Măsurarea înclinării dinamice cu ajutorul unui IMU — (Video)

by donpedro

ACEINNA anunță un nou videoclip pe canalul video ACEINNA YouTube – “Cum se măsoară înclinația și orientarea dinamică cu un IMU” la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=EnPzCbfCS3s

De ce ați dori să știți unghiul de înclinare dinamic pe un vehicul? Luați în considerare un exemplu clasic de plan în aer. Pilotul nu poate vedea terenul, iar acesta nu poate avea încredere în instinctele sale, deoarece va simți o gravitație falsă atunci când aeronava se va întoarce. Aceasta înseamnă că este nevoie de un senzor de înclinare dinamică, adesea numit în cazul unei aeronave, giroscop vertical sau giroorizont (orizont artificial). O tehnologie similară este folosită și în automobile.

Pe măsură ce autovehiculele devin mai inteligente, iar evoluția acestora se îndreaptă către navigația autonomă, există o nevoie reală de obținerea de date precise privind orientarea dinamică a vehiculului. Orientarea este doar un alt mod în a spune înclinare și direcție dinamică.

În acest nou videoclip de la ACEINNA, veți învăța cum să integrați un IMU pentru măsurarea înclinării și orientării dinamice. Algoritmii TREBUIE să combine atât accelerația, cât și măsurarea ratei unghiulare. Folosirea unui filtru extins Kalman este o modalitate bună de a utiliza accelerația pentru o corectare lină a ratei de deviație unghiulare și pentru a oferi, de asemenea, o referință absolută.

Kitul hardware/software de dezvoltare OpenIMU include JTAG-pod, placă de evaluare (EVB) și un modul OpenIMU300. Modulul OpenIMU este echipat cu un giroscop cu 9-axe, accelerometru și magnetometru și un procesor de 180Mhz ARM Coretex în virgulă mobilă, sistemul fiind complet calibrat de ACEINNA oferind o precizie de 5 grade/Hr. IMU este livrat într-un modul mic (24×37×9.5mm), ușor de integrat, care operează la o tensiune de la 2.7 la 5.5VDC.

Stiva, care se poate descărca gratuit, include:

* Colecție de date bazate pe FreeRTOS și motor de eșantionare
* Bibliotecă de filtre GPS/INS Kalman, în timp real
* Mediu gratuit IDE/compilator bazat pe Visual Studio Code
* Depanator JTAG pentru codul de depanare încărcat pe IMU
* Logare de date, grafice Allen Variance și hărți
* Documentație extinsă
* Mediu robust de simulare

Pentru mai multe informații, vizitați: https://www.aceinna.com/openimu

ACEINNA | www.aceinna.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu