Convertoarele coborâtoare și controlerele de la Maxim oferă cele mai mici dimensiuni și cele mai eficiente soluții de putere pentru industria auto

by donpedro

Maxim Integrated Products, Inc. a anunțat circuitele integrate de management a puterii capabile să ofere cele mai mici și mai eficiente soluții din industrie necesare proiectanților din industria auto pentru a face față provocărilor legate de spațiu și de consum de putere care apar în aplicațiile de ultimă generație din industria auto. Pe măsură ce grupurile de instrumente digitale, unitățile de radiocomunicații și subsistemele electronice necesită niveluri mai ridicate de calcul, aceste noi convertoare coborâtoare și controlere coborâtoare multifază de înaltă putere permit proiectanților să echilibreze consumul redus de energie cu o eficiență ridicată și cu atenuarea interferențelor electromagnetice (EMI).

Deoarece sistemele din industria auto devin mai sofisticate, cu niveluri crescute de componente electronice, sunt necesare microprocesoare de putere mai mare pentru a controla și supraveghea funcționalitatea acestora. Potrivit firmei de analiză de piață IHS Markit, integrarea acestor instrumente mai puternice, a hub-urilor USB, a sistemelor avansate de asistență a șoferilor (ADAS) și a sistemelor de infotainment și de navigație va duce până în 2026 la o creștere anuală cu 10% a circuitelor integrate de management energetic. Acest model de creștere oferă proiectanților o serie de provocări privind managementul consumului de putere, eficiența, EMI, dimensiunile soluției, pentru a atinge performanțele necesare în medii de operare dificile și cu constrângeri de spațiu precum cele din industria auto.

Pentru îndeplinirea acestor obiective, seria de circuite integrate destinate industriei auto de la Maxim oferă numeroase opțiuni de gestiune a puterii în aplicațiile de curent continuu, foarte utile fabricanților din industria auto care se pregătesc să înlocuiască procesoarele care consumau 20Wați cu platformele AI (inteligență artificială) care vor avea un consum de putere de până la 500Wați. Fiind disponibile într-o capsulă de 3.5 mm × 3.75 mm, convertoarele coborâtoare de la Maxim oferă cea mai mică dimensiune din industrie. Capsula FCQFN (flip-chip quad-flat no-leads) reduce zgomotul de înaltă frecvență în nodul de comutare și elimină influența firelor de legătură prin reducerea valorii rezistenței la comutarea în conducție a tranzistoarelor MOSFET, pentru creșterea eficienței.

Maxim oferă singurele componente pin-compatibile din industrie pentru 4, 6 și 8A pentru adaptarea flexibilă a puterii. Toate aceste circuite integrate oferă modulație spread-spectrum (tehnologie care modulează simultan un semnal pe mai multe frecvențe purtătoare), frecvență înaltă de comutație, modulație forțată a lățimii impulsurilor și operare “skip-mode” pentru a obține cea mai bună performanță din domeniu.

Noile circuite integrate pentru managementul puterii de la Maxim dedicate aplicațiilor de putere la tensiuni înalte din industria auto includ:

  • MAX20004, MAX20006 și MAX20008 de 4A, 6A și 8A, înaltă tensiune (40V tolerant) sunt convertoare coborâtoare sincrone ce integrează tehnologie MOSFET high-side (alimentare a circuitului de comandă) și low-side (legare la masă a circuitului de comandă), oferind cea mai mică rezistență din industrie la comutare de 38 și, respectiv, 18mΩ, pentru o eficiență ridicată. Avantajele principale ale acestor dispozitive pin-compatibile includ curent de liniște de 25μA, tensiune de intrare între 3.5V la 36V și eficiență de 93%. Toate sunt disponibile în capsule QFN compacte, de 3.5 mm × 3.75 mm, cu 17-pini, care reduc zgomotul de înaltă frecvență în nodul de comutare și îmbunătățesc eficiența.
  • MAX20098 (220kHz … 2.2MHz) este un controler coborâtor sincron creat pentru aplicații cu cerințe de putere medii și mari, care operează cu tensiuni de intrare de la 3.5V la 36V (42V tolerant). Pentru eficiență, acest dispozitiv oferă un curent de liniște de 3.5μA în skip-mode pentru o ieșire de 3.3V, cu un curent de shutdown de 1μA. Capsula sa de 3 mm × 3 mm QFN cu muchii umectabile reduce dimensiunile proiectului, iar circuitul integrat necesită doar câteva componente externe, permițând o proiectare a plăcuței de PCB în două straturi. (Skip-mode permite regulatorului să “sară” peste ciclurile care nu sunt necesare, ceea ce îmbunătățește foarte mult eficiența la sarcini ușoare.)
  • MAX20034 (220kHz … 2.2MHz) este un controler coborâtor sincron dual pentru aplicații de tensiune înaltă ce funcționează cu tensiuni de intrare de la 3.5V la 36V (42V tolerant). Un regulator va opera ca o ieșire fixă de 5V sau 3.3V, cealaltă ieșire putând fi ajustată între 1V și 10V. Eficiența se datorează în acest caz curentului de liniște de 17μA în skip-mode și curentului tipic de oprire de 6.5μA. Dispozitivul este disponibil într-o capsulă QFN de 5mm × 5mm cu muchii umectabile și asigură o frecvență de comutație de până la 2.2MHz pentru a permite adăugarea unor componente externe mai mici pentru o reducere a dimensiunii totale a aplicației.

Maxim Integrated | www.maximintegrated.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu