Microchip anunță lansarea seriei de produse SiC (Silicon Carbide – Carbură de Siliciu) pentru electronica de putere

by donpedro

Microchip anunță, prin intermediul filialei Microsemi, lansarea unei familii de dispozitive de putere SiC care oferă o robustețe dovedită precum și avantajele date de tehnologia semiconductorilor cu bandă interzisă mai mare. În completarea unei game largi de microcontrolere (MCU) și de soluții analogice existente în portofoliul Microchip, se alătură acum dispozitivele SiC pentru a forma o familie de produse SiC extrem de fiabile. Aceste produse răspund necesității de a îmbunătăți eficiența sistemului, robustețea și densitatea de putere în vehiculele electrice (EV) și alte aplicații de mare putere din piețele industriale, aerospațiale și de apărare.

MOSFET-urile SiC de 700V și diodele Schottky SiC cu barieră de potențial de 700V și 1200V (SBD) de la Microchip se alătură portofoliului existent de module de putere SiC. Cele peste 35 de produse discrete, care au fost adăugate la portofoliul Microchip, sunt disponibile în serii mari, sunt susținute de servicii complete de dezvoltare, instrumente și modele de referință și oferă o robustețe remarcabilă dovedită prin teste riguroase. Gama largă de produse SiC – substraturi, componente discrete și module de putere – este disponibilă pentru intervale diverse tensiuni, valori de curent și tipuri de capsule.

Produsele SiC formate din tranzistoarele MOSFET și diodele Schottky (SBD) oferă o comutare mai eficientă la frecvențe mai mari și teste de robustețe la niveluri considerate critice pentru garantarea fiabilității pe termen lung. SBD-urile SiC ale companiei operează mai bine cu aproximativ 20% decât alte diode SiC în testele de robustețe UIS (Unclamped Inductive Switching), care măsoară cât de bine rezistă dispozitivele în cazul degradării sau defecțiunilor premature în condiții critice, care apar atunci când un vârf de tensiune depășește tensiunea de rupere a dispozitivului. MOSFET-urile SiC de la Microchip depășesc, de asemenea, performanțele alternative ale acestor teste de robustețe, demonstrând o ecranare excelentă a oxidării porților și integritatea canalului, cu o degradare redusă a parametrilor chiar și după 100 000 de cicluri de testare UIS repetitivă (RUIS).

Microchip este unul dintre puținii furnizori care oferă o gamă largă de dispozitive semiconductoare și SiC discrete și module. Produsele companiei sunt ideale pentru numărul tot mai mare de sisteme EV, incluzând stațiile de încărcare externe, încărcătoarele la bord, convertoarele DC-DC și soluțiile de control al tracțiunii. Noile dispozitive SiC sunt susținute de practica obișnuită pentru clienții Microchip, pentru care se asigură că dispozitivele vor continua să fie produse atât timp cât clienții au nevoie de ele.

Portofoliul extins de produse SiC este susținut de o gamă largă de modele SiC SPICE, de modele de referință pentru drivere SiC și de un proiect de referință PFC Vienna (Power Factor Correction – Corecția Factorului de Putere). Toate produsele SiC ale companiei sunt disponibile în volume de producție și sunt livrate împreună cu asistența asociată pentru acestea. Pentru tranzistoarele MOSFET SiC și diodele SiC sunt disponibile o varietate de opțiuni pentru substrat și capsulă.

Pentru mai multe informații, vizitați: www.microsemi.com/sic

Microchip    |    www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu