Kitul de dezvoltare pentru Amazon AVS suportă interacțiunea vocală de la distanță și operarea cu microfone multiple

by donpedro

Microchip, prin intermediul subsidiarei Microsemi Corporation, anunță că sistemul său de dezvoltare AcuEdge™ ZLK38AVS pentru Amazon Alexa Voice Service (AVS) oferă acum capabilitatea de captare a vocii de la distanță și flexibilitatea de a construi dispozitive bazate pe configurații cu microfoane multiple. Soluția reduce costurile listei de materiale (BOM) și susține cerințele proiectelor cu dimensiuni mici.

Fiind un kit de dezvoltare audio de ultimă generație cu un microfon hands-free și cu două sau trei microfoane far-field (capabile să recunoască o comandă vocală de la distanță) și calificare de la Amazon, acesta dispune de un procesor audio ZL38063, care include un procesor digital de semnal (DSP) de 300 MHz și acceleratoare hardware dedicate pentru procesare voce. De asemenea, kitul oferă capabilitatea de anulare a ecoului acustic stereo (AEC – Acoustic Echo Cancellation) care permite recunoașterea vocii chiar și în mediile de redare audio extremă.

Cu flexibilitatea de a lucra cu o varietate de configurații și opțiuni de microfoane, fabricanții de produse originale (ODM – Original Design Manufacturers) precum și dezvoltatorii terți pot utiliza kitul de dezvoltare pentru a-și eficientiza costurile de proiectare pentru o gamă largă de aplicații precum și pentru a dezvolta aplicații unde constrângerile legate de spațiu sunt critice. Configurațiile de microfon includ:

  • Configurație cu un microfon: oferă acoperire vocală ”hands-free” pentru produsele la care constrângerile de spațiu și cost împiedică utilizarea de microfoane multiple.
  • Configurații cu două sau trei microfoane lineare (180 grade): Proiectate pentru bare de sunet, prize și comutatoare inteligente, STB-uri (set-top-box) sau alte aplicații tipice poziționate în mod obișnuit pe perete pentru a beneficia de o acoperire de câmp de 180 de grade.
  • Configurație triangulară cu trei microfoane (360 grade): De asemenea, cu acoperire mai largă, certificată de Amazon, această configurație este potrivită pentru aplicații care pot necesita interacțiunea din orice direcție cu utilizatorul, cum ar fi difuzoarele portabile, camerele IP cu unghi larg și router-ele Wi-Fi® cu activare vocală.

Kitul de dezvoltare permite recunoaștere vocală de la o distanță mai mare în prezența unor surse diverse de zgomot, inclusiv atunci când dispozitivul execută alte sarcini (redare muzică, furnizare de informații etc.) într-un mediu cu alte surse externe de zgomot. Soluția care poate fi programată și actualizată pe teren oferă algoritmi de procesare a semnalului pentru a îmbunătăți atât performanța locală de detecție voce, cât și precizia recunoașterii vocale în cloud, în timp ce configurațiile multi-microfon includ estimare DOA (Direction of Arrival) pentru localizarea sursei sunetului.

Kitul de dezvoltare include un procesor audio ZL38063 care se conectează direct la o placă Raspberry Pi® 3B pentru a simula o aplicație tipică boxă-microfon. Acesta suportă toate opțiunile pentru microfon și include un inel cu LED-uri pentru a raporta locația sonoră detectată, precum și un difuzor de înaltă calitate, care este reprezentativ pentru o aplicație cu difuzoare inteligente. Microchip dispune de laboratoare audio și facilități de tuning localizate în întreaga lume unde sprijină clienții începând de la faza de proiectare a produsului și până la certificarea Amazon.

Caracteristici cheie:

  • Interfață audio cu un microfon ”hands-free”, plus configurații de două- și trei-microfoane cu acoperire mai mare
  • Reduce lista de materiale și este potrivit pentru aplicații cu factori de formă mici
  • Recunoaștere voce în timpul executării altor sarcini

Kit-ul de dezvoltare ZLK38AVS pentru Amazon AVS este disponibil acum pentru suma de $299.

Pentru mai multe informații vizitați: AcuEdge™ ZLK38AVS Development Kit

Microchip Technology | www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu