Adaptor USB ieftin pentru aplicații wireless de la Nordic

by donpedro

Nordic Semiconductor a proiectat adaptorul nRF52840 (distribuție prin Rutronik), o interfață ideală pentru unealta PC “nRF Connect for Desktop”. Acesta permite dezvoltatorilor să conecteze imediat un PC la un dispozitiv fără fir.

Adaptorul nRF52840 suportă toate standardele wireless majore, cum ar fi aplicațiile brevetate Bluetooth cu energie redusă (BLE), Bluetooth Mesh, Thread, ZigBee, 802.15.4, ANT și 2.4GHz care rulează pe sistemul pe cip multi-protocol nRF52840 de la Nordic. De asemenea, acesta integrează un LED RGB programabil de către utilizator cu un buton de apăsare (pushbutton), un LED verde și 15 intrări de uz general GPIO, care pot fi lipite la margine.

Folosind acest adaptor USB ieftin, dezvoltatorii pot vedea exact ceea ce face dispozitivul wireless odată conectat la desktop-ul PC-ului. După programarea microcontrolerului intern cu ajutorul compilatorului gratuit de la Segger, stick-ul USB poate opera independent fiind alimentat de la o sursă de alimentare prin USB. În acest fel, acesta funcționează ca un mini kit de dezvoltare și se potrivește perfect pentru construcția de prototipuri. Astfel veți fi scutiți să mai achiziționați kitul de dezvoltare nRF52840-DK, mult mai complex.

Pentru a oferi utilizatorilor un start mai ușor, sunt disponibile mostre de aplicații în kitul de dezvoltare software nRF5 SDK, sub denumirea de “PCA10059”. Adaptorul nRF52840 poate fi, de asemenea, programat prin utilitarul nRFutil de la Nordic Semiconductor. nRFutil este un pachet Python și un utilitar pentru introducerea secvențială de comenzi, care acceptă actualizări firmware de dispozitiv (Device Firmware Updates – DFU) și funcționalitate criptografică.

Veți găsi mai multe informații despre adaptorul nRF52840 de la Nordic pe platforma de comerț electronic www.Rutronik24.com (unde puteți plasa și comenzi): https://www.rutronik24.com/search-result/nojs:1337/qs:NRF52840-DONGLE/reset:0

Persoană de contact (Rutronik):
Sarah Brucker, Product Sales Manager Wireless
sarah.brucker@rutronik.com

Rutronik | www.rutronik.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu