilizatorii experimentati de Raspberry Pi, cât și novicii să fie încântați de ceea ce poate face modelul Raspberry Pi 4 Model B”, a spus Kalyanaraman.

“În cazul utilizării pe post de calculator de birou, Raspberry Pi 4 Model B oferă performanțe comparabile cu sistemele entry-level PC x86, precum și experiențe video și multimedia excepționale, fiind capabil să descarce și să ruleze rapid jocuri 3D. Utilizatorii pot achiziționa modelul entry-level de 1 GB la prețul de $35, dar vor vedea performanțe îmbunătățite în aplicațiile cu o intensitate mare de memorie, cum ar fi navigarea pe internet, la modelele mai puternice, de 2 GB ($45) și 4 GB ($55).”

Calculatorul Raspberry Pi 4 Model B va fi în producție cel puțin până în Ianuarie 2026. Alături de Raspberry Pi 4, vor fi disponibile și o gamă largă de accesorii, inclusiv surse de alimentare și cabluri micro HDMI.

Raspberry Pi 4 este disponibil acum la Farnell pentru EMEA și CPC în UK și în Newark pentru America de Nord.

Premier Farnell
https://www.premierfarnell.com
https://www.avnet.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu