Microcontrolerele AVR® primesc acum suport beta în mediul integrat de dezvoltare MPLAB® X

by donpedro

Microchip anunță lansarea mediului integrat de dezvoltare (IDE) MPLAB versiunea 5.05, care oferă suport beta pentru majoritatea microcontrolerelor AVR (MCU). Această versiune va permite proiectanților care utilizau în mod tradițional microcontrolere PIC® (MCU) dezvoltate în ecosistemul MPLAB, să evalueze și să integreze cu ușurință microcontrolere AVR în aplicațiile lor. În următoarele versiuni MPLAB va fi adăugat suport și alte îmbunătățiri pentru microcontrolerele AVR suplimentare. Suportul AVR va fi adăugat în continuare la Atmel Studio 7 și Atmel START pentru dispozitivele AVR actuale și viitoare.
MPLAB X IDE versiunea 5.05 oferă o experiență unificată de dezvoltare, care este atât platformă comună, cât și scalabilă, compatibilă cu sistemele de operare Windows®, MacOS® și Linux®, permițând proiectanților să dezvolte hardware-ul lor cu ajutorul microcontrolerelor AVR. Lanțul de unelte a fost îmbunătățit cu ajutorul instrumentului de configurare cod al Microchip, MPLAB Code Configurator (MCC), facilitând dezvoltatorilor să configureze componentele software și setările dispozitivului, cum ar fi ceasurile, perifericele și schema pinilor cu interfața de meniu a instrumentului. De asemenea, MCC poate genera coduri pentru plăci de dezvoltare specifice, cum ar fi placa de dezvoltare ATMega4809 Nano (DM320115) de la Microchip și plăcile de dezvoltare existente AVR Xplained.
Mai multe opțiuni de compilare precum și opțiuni de depanare/programare sunt, de asemenea, disponibile atunci când compilați și programați microcontrolere AVR folosind MPLAB X IDE 5.05. Pentru alegerea compilatorului există colecția AVR MCU GNU Compiler Collection (GCC) sau compilatorul MPLAB XC8 C, care oferă dezvoltatorilor tehnici avansate de optimizare a software-ului pentru a reduce dimensiunea codului. Proiectanții pot accelera, de asemenea, depanarea și programarea folosind MPLAB PICkit™ 4 (programator/depanator) sau nou lansatul programator/depanator MPLAB Snap.

Pentru mai multe informații vizitați: www.microchip.com/AVRandMPLAB

Microchip Technology   |   www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu