Sensor Instruments: Detecția spațiului de sudură cu senzori de muchie

by donpedro

Pentru detecția zonei de sudură, senzorii de contrast sau culoare par a fi o soluție bună, deoarece în majoritatea cazurilor se poate observa o diferență clară optic între zona de sudură și suprafața produsului. În majoritatea cazurilor, utilizarea acestor senzori implică frecvente reajustări și reparametrizări, funcție de produs. De asemenea, distanța de operare față de diferite produse poate varia. Ambele variante sunt însă nepotrivite pentru situațiile în care obiectele pentru sudat sunt deja printate, mai ales dacă o culoare sau un contrast similare cu muchia de sudură se găsesc deja pe obiect. Așa numiții senzori de curent eddy oferă o abordare diferită a problemei, deoarece structura metalurgică a obiectului pentru zona de sudură diferă de restul foliei metalice. Folosind acești senzori, este, de asemenea, necesară recalibrarea măsurătorii la modificarea produsului, datorită grosimii foliei metalice, tipului de metal utilizat, metodei de sudură și distanței de operare a senzorului.

Senzorii de detecție muchie oferă o alternativă mult mai bună în aceste tipuri de aplicații. Singurul lucru de care au nevoie este existența unei muchii, prezentă în aceste tipuri de suduri. Seria de senzori RED de la Sensor Instruments funcționează pe principiul detecției muchiilor. Un punct laser sau o linie laser sunt proiectate pe suprafața obiectului. Punctul laser este detectat de doi receptori integrați în senzor.
Acești receptori sunt poziționați pe carcasa senzorului astfel încât cel apropiat primește mai multă lumină reflectată când se află pe o muchie, iar celălalt este aproape inactiv optic. Partea de control a senzorului împreună cu software-ul, compară cele două semnale primite de la receptori și oferă un rezultat independent de intensitatea luminii reflectate. Avantajul utilizării unui astfel de senzor în asemenea aplicații, este detecția celor mai subțiri muchii, independent de culoarea obiectelor. Senzorul RED-110-L realizează o detecție fiabilă a muchiei la distanțe de operare de la 90mm la 130mm.

www.oboyle.ro
office@oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu