Infineon la electronica 2018: Electromobilitatea este făcută pentru distanțe lungi, dronele se apropie de maturitate, iar roboții devin agili

by donpedro

Infineon Technologies AG oferă răspunsuri la întrebările majore legate de digitizare: cum poate fi produsă energie curată și cum se ajunge rapid la mașina electrică și cu pierderi reduse? Cum facem serverele mai eficiente pe măsură ce transferăm din ce în ce mai multe date în cloud? Cât de potriviți sunt roboții pentru a fi utilizați în viața de zi cu zi? Și cum ne protejăm într-o lume conectată împotriva atacatorilor din spațiul cibernetic? Împreună cu clienții și partenerii strategici, cel mai mare producător de semiconductoare din Germania lucrează la soluții pentru lumea conectată de mâine. Infineon va prezenta conexiunea dintre lumea reală și cea digitală la standul 502 din hala C3 la electronica 2018, între 13 și 16 noiembrie.

Modul de conducere fără CO2: cu semiconductoare de la Infineon

Vehiculele fără emisii fac mobilitatea mai durabilă. Unul dintre aceste vehicule este ID. BUZZ de la Volkswagen – un vehicul versatil cu tracțiune integrală ce ne oferă sentimentul că ne aflăm în viitor. Desigur, microbusul cu emisii zero este pregătit pentru o conducere extrem de automată. În calitate de partener strategic al Volkswagen din punct de vedere al tehnologiei semiconductoarelor, Infineon este primul partener care a prezentat conceptul de mașină all-electric și explică modul în care semiconductoarele deschid calea pentru e-conducere.

Pentru a-și câștiga numele, conducerea fără emisii necesită electricitate din surse regenerabile. Pentru generarea eficientă a energiei solare, Infineon prezintă un invertor solar de la SMA Solar care folosește tehnologia CoolSiC™: materialul semiconductor din carbură de siliciu (SiC) crește densitatea de putere cu peste 80%. Astfel, invertoarele devin mai compacte și mai ușoare, cu aceeași ieșire, sau ieșirea crește semnificativ, în timp ce mărimea și greutatea rămân neschimbate.

Pentru ca e-mobilitatea să devină stabilă, vehiculele trebuie reîncărcate rapid și eficient. Infineon va arăta cum stațiile de încărcare de la IONITY permit exact acest lucru: încărcarea rapidă pentru câteva sute de kilometri și pentru oricine. Societatea mixtă a companiilor BMW, Daimler, Ford și VW a fost înființată în 2017 cu scopul de a stabili o rețea de stații de încărcare rapide (350kW) pentru e-autoturisme de-a lungul principalelor rute de transport ale Europei.

Soluție pentru serverele care consumă energie: Infineon prezintă portofoliul de produse din galiu nitrid

Din ce în ce mai multe dispozitive, calculatoare și echipamente produc fluxuri enorme de date în lumea conectată. Același lucru este valabil și pentru creșterea numărului de senzori care permit aplicații inovatoare de inteligență artificială. Serverele și centrele de date necesare cresc în dimensiune și devin din ce în ce consumatoare de mai multă putere. O mai mare eficiență în alimentarea cu energie este posibilă datorită materialelor semiconductoare alternative, cum ar fi nitrura de galiu (GaN) – care economisește energie și prin urmare CO2 și bani. La electronica 2018, Infineon își prezintă portofoliul de produse CoolGaN™ pentru utilizarea în telecomunicații și servere.

Drone și roboți: următorul pas

Dronele au făcut un pas important în domeniul transportului. Utilizarea lor pentru a transporta încărcături și oameni poate deveni în curând o parte din viața noastră de zi cu zi. Infineon prezintă o nouă abordare: microcontrolerele AURIX™ cu funcție de controlere de zbor și soluțiile CoolGaN pentru controlul motorului au stabilit un nou standard în dezvoltarea unor drone puternice și autonome.

Infineon prezintă vizitatorilor de la standul său pe ROBOY. Robotul umanoid este remarcabil de similar cu corpul uman în ceea ce privește agilitatea, cunoașterea și sensibilitatea. Infineon sprijină cercetătorii de la Universitatea Tehnică din München (TUM), care explorează inteligența artificială în roboți, ca parte a proiectului: ROBOY 2.0 se mișcă fără probleme, poate recunoaște oamenii și poate purta convorbiri. În următoarea etapă a dezvoltării sale, ROBOY ar trebui să poată merge: Cu ajutorul senzorului de radar XENSIV™ de la Infineon, acesta va fi capabil să recunoască suprafața de sub picioare și să-și adapteze mișcările datorită senzorilor foarte sensibili de la Infineon.

Misiunea Infineon este de a face viața mai ușoară și mai ecologică, dar și mai sigură. La urma urmei, dispozitivele conectate online pot fi atacate. Securitatea bazată pe hardware este o temă centrală care trece prin portofoliul companiei Infineon. Cu familia de produse OPTIGA™, Infineon oferă o securitate robustă, adaptată nevoilor pentru o gamă largă de aplicații în Internetul lucrurilor, de la casa inteligentă până la drone.

Acest lucru se realizează prin abordarea strategică “De la produs la sistem”. Membrii Rețelei de Securitate Infineon (ISPN – Infineon Security Partner Network) vor prezenta alte aplicații cu cipuri de securitate de la Infineon, pentru protejarea roboților industriali, a proprietății intelectuale și a datelor, sau pentru încuietori de uși electronice pentru aplicații de consum.

Infineon Technologies | www.infineon.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu