Circuite SIMO (PMIC) de la Maxim cu dimensiuni reduse la jumătate pentru dispozitivele IoT

by donpedro

Proiectanții de dispozitive electronice mici, alimentate de baterii, pot spori experiența utilizatorului prin extinderea duratei de viață a bateriei și diminuarea dimensiunii dispozitivului cu ajutorul a șase noi circuite integrate de management al puterii (PMIC – power-management integrated circuits) și consum mic de putere de la Maxim Integrated Products, Inc. Circuitele MAX17270, MAX77278, MAX77640/MAX77641 și MAX77680/MAX77681 contribuie la reducerea amprentei cu până la 50% atunci când aplicațiile necesită spații limitate, cum ar fi dispozitive purtabile, căști audio, senzori, hub-uri pentru automatizarea caselor inteligente și dispozitive IoT. Acestea măresc eficiența sistemului cu nouă procente comparativ cu cea mai apropiată soluție competitivă, reducând, de asemenea, disiparea căldurii, un aspect important pentru produsele purtabile aflate în contact cu pielea.
Proiectanții se străduiesc să producă gadgeturi electronice mult mai adaptate la viața consumatorilor prin reducerea dimensiunilor, diminuarea încălzirii, îmbunătățirea eficienței și extinderea duratei de viață a bateriei. Satisfacerea fiecărui criteriu reprezintă o provocare formidabilă, având în vedere seturile bogate de caracteristici, pragurile termice mai mici și bateriile cu capacitate mai mică necesare pentru a obține soluții din ce în ce mai compacte. Maxim își extinde portofoliul de dispozitive SIMO PMIC pentru a permite proiectaților să depășească aceste provocări, continuând cu oferirea de dimensiuni compacte și eficiență ridicată precum circuitele MAX77650/MAX77651.
Arhitectura unică de control oferită de MAX17270, MAX77278, MAX77640/MAX77641 și MAX77680/MAX77681 permite ca un singur inductor să servească drept element critic de stocare a energiei pentru ieșiri DC multiple și independente. Acest lucru permite inginerilor să reducă mulțimea de inductoare din schemele lor electronice, îmbunătățind astfel eficiența, reducând atât factorul de formă cât și disipația de căldură. În plus, curentul de liniște scăzut al PMIC-urilor joacă un rol important în extinderea duratei de viață a bateriei. Cu funcționarea buck-boost intrinsecă oferită de PMIC-uri, liniile de putere pot opera pe întregul interval al bateriei.

MAX17270: Cea mai mică dimensiune și cel mai mic curent de liniște
Fiind cu 50% mai mic decât soluțiile SIMO anterioare, convertorul coborâtor-crescător MAX17270 SIMO oferă cea mai mică dimensiune din industrie, reducând în același timp numărul de inductoare și circuite integrate necesare unei soluții ”power tree”. Curentul său de liniște de 850nA pentru un canal SIMO și de 1.3μA pentru trei canale SIMO este cel mai mic din piață și ajută la prelungirea duratei de viață a bateriilor dispozitivelor terminale. În plus, consumul redus de putere al produsului împiedică supraîncălzirea și reduce ciclurile frecvente de încărcare pentru dispozitivele purtabile. Circuitul este disponibil în capsule TQFN și WLP.

MAX77278: Calea de încărcare optimizată pentru bateriile mici Li +
Acest SIMO PMIC cu un consum ultra-redus de putere oferă trei regulatoare buck-boost cu ieșiri de tensiune independente (0.8VOUT la 5.25VOUT), 16μA curent de liniște în operare/300nA curent de standby și secvențiere flexibilă de putere. Dispozitivul este, de asemenea, un încărcător pentru celule mici Li + (7.5mA – 300mA domeniul de CC). Acesta include un curent de scurgere (ajustabil) de 425mA pentru un LED, opt pini pentru intrări/ieșiri de uz general GPIO (general-purpose input/output) și un regulator LDO de la 3.7125V până la 5.3V, 50mA de zgomot redus cu control fixat al tensiunii de headroom, într-o soluție compactă de 24mm². Interfața I²C a PMIC-ului permite unui procesor de aplicații să monitorizeze starea și să gestioneze controlul alimentării. MAX77278 este ideal pentru telecomenzi, dispozitive de monitorizare pentru sănătate și fitness, camere video corporale și aplicații IoT.

MAX77640/MAX77641: Soluții înalt integrate de putere și de încărcătoare pentru baterii
Aceste SIMO PMIC cu un consum ultra-redus de putere dispun de trei regulatoare buck-boost, LDO cu zgomot redus de 150mA, un port de ieșire GPIO, un curent de scurgere triplu pentru o matrice LED RGB și secvențiere flexibilă de putere. Curentul de operare este de doar 5.6μA, iar curentul de shutdown este de 300nA. Disponibile într-o soluție compactă de 16mm², MAX77640 și MAX77641 sunt ideale pentru aplicații cu încărcătoare integrate în domenii cum ar fi dispozitive purtabile, dispozitive de monitorizare pentru sănătate și fitness și IoT.

MAX77680/MAX77681: Mini PMIC-uri pentru aplicații cu funcționare continuă, de mică putere
Aceste SIMO PMIC-uri cu un consum ultra-redus de putere oferă trei regulatoare buck-boost, 3.0μA curent de liniște în funcționare, 300nA curent de oprire și secvențiere flexibilă de putere. Dimensiunea totală a capsulei este de numai 15.5 mm². Având în vedere setul lor de caracteristici, MAX77680 și MAX77681 sunt ideale pentru mai multe platforme minimaliste care necesită resurse raționalizate, precum ar fi căștile (căști Bluetooth) și dispozitivele miniaturizate IoT (brățări, ceasuri, pixuri electronice).

Maxim Integrated | www.maximintegrated.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu