LEM devine prima companie care primește certificarea germană Baumusterprüfbescheinigung pentru contoarele de energie EM4TII DC

by donpedro

LEM, lider de piață în furni­zarea de soluții inovatoare și de înaltă calitate pentru măsu­rarea parametrilor e­lec­trici, a devenit ­pri­ma companie care a primit certificarea ger­mană pentru contoarele de energie EM4TII (Energy Meter For Traction) DC.
Pentru ca vehiculele electrice să devină mult mai atractive într-o piață care se află într-o continuă creștere, trebuie instalată o rețea de încărcătoare rapide, care să permită utilizatorilor să efectueze deplasări lungi și să ofere timpi de încărcare cât mai mici. Furnizorii de ener­gie au început deja să implementeze rețele de încărcare rapidă (30min, 150kW) și, până în anul 2020, se așteaptă încărcătoare ultra-rapide (<10min, 350kW). Încărcătoarele rapide și ultra-rapide livrează în baterie curent continuu (DC). Începând cu aprilie 2019, vor intra în vigoare noi reglementări care impun furnizorilor de energie să factureze doar energia livrată la mașină (fiind normal să nu se plătească pierderile legate de performanța încărcătorului). În acest moment, pentru facturarea energiei electrice consumate de utilizatorul final, nu există decât contoare de energie certificate AC. Ca soluție DC, LEM propune un contor de energie DC adresat aplicațiilor feroviare numit EM4TII, dispozitiv care a trecut cu succes toate testele necesare și a obținut luna trecută certificarea Baumusterprüfbescheinigung de la PTB (Physikalisch-Technische Bundesanstalt). În paralel, pentru cerințele viitoare ale pieței, LEM va introduce în curând un nou contor de energie “Meter Direct Current (DC) LEM”, mult mai compact decât EM4TII, versiunea anterioară. Acest nou contor va fi la fel de precis și cu utilizare universală, indiferent de topologia stației de încărcare (până la 600 kW).

LEM | www.lem.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu