Familia extinsă de controlere de semnal digital (DSC) dsPIC® cu unul sau două nuclee este utilă pentru aplicații mai mari și mai robuste

by donpedro

Microchip a anunțat noi controlere de semnal digital (DSC) dsPIC33C cu unul sau două nuclee, care oferă mai multe opțiuni capabile să răspundă cerințelor noilor aplicații în ceea ce privește memoria, temperatura și siguranța funcțională. Aceste opțiuni vor ajuta dezvoltatorii de sisteme să proiecteze aplicații embedded de control de ultimă generație care au nevoie de opțiuni flexibile pentru a oferi scalabilitate, pe măsură ce proiectele cresc în complexitate.

Noul DSC dsPIC33CH512MP508 dual-core permite suport pentru aplicații cu cerințe mai mari de memorie de program, în timp ce controlerul dsPIC33CK64MP105 cu un singur nucleu adaugă o versiune cost-optimizată pentru aplicații care necesită o memorie mai mică și o amprentă mai mică. Noile dispozitive sunt compatibile pin-la-pin în cadrul familiilor dsPIC33CH și dsPIC33CK.

Familia dsPIC33CH512MP508 (MP5) extinde dispozitivul dsPIC33CH, recent lansat, cu mai multă memorie Flash, de la 128 KB la 512 KB și cu de 3 ori mai multă memorie RAM, de la 24 KB la 72 KB.

Este nevoie de mai multă memorie pentru a găzdui software-ul AUTOSAR, driverele MCAL și perifericele CAN FD din aplicațiile auto. Implementarea încărcării wireless în aplicațiile auto necesită stive software suplimentare pentru protocolul Qi și pentru comunicația Near-Field Communication (NFC), determinând astfel necesitatea unei memorii de program mai mari.

Familia dsPIC33CK64MP105 (MP1) extinde familia dsPIC33CK, recent introdusă, cu o versiune optimizată din punct de vedere al costurilor pentru aplicații de memorie și dimensiuni mai mici, oferind memorie Flash de până la 64 KB și capsule de 28- până la 48- pini. Dimensiunile capsulelor sunt de numai 4 mm × 4 mm.

Toate dispozitivele din familia dsPIC33C includ un set complet de hardware de siguranță pentru a ușura certificările ASIL-B și ASIL-C în aplicații critice de siguranță. Funcțiile de siguranță includ surse multiple de ceas redundante, FSCM (Safe Fail Safe Monitor), porturi IO read-back, Flash Error Correction Code (ECC), RAM Built-In Self-Test (BIST), protecție la scriere, redundanțe periferice analogice și multe altele. Un set robust de periferice CAN-FD, împreună cu noul suport pentru operarea la 150°C, recomandă aceste dispozitive ca fiind ideale pentru utilizarea în condiții extreme de operare, precum ar fi aplicațiile auto din compartimentul motorului.

Pentru mai multe informații, vizitați:

dsPIC33CH512MP508 – dual-core DSC cu mai multă memorie de program
dsPIC33CK64MP105 – single-core DSC cu mai puțină memorie, dar o soluție compactă

Microchip Technology | www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu