Accelerați dezvoltarea nodurilor IoT de la distanță cu familia SiP (System-in-Package) LoRa® care oferă cel mai mic consum de putere din industrie

by donpedro

Microchip anunță familia înalt integrat LoRa® System-in-Package (SiP) care dispune de un microcontroler (MCU) pe 32-biți de foarte mică putere, un transceiver RF sub-GHz LoRa și o stivă software. Combinația de conectivitate wireless pe distanțe lungi și performanță la un consum mic de putere a fost creată pentru a accelera dezvoltarea soluțiilor conectate bazate pe LoRa.

Sistemele SiP SAM R34 / 35 sunt susținute de proiecte de referință certificate și interoperabilitate dovedită cu furnizorii majori de portaluri și rețele LoRaWAN™, simplificând în mod cert întregul proces de dezvoltare cu hardware, software și suport tehnic. Dispozitivele oferă, de asemenea cel mai mic consum de putere din industrie în modurile de inactivitate (sleep), oferind o durată de viață extinsă a bateriei în nodurile IoT la distanță.

Cele mai multe dispozitive terminale LoRa rămân în modul de sleep pentru perioade mari de timp, trezindu-se doar ocazional pentru a transmite mici pachete de date. Bazate pe microcontrolerul SAM L21 Arm®Cortex®-M0+ cu un consum ultra redus de putere, dispozitivele SAM R34 oferă moduri de somn de până la 790nA pentru a reduce semnificativ consumul de energie și pentru a prelungi durata de viață a bateriei în aplicațiile finale. Înalt integrată într-o capsulă compactă de 6 × 6 mm, familia SAM R34/35 este ideală pentru o gamă largă de aplicații IoT cu rază lungă de acțiune și cu consum redus de putere, care necesită factori de formă mici și o durată mare de viață a bateriei.

În plus față de consumul de putere extrem de redus, procesul de dezvoltare simplificat înseamnă că dezvoltatorii pot accelera proiectele lor prin combinarea codului aplicației lor cu stiva LoRaWAN de la Microchip și cu prototiparea rapidă cu ajutorul plăcii de dezvoltare ATSAMR34-XPRO (DM320111), care suportă kit-ul software de dezvoltare (SDK) Atmel Studio 7. Placa de dezvoltare este certificată de Federal Communications Commission (FCC), Industry Canada (IC) și Radio Equipment Directive (RED), oferind dezvoltatorilor încrederea că proiectele lor vor satisface cerințele guvernamentale din toate zonele geografice.

Tehnologia LoRa este proiectată pentru a permite aplicații de mică putere pentru a comunica pe distanțe mai mari decât Zigbee®, Wi-Fi® și Bluetooth® folosind protocolul deschis LoRaWAN. Ideală pentru o serie de aplicații precum orașe inteligente, monitorizare în domeniul agricol și urmărirea lanțului de aprovizionare, LoRaWAN permite crearea unor rețele IoT flexibile care să poată funcționa atât în mediul urban, cât și în cel rural. Conform LoRa Alliance™, numărul operatorilor LoRaWAN s-a dublat în ultimele 12 luni, de la 40 la 80, în timp ce peste 100 de țări dezvoltă activ rețelele LoRaWAN.

Familia SAM R34/35 este susținută de stiva LoRaWAN de la Microchip, precum și de o soluție certificată și dovedită chip-down, care permite clienților să accelereze proiectarea aplicațiilor RF cu risc redus.Familia SAM R34/35 suportă dispozitive terminale de Clasă A și Clasă C, precum și conexiuni de tip punct-la-punct.

Familia LoRa SAM R34/35 de la Microchip este disponibilă în șase variante de dispozitive, oferind dezvoltatorilor flexibilitatea de a alege cea mai bună combinație de memorie și periferice pentru aplicația lor finală. Dispozitivele SAM R34 sunt disponibile într-o capsulă TFBGA cu 64-terminale, iar dispozitivele SAM R35 sunt disponibile fără interfață USB.

Pentru mai multe informații, vizitați: https://www.microchip.com/SAMR34

Microchip Technology   |   www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu