Produsele RS PRO ca alternativă competitivă fără a compromite calitatea

by donpedro

Potrivit declarațiilor domnului Kurt Colehower, președintele RS PRO, soluția este RS PRO, unde calitatea și performanța la un preț convenabil definește valoarea pentru client.

“RS a oferit produse MRO sub brandul propriu încă de la înființarea companiei, acum 80 de ani, astfel încât este în ADN-ul nostru,” declară Colehower. “Prin continuarea plasării clientului pe primul plan, ne păstrăm evoluția, făcând ca oferta noastră să fie relevantă pentru piață. În ultimii trei ani am poziționat RS PRO ca fiind prima opțiune pentru clienții în căutare de valoare și încredere.”
“O parte importantă a acestui lucru a fost simplificarea ofertei noastre, astfel încât să fie mai clară pentru clienți,” a adăugat el. “Am obținut acest rezultat luând 4 mărci separate și consolidându-le într-o singură marcă globală – RS PRO, în care fiecare produs poartă Sigiliul de Aprobare, răspunzând angajamentului pentru calitate și performanță.”

Inginerii de mentenanță și organizațiile care utilizează produse MRO insistă pe trei cerințe cheie:

a) Diversitate “Dacă luați în considerare trecerea la un alt brand este important să vă asigurați că puteți comanda toate produsele de care aveți nevoie,” declară Colehower. “RS PRO oferă o plajă bogată de opțiuni, cu mai mult de 60.000 de produse din categoriile cheie cu care operează RS Components.”

b) Calitate “La RS există proceduri riguroase în ceea ce privește prospectarea producătorilor pe conside­rente de calitate a producției, aici fiind incluse verificări de calitate ale produselor înainte de aplicarea propriu-zisă a Sigiliului RS Pro,” explică Colehower. “Aceasta înseamnă asigurarea clienților asupra cumpărării de componente de calitate care cores­pund standardelor și dispun de certificate de calitate – ei pot fi încrezători că produsele se vor comporta conform așteptărilor.”

c) Valoare “Produsele RS PRO oferă o valoare excelentă,” spune Colehower. “Ne asigurăm că produsele noastre au un preț competitiv, ceea ce înseamnă că, în cazul clienților aflați sub presiunea de a reduce costurile de achiziție, ei pot obține aceste economii folosind produsele RS PRO, fără a fi îngrijorați de calitatea acestora.”

De exemplu, o companie care a beneficiat de avantajele brandului RS PRO este gigantul producător Tata Steel. Lucrând împreună cu filiala locală RS din Cardiff, Tata Steel a fost capabilă să selecteze produse RS PRO care să respecte toate cerințele necesare.

“Martin Pritchard, reprezentantul de vânzare RS, responsabil pentru noi, ne ține la curent cu noile produse ce apar în oferta RS,” explică Rob Choat, Inginer electrician la Tata Steel. El ne-a vorbit acum ceva timp de avantajele RS PRO și despre cum aceste produse satisfac necesitățile companiei. “Prioritățile noastre principale în ceea ce privește produsele MRO sunt calitatea și prețul – avantajul utilizării RS PRO este faptul că vorbim de o calitate foarte bună, în vreme ce prețul este extrem de competitiv. Discutăm, de asemenea, despre o gamă foarte variată de produse RS PRO, ceea ce ne oferă o plajă bogată de opțiuni.”

Economii
Într-o perioadă de numai un an, alternativa RS PRO a adus economii de peste 30.000£ pentru Tata Steel. Mai mult, prin discuții s-au identificat oportunități de economii suplimentare în viitor.

Rob Choat, Inginer Electrician Tata Steel a declarat că “Prin trecerea la RS PRO am menținut calitatea produselor, dar am redus substanțial costurile. La început am întâmpinat câteva obstacole, unii dintre inginerii noștri erau reticenți la schimbarea brandurilor, de exemplu pentru multimetre și nu le plăcea ideea de a încerca și alte produse. Totuși, după o perioadă de timp și cu suport de la RS, i-am convins să încerce aparatele, iar acum putem confirma că multimetrele RS PRO respectă cerințele noastre.”

Rezultatul global este acela că acum, Tata Steel beneficiază de o gamă largă de produse RS PRO, bucurându-se de disponibilitate, calitate la standarde industriale și preț competitiv. Aceste produse au fost integrate fără probleme în fluxul de lucru de mentenanță, menținând standardele ridicate ale companiei.

Relații de colaborare
Acum Tata Steel, dar și alte companii importante de pe piață din alte domenii, au o colaborare strânsă și eficientă cu RS, ca furnizor de produse pentru MRO (mentenanță, reparații și operare). Acesta este un lucru pe care Colehower îl consideră crucial pentru dezvoltarea gamei de produse RS PRO.
“Atunci când vine vorba despre îmbunătățirea și extinderea gamei RS PRO, informațiile strânse din exterior sunt cele mai importante,” explică el. “Luăm în considerare feedback-ul direct de la clienți în legătură cu ce fel de produse au nevoie și nu pot avea la ora actuală, sau asupra modificării unor actuale produse pentru a le adăuga noi funcții.”
“De asemenea, suntem foarte atenți la gama de produse pe care o punem la dispoziție clienților și căutăm oportunități și locuri noi în care putem introduce RS PRO acolo unde nu există acum produse disponibile,” a adăugat el. “Noi vorbim, de asemenea, cu furnizorii și producătorii noștri ce realizează pentru noi produsele RS PRO – ei au o mulțime de idei de produse noi și o privire asupra tipurilor de produse ce se vând pe glob, precum și informații despre cele mai recente tendințe.” Kurt Colehower, președinte RS PRO.

În România Aurocon COMPEC este singurul distribuitor autorizat RS Components și totodată al brandului RS PRO.

Dacă la început, când s-au pus bazele brandului RS PRO erau în jur de 40.000 de produse disponibile, în doar câțiva ani am ajuns la peste 60.000 de produse. În România categoriile de top vândute sunt:

Cabluri și Accesorii
Elemente de fixare
Automatizare & Control
Conectori
Scule
Testare & Măsurare
Produse pentru depozitare
Sisteme securitate și Echipament ESD
Iluminare
HVAC, ventilatoare și Management termic

O importanță majoră s-a alocat către dezvoltarea Aparatelor de Testare și Măsurare. Acestea fiind considerate elemente cheie pentru orice lucrare în domeniu electric sau electronic. Pentru a putea verifica comportamentul unui sistem, acestea reprezintă una dintre cele mai importante scule, chiar dacă nu este cea mai evidențiată întotdeauna.
Problema este simplă: dacă nu vă puteți asigura pe dvs. sau pe potențialii clienți că proiectul electronic funcționează, mai contează altceva? Iar dacă apar probleme în funcționare, cum se poate ști ce este în neregulă?

O gamă extinsă de instrumente de testare și măsurare utilizate în aplicații electrice și electronice marca RS PRO sunt disponibile la RS și vă pot ajuta în depistarea problemelor, în România produsele sunt disponibile prin COMPEC.

Măsurarea corectă este esențială, deoarece, în cazul unor erori de măsurare, consecințele pot fi costisitoare. Încrederea în fiecare măsurătoare, conduce la economii și la îmbunătățirea calității produselor.

Gama echipamentelor de testare și măsurare cuprinde ca bază:
Multimetre – instrumente de uz general pentru măsurarea tensiunii, curentului, rezistenței
Generatoare de semnal – generează semnale pentru scopuri de testare
Osciloscoape și frecvențmetre – utilizate pentru a măsura răspunsul sistemului testat
Surse de tensiune

În cazul unor cerințe mai speciale există și alte echipamente de măsurare precum:
LCR-metre – măsoară inductanța, capacitatea și rezistența unei componente
Măsurarea capacității
Măsurare EMF
Testere de izolație
Calibratoare
Înregistratoare de date
Testere de componente
Echipamente pentru măsurarea unor parametri de mediu (presiune, temperatură, umiditate, intensitate luminoasă etc.)
Multe altele

Precizia și fiabilitatea sunt caracteristicile de bază ale aparatelor de testare și măsurare RS PRO, acestea fiind susținute de termenul de garanție de 3 ani oferit, de sigiliul aprobării RS și de experiența de 40 de ani a brandului Isotech utilizată în realizarea acestor produse. În tabelul de mai sus sunt prezentate câteva modele de multimetre, utile în orice activitate industrială, la prețuri speciale. Prețul îl puteți verifica pe https://ro.rsdelivers.com.

De asemenea, în cele ce urmează, vă oferim câteva exemple de alte echipamente de testare.

RS PRO IDS207 – osciloscop portabil cu 2 canale, 70MHz

Echipamentul prezentat face parte din gama RS PRO de osciloscoape, ideală pentru o varietate mare de aplicații. Seria de osciloscoape portabile RS PRO IDS-200 dispune de un ecran tactil multi-punct care permite inginerilor să deplaseze cu ușurință poziția formelor de undă, să regleze dimensiunea acestora și să stabilească condițiile de declanșare (trigger).

Caracteristici tehnice
Lățime de bandă: 70MHz
Număr de canale: 2
Bază de timp minimă: 5ns/div
Bază de timp maximă: 100s/div
Sensibilitate minimă verticală: 2mV/div
Sensibilitate maximă verticală: 10V/div
Timp de creștere: 5ns
Frecvență de eșantionare: 1 Gsa/s
Lungime înregistrare: 1M puncte
Interfață USB: Da
Dimensiune ecran: 7in
Domeniul temperaturii de operare: 0°C … +50°C
Dimensiune: 59.7 mm × 240.2 mm × 136 mm
Masă: 1.5kg
Categorie de siguranță:  CAT II 600 V, CAT III 300 V

Nr. stoc RS 123-3545
Cod producător IDS-207

Semnalele DUT pot fi recepționate rapid și sigur. Ecranul poate afișa măsurătoarea pe ecran în varianta portret sau landscape oferind posibilitatea de a crea medii de măsurare multifuncționale cu afișarea clară a formelor de undă în mod de ecran complet.

Selectiv, dispozitivul oferă: selecția lățimilor de bandă de 200/70MHz, două canale de intrare cu frecvență maximă de eșantionare de 1GSa/s, profunzime memorie pe canal de 5M/1M, ecran tactil capacitiv de 7” – 800 × 480 cu control multi-punct, afișare portret sau landscape, funcție de înregistrare de forme de undă, funcții de calcul ingineresc integrate, informații de codare etc.
Noul dispozitiv portabil de 7” dispune de cea mai mare profunzime de memorie de eșantioane de 5M, care îi ajută pe ingineri să diagnosticheze forme de undă în detaliu și să ajute la reproducerea formelor de undă originale pentru analize pe termen lung asupra semnalelor tranzitorii. Orice schimbare delicată a unei forme de undă analogice poate fi în mod clar prezentată, cu posibilitatea de reglare a scării, astfel încât să nu rămână probleme fără răspuns.
Seria de osciloscoape IDS-200/300 este echipată și cu funcție de multimetru DMM cu 50000 de valori ce poate simultan monitoriza și măsura tensiune, curent și temperatură. Diagramele de tendințe pe o perioadă lungă de timp pot fi, de asemenea prezentate, permițând inginerilor să monitorizeze efectiv parametrii electrici standard în timp ce măsoară semnalele de circuit de bază. Inginerii se pot bucura și de software-ul de aplicații diversificat al osci­loscoapelor RS PRO. Funcția avansată DMM și formatul GO/NOGO facilitează funcții de măsurare avansate diverse. Funcții precum calculator ingineresc, analiză calcul atenuare, calcul valoare rezistență ajută utilizatorii, demonstrând conceptul de integrare tehnologică cuprinzătoare.

Seria de osciloscoape IDS-200 a adoptat ecrane capacitive LCD, aducându-i pe utilizatori în era măsurării tactile. Cu un singur deget utilizatorii pot muta formele de undă, pot stabili parametrii de declanșare. Se aplică, de asemenea și posibilitățile date de atingerea în două puncte. Pot fi stabilite astfel scara de reprezentare și baza de timp.

RS PRO IPM6300 – Analizor de calitate a puterii

Acest analizor face parte din gama RS PRO de echipamente pentru măsurarea puterii, care poate satisface orice tip de cerință. Aici veți găsi contoare de ener­gie, analizoare de măsurare a calității pu­terii cât și accesorii pentru dispozitivele de monitorizare a energiei.
RS PRO IPM6300 este un analizor grafic de calitate a puterii, pentru un curent de maxim 3000A, trifazat sau monofazat. Dispozitivul este proiectat pentru analiza și diagnoza calității puterii, precum și pentru probleme de funcționare în instalații electrice și circuite de putere. Cu ajutorul unui cablu USB izolat optic și a unui software de analiză, citirile pot fi afișate și/sau descărcate pe un PC sau laptop.
Analizorul permite înregistrarea datelor în memoria internă, până la 50,000 citiri/32,000 evenimente tranzitorii cu interval de înregistrare programabil (de la 1 la 3,000 de secunde).
RS PRO IPM6300 este furnizat cu cablu izolat optic USB, software PC software, sonde de testare, manual de utilizare, baterii alcaline.
Zone de aplicare tipice: instalații electrice și circuite de putere.

Caracteristici tehnice
Tip măsurare: curent AC, tensiune AC, Putere AC, armonice, unghi de fază, factor de putere, distorsiune armonică totală
Domeniu de măsurare tensiune,la 50-60 Hz, True RMS:  4-600V
Rezoluție tensiune AC: 0.1V
Precizie tensiune AC: ±0.5% din citire ±5 digiți
Domeniu de măsurare curent AC, la 50-60 Hz, True RMS: 0-3000A
Rezoluție curent AC: 0.1A (0-999.9A), 1A (1000-3000A)
Precizie curent AC: ±1% din domeniu (tipic)
Măsurare putere: 10 W – 9999 kW/kVA/kVAR
Ceas: Ceas de timp real
Tip ecran: LCD 128×64 cu iluminare de fond
Sursă de alimentare: 2 baterii AA alcaline
Domeniul temperaturii de operare: -10°C … +50°C
Dimensiuni: 80 mm × 43 mm × 130 mm
Masă: 450g

Nr. stoc RS 123-2201
Cod producător AFLEX 6300-G

RS PRO AFG21105 – generator de funcții și numărător 5MHz, USB

RS PRO AFG-21000/AFG-21100 utilizează sinteza digitală directă (DDS) pentru a genera semnale la frecvențe exacte printr-un mecanism unic de ceas și acces la memorie. Dispozitivele oferă o sursă de semnal precisă și accesibilă acoperind forme de undă sinusoidale, dreptunghiulare (pulsuri), tip rampă (triunghiulare), zgomot și aleatoare. Frecvența de eșantionare de 20 MSa/s, rezoluția verticală de 10 biți și memoria de 4000 de puncte a seriei menționate, oferă utilizatorilor un mediu flexibil în care poate fi creată după dorință o formă de undă. Domeniul de aplicare al acestor instrumente prietenoase cu utilizatorul este puternic extins de rezoluția lor de 0.1 Hz pentru formele de undă sinusoidale, dreptunghiulare și triunghiulare, precum și prin factorul de umplere reglabil de la 1% până la 99% pentru formele de undă dreptunghiulare.

Caracteristici (selectiv)
Frecvență de la 0.1Hz la 5 MHz cu rezoluție de 0.11Hz
Forme de undă sinusoidă, dreptunghiulară, rampă, zgomot și arbitrarii
Frecvență de eșantionare de 20MSa/s, rezoluție verticală de 10 biți și 4000 de puncte de memorie pentru forme de undă arbitrarii
Factor de umplere reglabil de la 1% la 99% pentru forma de undă dreptunghiulară
Parametrii de formă de undă pot fi stabiliți prin taste și selectare cu buton
Prezentare simultană pe ecranul LCD de 3.5” a amplitudini, offset DC, precum și alte informații
Interfațare prin USB pentru control de la distanță și editare formă de undă
Software pentru editare forme de undă arbitrare

Aplicații:
Măsurarea caracteristicilor de frecvență ale produselor audio
Semnal puls ca semnal de declanșare sau semnal de sincronizare pentru testarea produselor electronice
Simulare zgomot
Semnal de ceas de referință pentru dispozitive electronice
Simulare semnal vibrații
Simulare zgomot pentru sisteme de comunicații educaționale.

Nr. stoc RS 123-3531
Cod producător AFG-21105

Autor: Bogdan Grămescu

COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu