Farnell extinde gama de produse Arduino cu noile shield-uri MKR

by donpedro

Farnell, Distribuitorul de Dezvoltare și-a extins oferta de produse embedded prin includerea a patru shield-uri Arduino MKR puternice și compacte, create pentru a extinde capabilitatea și aplicabilitatea plăcilor Arduino.

Linia extinsă de produse Arduino de la Farnell oferă inginerilor producători și dezvoltatorilor de prototipuri o nouă suită de accesorii care pot fi integrate perfect într-o gamă largă de aplicații IoT, eficientizând traseul de fabricație, de la prototip la producție.

Dispunând de conectivitate integrată și un consum extrem de redus de putere, accesoriile open source de la Arduino sunt potrivite pentru o gamă largă de aplicații IoT de margine alimentate de la baterii. Shield-urile MKR combină un factor de formă modular și standardizat, cu puterea unui microcontroler Arm pe 32-biți și opțiunea de conectivitate integrată Wi-Fi, GSM, NB-IoT, SigFox sau LoRa.

Noile produse disponibile acum pe site-ul Farnell includ:

  • Arduino MKR Motor Carrier: Companionul perfect pentru plăcile Arduino MKR deoarece permite utilizatorilor să creeze rapid prototipuri și să construiască proiecte. Cu MKR Motor Carrier, utilizatorii pot conecta mai multe motoare și senzori la proiectul lor mecatronic și pot dezvolta aplicații pentru controlul servomotoarelor, motoarelor pas cu pas și al motoarelor de curent continuu (CC). Placa poate fi, de asemenea, utilizată pentru conectarea altor actuatoare și senzori printr-o serie de conectori de tip tată cu 3-pini.
  • Arduino MKR ENV Shield: Cu designul său compact de 61mm × 25mm, greutate 32g și o tensiune de intrare de 3.3V, shield-ul ENV permite unei plăci MKR să culeagă și să stocheze cu ușurință datele colectate din mediu cu ajutorul senzorilor. Senzorii monitorizează presiunea atmosferică, temperatura și umiditatea, intensitatea luminii (LUX) și intensitatea razelor ultraviolete (UVA și UVB). Shield-ul este echipat cu un cititor de carduri microSD și dispune de o bibliotecă gata de utilizare, programată să citească valori de la diferiți senzori pentru a asigura integrarea și colectarea de date fără probleme
  • Arduino MKR RGB Shield: Utilizatorii pot scrie acum mesaje și pot adăuga grafică pentru a afișa valori provenite de la o placă MKR folosind shield-ul RGB. Acesta este controlat prin Arduino IoT cloud și dispune de 84 de LED-uri strălucitoare capabile să ofere culori full RGB. Cu designul său simplist, shield-ul RGB poate fi ușor conectat la o placă MKR fără să fie lipit sau să necesite adaptoare speciale. Acest shield puternic de 61.5 mm × 27 mm are o tensiune de intrare de 5V, un curent maxim de 2.5V și cântărește 32g.
  • Arduino MKR Therm Shield: Cu o tensiune de intrare de 3.3V și capacitatea de a lucra la temperaturi cuprinse între 200°C și 700°C, shield-ul Therm permite unei plăci MKR să furnizeze o gamă largă de măsurători foarte precise de temperatură preluate de la un termocuplu tip K și la un senzor digital cu un singur fir, DS18Bxx. Două conectori de pe shield oferă posibilitatea conectării termocuplului de tip K; Placa dispune, de asemenea, de o interfață digitală pentru termocuplu – MAX31855. Shield-ul MKR Therm are aceeași amprentă ca shield-ul ENV.

“Adăugarea noilor shield-uri MKR de la Arduino în portofoliul nostru ne ajută să extindem capabilitățile plăcilor MKR pentru clienții noștri”, spune Hari Kalyanaraman, Global Head of Single Board Computers la Farnell. “Cu o combinație versatilă de opțiuni de conectivitate wireless și senzori, seria MKR oferă flexibilitate pentru ingineri și producători care doresc să dezvolte și să implementeze aplicații IoT cu ușurință folosind ecosistemul Arduino”.

Noile shield-uri MKR de la Arduino sunt acum disponibile de la Farnell în EMEA, Newark în America de Nord și element14 în APAC.

Premier Farnell
https://www.premierfarnell.com
https://www.avnet.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu