Unelte și truse de unelte pentru electronică și electro-mecanică

by donpedro

Unelte pentru lipire – Vă este pusă la dispoziție o ofertă bogată de echipamente și consumabile pentru lipire, dezlipire și alte aplicații cu aer cald. Puteți beneficia de stații de lipit, ciocane de lipit, extractoare de fum, aliaje de lipire, precum și numeroase accesorii.

Ciocan de lipit miniatural cu gaz, 60W, 171mm

− Nr. stoc RS: 600-234
− Marca: Portasol
− Cod producător: 10181060

Ciocanul de lipit operează cu gaz ISO-Butan, utilizat uzual și pentru brichete. Atunci când este plin, ciocanul de lipit asigură o funcționare continuă de 1 oră, cu temperatura vârfului de maxim 400°C (echivalentul unei puteri de 60W). Desigur, însă, că timpii de utilizare depind și de modul de utilizare. După golire, dispozitivul trebuie reîncărcat. După o perioadă de utilizare, vârful trebuie schimbat, operație ce se realizează cu ușurință.

Caracteristici tehnice
Putere: 60W
Temperatura vârfului de lipire: +400°C
Tip alimentare: gaz

Weller BP865CEU – ciocan de lipit cu alimentare de la baterii

− Nr. stoc RS: 537-218
− Marca: Weller
− Cod producător: BP865CEU

Ciocanul de lipit cu alimentare de la baterii, Weller® BP865CEU, furnizează două nivele de putere: fie 6W pe nivelul I (380°C) sau 8W pe cel de al doilea nivel II (480°C), oferindu-vă versatilitatea de care aveți nevoie pentru a lipi orice, începând de la microelectronice la electrocasnice mici. BP865CEU se încălzește la temperatura de lucru în mai puțin de 30 de secunde, putând realiza mai mult de 180 de puncte de lipire cu ajutorul unui singur set de 4 baterii alcaline AA (incluse). Suplimentar, alimentarea de la baterii însemnă că BP865CEU poate fi utilizat în aplicații fără grija unui cablu de alimentare.
Sute de utilizări: microelectronice, hobby, electrocasnice mici și multe altele
Încălzire la temperatura de lucru în mai puțin de 30 de secunde
Vârf de formă conică de 0.8 mm, excelent pentru lipituri mici și vârf în formă de daltă de 1.8 mm
Mobilitate nelimitată dată de lipsa cablului de alimentare
Două nivele de încălzire (nivel I: 380°C sau nivel II: 480°C)
Capac de stocare cu auto-închidere
Setul include: ciocan, 2 vârfuri, 4 baterii AA Duracell®, aliaj de lipire fără plumb, cheie pentru schimbare vârf și cutie de stocare
Putere 11W

Antex Electronics XS25 230V – ciocan de lipit electric, 25W

− Nr. stoc RS: 231-5332
− Marca: Antex Electronics
− Cod producător: S58J470

Caracteristici tehnice
Putere: 25W
Serie vârf: 50
Temperatură vârf: +390°C
Tensiune de alimentare: 230V

Stație de lipire Weller WE 1010, 230V

− Nr. stoc RS: 173-7303
− Marca: Weller
− Cod producător: T0053298399

Pentru utilizarea noii stații de lipire este nevoie doar să fie pornită. Weller a lansat această nouă stație de lipire proiectată pentru educație, pasionați și utilizatori profesioniști.
Această stație digitală de 70W, are o putere cu 40% mai mare decât stațiile existente, de 50W, din aceeași categorie. Aceasta permite ciocanului de lipit să se încălzească mai repede și să ofere un timp de revenire mai mic – conducând astfel la finalizarea mai rapidă a sarcinii, cu mai mare eficiență și precizie. Noul ciocan de lipit de 70W și înaltă performanță beneficiază de un mâner ergonomic și o soluție simplă de schimbare a vârfului, care nu necesită scule.
Stația este proiectată într-o carcasă cu comutator de pornire pe panoul frontal. Stația are un ecran LCD ușor de citit, cu 3 butoane cu apăsare ce oferă controlul temperaturii și navigare intuitivă prin funcțiile de operare. Schimbarea vârfului se face cu ușurință, fără scule suplimentare. Vârfurile Weller seria ET oferă cele mai bune performanțe și o durată de viață extraordinară. Puteți alege dintr-o selecție bogată de vârfuri.
Siguranță ESD: atât stația, cât și ciocanul au fost inspectate și au primit Certificat de Conformitate pentru siguranță electrică (CE, UL). Cablul flexibil cu silicon, rezistă la căldură, respectând cele mai stringente standarde industriale pentru rezistență mecanică (suprasarcină/tensionare). Deoarece este certificată ESD, stația WE poate fi utilizată pentru uz profesional.
Posibilitatea de blocare a temperaturii stabilizează nivelele de căldură pentru a proteja vârfurile și componentele, ajutând la realizarea unor puncte de lipire uniforme, de înaltă calitate – rezultând o lipire sigură și repetabilă.

Stație de aer cald, 220 → 240Vac, de la +200°C la +480°C

− Nr. stoc RS: 124-4134
− Marca: RS Pro

Stația RS Pro SMD cu aer cald, este o stație de lucru ce include ciocan de lipit, suport ciocan de lipit și pistol de aer cald. Stația dispune de două ecrane cu LED, care prezintă temperatura pentru refacere SMD și temperatura de lipire. Temperatura este controlată cu ajutorul unui microprocesor ce include o funcție de calibrare a temperaturii. Ciocanul de lipit este din alumină ceramică, iar elementul de încălzire este de putere ridicată cu încălzire rapidă. Stația de lucru cu aer cald este silențioasă, cu un nivel de zgomot de 45dB. Temperatura și fluxul de aer sunt reglabile pentru componente cu montare pe suprafață, cu montare prin găuri, circuite integrate tip QFP, SOP.

Caracteristici tehnice
Siguranță ESD: Da
Tensiune de intrare: 220 → 240Vac
Interval temperatură de operare: +200°C … +480°C
Număr de ieșiri: 2
Putere de ieșire: 700W
Afișaj: LED

Extractor de fum Purex

− Nr. stoc RS: 501-370
− Marca: Purex
− Cod producător: 072065

Extractorul de fum este proiectat pentru a proteja personalul de la inhalarea de praf și fum, generate pe timpul unor aplicații variate, precum nichelare și fierbere, lipire și tratamente termice, lipire de componente și circuite, reparații. Controlul electronic automat al debitului menține o viteză de extracție constantă, chiar dacă filtrul se blochează.

Debit de aer reglabil
Sistem de avertizare a blocării filtrului
Costuri de funcționare reduse
Schimbarea rapidă a pre-filtrelor oferă o durată de viață mai mare filtrului
Filtrarea sub-micrometrică (HEPA) îndepărtează 99.997% din particulele de până la 0.3 micrometri
Filtrarea cu carbon activ îndepărtează gazele periculoase
Simplitate de instalare și silențiozitate
Ușor de relocat

Abeco Flexivac 2008 – pompă de aspirație aliaj lipire cu duză din cauciuc siliconic

− Nr. stoc RS: 203-7789
− Marca: Abeco
− Cod producător: 2008

Dispozitivul este o pompă pentru dezlipire componente, cu duză flexibilă pentru o operare ușoară, fără pierderea calității. Pompa are o lungime de 198 mm, corpul este din aluminiu și are proprietăți antistatice.

Aliaj de lipire Multicore, 1.2mm, punct de topire 183 → 188°C

− Nr. stoc RS: 554-923
− Marca: Multicore
− Cod producător: 288380

Aliajul de lipire pe bază de staniu și plumb, cunoscut, de asemenea, ca aliaj de lipire soft, este un aliaj potrivit pentru operații profesionale de înaltă calitate, pentru legături intermetalice care necesită un punct de topire redus.
Acest aliaj vă permite să obțineți o lipire superioară și rezistență termică ridicată.

Caracteristici tehnice
Procent staniu: 60%
Procent plumb: 40%
Diametru fir: 1.2mm
Conținut flux: 3%
Tip flux: colofoniu
Punct de topire: 183 → 188°C
Masă: 500g

Creion cu vopsea adezivă conductivă Chemtronics Nickel, 9g

− Nr. stoc RS: 665-4849
− Marca: Chemtronics
− Cod producător: CW2000

Creionul conține un polimer pe bază de argint, care poate fi utilizat pentru a repara traseele de circuit defecte, legăturile către componente, pentru a face jumpere plane și pentru a ecrana diferite circuite delicate.
Ușor și rapid de realizat trasee argintate conductive;
Poate fi utilizat atât pe materiale rigide, cât și flexibile, inclusiv tastaturi, circuit sub formă de film, sticlă sau placă de circuit laminată;
Ideal pentru aplicații de proiectare, reparare și prototip;
Se usucă în câteva minute la temperatura camerei (21°C);
Poate fi lipit cu aliaj de lipire la temperaturi joase;
Compatibil cu creionul de acoperire Circuit Works®;
Creionul poate trasa până la 30 de metri de traseu.

Kituri de scule și scule electrice miniaturale – Căutați kituri de scule pentru electronică și scule electrice miniaturale? Vă punem la dispoziție tot ceea ce aveți nevoie, de la mașini de găurit, instrumente de gravură și fierăstraie minia­turale, la kituri de scule, precum și toate accesoriile potrivite pentru acestea.

RS Pro 398D PCB Drill, 14500rpm

− Nr. stoc RS: 547-616
− Marca: RS Pro

Mașină de găurit compactă miniaturală pentru utilizare la prelucrarea plăcilor de circuit imprimat (PCB) sau alte operații de detaliu. Dispozitivul are o viteză de rotație a sculei de 14500 r.p.m. și necesită o alimentare de la 6 la 18Vdc.

Kit de unelte multifuncțional Dremel 4000

− Nr. stoc RS: 707-3487
− Marca: Dremel
− Cod producător: F0134000JR

Acest kit Dremel include multi-unealta înalt performantă 4000 cu noul cap cu rotire EZ.
Aceasta înseamnă că nu este nevoie de chei pentru schimbarea accesoriilor. Unealta este disponibilă împreună cu accesorii și un suport ce poate fi fixat pe perete. Geanta de transport practică conține, de asemenea, 65 de accesorii originale Dremel.

Caracteristici tehnice
Putere: 175W
Viteză de rotație: 5000 → 35000rpm
Tensiune nominală: 230V
Conținut kit: Accesorii (x65), unealta rotativă propriu-zisă, manual de instrucțiuni, diapozitiv de tăiere liniar și circular, cap de tip creion, platformă de formare, spațiu de depozitare

Dispozitiv de gravare Dremel F0130290JN

− Nr. stoc RS: 707-3496
− Marca: Dremel
− Cod producător: F0130290JN

Dispozitiv de gravare cu control variabil al adâncimii. El gravează sau decorează o largă varietate de materiale precum: metal, plastic, sticlă, ceramică, lemn și piele. Produsul include un șablon pentru litere și numere pentru gravarea ușoară a literelor și a numerelor.

Kit de scule pentru electronică

− Nr. stoc RS: 419-0113
− Marca: Bahco
− Cod producător: 9841

Kitul profesional de precizie pentru electronică de la Bahco conține 7 piese și a fost proiectat pentru inginerii electroniști ce lucrează cu echipamente electronice de precizie. Setul este compus din cuter, patent, șurubelnițe, pensetă și cheie reglabilă.

Kit de scule ESD cu 6 piese

− Nr. stoc RS: 864-0870
− Marca: RS Pro

Kitul profesional cu 6 scule antistatice ESD este furnizat în cutie din plastic. El este proiectat pentru utilizare cu componente electronice sensibile, permițând o disipare controlată a încărcării statice. Kitul este certificat VDE/1000V și conține cutere, patenți și șurubelniță.

Kit de scule Bahco electro-mecanic cu 56 de piese

− Nr. stoc RS: 898-7315
− Marca: Bahco
− Cod producător: 4750FB2-19TS001

Kitul conține scule de uz general, selectate pentru a susține nevoile de întreținere de zi cu zi. Este vorba despre un set complet, conceput pentru ingineri profesioniști, de la ingineri de service la electricieni. Sculele au certificare VDE/1000V. Acest kit electro -mecanic de la Bahco oferă o gamă extinsă de unelte ce includ chei, șurubel­nițe izolate, scule de tăiere, patenți, ciocane și pile. Uneltele fac parte din gama ERGO care este proiectată științific pentru a preveni problemele musculo-scheletale. Kitul este oferit într-o geantă cu fundul rezistent, ce dispune de buzunare și compartimente în interior și exterior.

Autor: Bogdan Grămescu

COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu