Protecție optimă pentru persoane și aparate

by donpedro

MVK Metal Safety

Întrebările legate de siguranță se bucură de o importanță semnificativă în cadrul automatizărilor industriale. Murrelektronik oferă prin modulul de rețea în teren MVK Metal Safety o soluție foarte interesantă pentru instalațiile de siguranță. Cu ajutorul ei se pot atinge cele mai înalte standarde: Safety Integrity Level 3 (conform IEC 61508 și IEC 62061) și Performance Level e (conform ISO 13849-1). Pentru a fi utilizat în cât mai multe și diversificate aplicații, MVK Metal Safety este disponibil în două variante: un modul simplu pentru intrări și un modul compus pentru intrări și ieșiri.

În cazul soluțiilor de automatizare cu MVK Metal Safety, ieșirile afectate sunt dezactivate de la unitatea de control prin semnale specifice. Aceste tipuri de aplicații pornesc de la următoarea premiză: componentele individuale trebuie să îndeplinească cerințele tehnice de siguranță, astfel încât o unitate de control (F-SPS) să poată transmită semnale sigure și, de asemenea, să garanteze fiabili­tatea acestor transmisii.

Alternativa la unitatea de control “F”
Cu modulul compact IP67 MVK Metal, intrările și ieșirile sigure pot fi conectate direct la Siemens Sinumerik 840D SL Profinet CNC utilizată în întreaga lume, atunci când în unitatea de control este activată funcția “safety integrated”. Acest lucru permite ca datele sigure să fie transmise la unitatea de control prin intermediul protocolului de magis­trală direct de la senzori, fără necesitatea unei cablări pasive în dulapul de control. Astfel pot fi atinse standarde înalte de siguranță precum SIL3 și Ple.

Safety Man

Potrivire perfectă
Modulul Fieldbus MVK Metal Safety de la Murr elektronik poate fi echipat numai cu intrări sau poate fi disponibil ca modul mixt: cu intrări și ieșiri sigure. Există două intrări pe fiecare terminal de intrare M12. În funcție de aplicație, acestea pot fi utilizate pentru două circuite de siguranță cu un singur canal sau pentru un circuit de siguranță cu două canale. În cazul aplicațiilor cu două canale, acestea pot fi configurate pentru a fi echivalente sau antivalente unul față de celălalt. În plus, dis­crepanța în timp dintre canale este variabilă.
De exemplu, este important atunci când doi senzori prezintă timpi diferiți de reacție și trebuie să fie configurați cu precizie unul față de celălalt.
Pentru a permite transmiterea datelor în siguranță, MVK Metal Safety utilizează protocolul de transmisie PROFINET/PROFIsafe. Datele securizate se transferă prin PROFIsafe utilizând aceeași magistrală prin prin care circulă și semnalele neasigurate. Acest lucru permite cablurilor individuale dintr-o soluție de magistrală să fie integrate în module standard în condiții de siguranță, fără ca acest lucru să impună o povară suplimentară nerezonabilă din punct de vedere al timpului și costului pentru specialiștii în inginerie și instalare. Aceasta este cheia unei economii potențiale enorme în ceea ce privește cablarea. În plus, o soluție de magistrală existentă poate fi transformată într-un sistem sigur fără a fi nevoie de modificări majore.

MVK Metal Safety de la Murrelektronik utilizat într-o aplicație de logistică

Creștere substanțială a numărului de ieșiri sigure
Orice persoană care creează o instalație bazată pe sistemul modular Cube67 fieldbus și care este obligată să îndeplinească cele mai înalte cerințe de siguranță tehnică va găsi combinația dintre modulul compact Fieldbus MVK Metal Safety și modulele Cube67-K3 ca fiind o soluție potrivită. Prin ieșirile sigure ale MVK Metal Safety – controlate printr-un controller PROFINET/ PROFIsafe – pot fi create până la douăsprezece ieșiri sigure în modulul K3. Acestea sunt distribuite pe două circuite de siguranță, fiecare cu câte trei zone duble de racordare. Astfel, multiplicați numărul ieșirilor sigure printr-o simplă modalitate. Acest lucru face posibilă eliminarea releelor de siguranță și economisește spațiul în dulapul de control, iar minimizarea cablului reduce resursele implicate în lucrările de instalare.

Funcționalitate de diagnosticare completă
Deoarece cheia eficienței în instalarea mașinilor și instalațiilor constă în reducerea perioadelor de oprire neplanificate, funcționalitățile extinse de diagnoză reprezintă un avantaj evident al MVK Metal Safety. Toate canalele sunt monitori­zate independent pentru defecțiuni cum ar fi suprasarcină, scurtcircuitul senzorilor sau întreruperi de cabluri. LED-urile afișează exact locațiile erorilor la sloturile afectate și le raportează la unitatea de comandă. Astfel este asigurată închiderea precisă a canalelor individuale ale sistemului, fără niciun impact negativ asupra canalelor adiacente care nu sunt afectate de defecțiuni.
În plus, intrările modulelor sunt protejate împotriva scurtcircuitării. Defecțiunile cauzate de strivirea cablurilor sau de scurtcircuitarea la masă sunt detectate imediat și raportate cu numirea exactă a canalului. Această indexare poate fi dezactivată la nevoie, de exemplu atunci când sunt utilizate cortine de lumină, care și acestea la rândul lor, pot fi verificate să nu aibă scurtcircuite.

Tastele OPRIRE DE URGENȚĂ și RESET de la Murrelektronik

Pe lângă versiunile cu conexiune de alimentare de 7/8″ și conexiune M12 pentru linii de magistrală, Murrelektronik oferă un modul cu tehnologie de conectare push-pull, potrivit pentru zonele definite din industria auto. Avantajul acestora este că liniile către modul pot fi conectate manual, fără a fi nevoie de unelte.
Murrelektronik dispune de un portofoliu larg de butoane de OPRIRE DE URGENȚĂ și RESET potrivite pentru integrarea în aplicațiile de siguranță tehnică. Doar “Plug & Play” și acestea pot fi integrate foarte simplu în sistem.
Aceste dispozitive de monitorizare și control pot fi conectate prin linii M12 preconfigurate (cu 4, 5 sau 8 pini). Se economisește timp și sunt excluse pericolele cauzate de erorile de cablare. Funcția “Plug & Play” permite integrarea mult mai rapidă a dispozitivelor de comandă în mașini și sisteme. În special variantele de 42mm pot fi montate deosebit de rapid, pur și simplu prin înșurubarea unei cleme metalice pe un profil din aluminiu, se capsează carcasa și se conectează linia M12. Prin intermediul unui accesoriu pot fi racordate câteva variante ale butonului OPRIRE DE URGENȚĂ cu iluminare direct pe modulul Fieldbus MVK Metal Safety. Toate componentele cu butoane RESET cu iluminare sunt livrate standard cu compartimente în mai multe culori. Acestea pot fi prinse simplu de elementul luminos, astfel încât să lumineze în culoarea dorită.

Autor: Alexander Hornauer (Corporate Marketing)

Murrelektronik GmbH
Tel.: +43 1 7064525-0 | Fax: +43 1 7064525-300
info@murrelektronik.at
www.murrelektronik.ro

Aurocon_EA0714_Murr_Logo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu