Comunitatea element14 anunță câștigătorii concursului de proiectare “Sixth Sense”

by donpedro

Comunitatea inginerilor element14.com a anunțat câștigătorii Concursului de proiectare “Sixth Sense“. Fiind una dintre cele cinci provocări pe care comunitatea element14 le desfășoară în fiecare an, element14 și-a încurajat membrii să creeze un vehicul mic, comandat de la distanță sau autonom, utilizând capabilitățile puternice de procesare ale produselor de la STMicroelectronics și TE Connectivity pentru a îmbunătăți detectarea și colectarea datelor de la distanță.

Echipa de jurați din cadrul comunității element14 a selectat câștigătorii celor două premii puse în joc – ”Grand Prize” și ”Runner Up”:

  • Grand Prize – Douglas Wong, Canada – Douglas a creat un autoturism complet autonom (GraffitiBot), capabil să imprime elemente grafice pe suprafața pe care o traversează și să producă în final o pictură. Deși GraffitiBot în sine ar putea fi mic, scopul proiectului nu a fost altceva decât să încorporeze proiectare mecanică electronică, software și hidraulică.
  • Runner Up – Rod B, UK – Rod a creat un robot (R2B4 Bot) pentru a-i ajuta pe cei care lucrează în construcții să tracteze materialele utilizate în acest domeniu, precum nisipul sau pietrișul. Pentru a realiza acest lucru, Rod și-a creat un PCB în care a integrat senzorul Magnet TE, astfel încât acesta să poată fi montat la bordul robotului, prezentând într-un mod inventiv posibilitățile de utilizare a tehnologiei. Aceasta a fost prima provocare de proiectare a lui Rod din cadrul comunității.

Prin postări detaliate pe blog, concurenții au prezentat toți pașii necesari pentru construirea vehiculelor autonome precum și codul open source, astfel încât alți membri ai comunității element14 să poată învăța din aceste proiecte pentru ca apoi să poată să le integreze în propriile aplicații.

“În calitate de Distribuitor de Dezvoltare, suntem hotărâți să devenim cea mai bună opțiune pentru producători și suntem mândri să ajutăm comunitatea noastră care cuprinde peste 600.000 de membri la inovarea de produse”, a declarat Dianne Kibbey, Șeful Global al Comunității și Social Media pentru comunitatea element14. “Ca întotdeauna, am fost foarte impresionați de creativitatea și spiritul inovator pe care comunitatea noastră l-a demonstrat cu prilejul acestui concurs și dorim să oferim membrilor noștri și mai multe oportunități pentru a împinge limitele proiectării de dispozitive electronice”.

Comunitatea element14 face parte din compania Farnell, distribuitorul de dezvoltare, care îi ajută atât pe inginerii de proiectare, inginerii de întreținere și testare, cât și pe producători, părinți și profesori să dezvolte viitoarea generație de programatori și de producători care folosesc tehnologia pentru a schimba lumea noastră în bine.

Pentru a afla mai multe despre provocările de proiectare din cadrul comunității element14 și despre angajamentul comunității în privința inovării, vizitați:

https://www.element14.com/community/community/design-challenges

https://www.premierfarnell.com

https://www.avnet.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu