Renesas Electronics anunță primul încărcător de acumulatori USB-C™ Combo Buck-Boost din industrie pentru sistemele mobile de calcul

by donpedro

Renesas Electronics Corporation a lansat primul încărcător de acumulatori USB-C™ buck-boost din industrie care suportă atât încărcarea directă pe un domeniu îngust de tensiune (NVDC – Narrow Voltage Direct Charging), cât și încărcarea hibridă (HPBB – Hybrid Power Buck-Boost) pentru notebook-uri, ultrabook-uri, tablete și baterii externe de alimentare prin cablu cu conector reversibil USB Type-C™. Prin control firmware, ISL9241 poate comuta între modurile NVDC și HPBB, oferind o soluție cost eficientă, de dimensiuni reduse, capabilă să proceseze eficient o gamă completă de niveluri de putere. Acesta utilizează tehnologia avansată de modulare R3™ de la Renesas pentru a obține o eficiență superioară pentru sarcini ușoare (curenți mici) și un răspuns tranzitoriu ultra-rapid pentru a prelungi durata de funcționare a bateriei. Regiștrii interni reconfigurabili ai încărcătorului permit utilizarea unui inductor mai mic pentru modul HPBB pentru a obține eficiență mai mare pe mai multe niveluri de putere.
Modulul ISL9241 oferă încărcare, stabilizare pe magistrala de sistem și caracteristici de protecție utilizând NFET-uri pentru eficiență mai mare și optimizarea costurilor privind lista de materiale (BOM). Încărcătorul poate opera doar cu o baterie, numai cu un adaptor sau cu ambele conectate.
Pentru încărcarea în siguranță a acumulatorilor (cu până la patru celule Li-ion), dispozitivul își obține alimentarea DC pe intrare de la adaptoarele convenționale, adaptoarele portabile sau porturile USB Type-C de tip PD (power delivery). În modul NVDC, ISL9241 selectează automat adaptorul sau bateria ca sursă pentru alimentarea sistemului. Operarea NVDC suportă, de asemenea, modul turbo prin activarea dispozitivului BGATE FET pentru a limita curentul adaptorului la o valoare definită a acestuia. NVDC este starea inițială de pornire a circuitului ISL9241, înainte ca firmware-ul controlerului de sistem să schimbe configurația la HPBB. În modul HPBB de putere mai mare, ISL9241 suportă bypass, bypass plus încărcare precum și modurile RTB (Reverse Turbo-Boost) și RTB plus încărcare.

[Modul RTB este util atunci când adaptorul singur nu poate face față cerințelor de putere de vârf ale sistemului. În modul RTB, bateria suplimentează alimentarea adaptorului prin utilizarea ISL9241 în direcție inversă.]

ISL9241 livrează între 5V și 20V la portul adaptorului (modul OTG) pentru operare reverse buck, boost, sau buck-boost . Aceasta permite configurații care să suporte ieșire USB-C PD pentru încărcarea rapidă a porturilor de alimentare programabile PPS (Programmable Power Supply). Încărcarea directă a bateriei poate fi activată și prin ocolirea circuitului ISL9241 (mod baypass) în cazul PPS.
Arhitectura reconfigurabilă de încărcare de care dispune circuitul ISL9241 permite, de asemenea, proiectanților să utilizeze încărcătorul pentru configurații multiport, rămânând totodată în conformitate cu standardul USB PD3.0. Alte caracteristici de care dispune acest modul sunt telemetrie digitală, funcții de monitorizare a defecțiunilor și funcții de protecție. În plus, ISL9241 dispune, de asemenea, de un mod de alimentare suplimentar care permite condensatorului de declupare de pe intrare să stocheze energia și să o elibereze în timpul unei cereri de putere ridicată.
ISL9241 poate fi combinat cu regulatorul de tensiune ISL95338 buck-boost, controlerul USB PD R9A02G011 sau controlerul USB PD R9J02G012 și indicatorul de nivel RAJ240045 pentru a obține o soluție completă USB-C PD3.0 și încărcător de baterie.

Renesas Electronics Corporation | www.renesas.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu