Plăci de înaltă performanță pentru stații de lucru dedicate aplicațiilor de imagistică

by donpedro

În consecință, digitizarea devine din ce în ce mai importantă pentru procedurile de imagistică din lumea medicală. În special pentru că există un deficit de medici generaliști în zonele rurale și pentru a satisface cererea din economiile emergente și țările din lumea a treia, progresul tehnologic și digitizarea ajută la îmbunătățirea situației generale.
Studiile inițiale și proiectele ce implică ‘medipods’, în care pacienții contactează doctorii online și pot fi examinați la fața locului, deja există. În viitor, această zonă va fi probabil utilizată combinând procedurile de imagistică pentru a transforma datele agregate în imagini 3D semnificative, permițând astfel doctorilor să ofere diagnostice mai precise și mai rapide.

Companiile nu vor trece prea curând la fabricarea “tricorderului medical” din Star Trek, dar dacă luăm în considerare posibilitățile oferite acum prin combinarea unui telefon inteligent cu tehnologia senzorială a monitorizatoarelor de fitness, puteți să începeți a vă imagina ce sisteme vor putea fi oferite în anii următori.
Provocările ce se află în fața procesării digitale a imaginilor capturate în proceduri de imagistică medicală sunt, printre primele, autenticitatea pixe­lului perfect și rezoluția în creștere a imaginilor, precum și combinarea diferitelor imagini obținute prin diferite metode pentru a crea imagini 3D de înaltă rezoluție, inclusiv culoare.
Chiar și atunci când algoritmii sunt rafinați pentru acest proces, creșterea rezoluției solicită întotdeauna o creștere a puterii de calcul. Ținând cont de acest aspect, oportunitățile clusterelor de inteligență artificială AI conectate în cloud, oferă numeroase avantaje pentru aplicații staționare, dar nu sunt întotdeauna disponibile peste tot și lansează noi provocări pentru dezvoltatorii de sisteme și de software în termeni de protecție a datelor pacienților.

Cu toate acestea, un mare număr de calcule va trebui făcut totuși local, utilizând instrumente analitice sau echipament de evaluare. În această privință, stațiile de lucru bazate pe procesoare profesionale și plăcile grafice sunt utilizate de ceva timp.
Odată cu lansarea noii platforme Basin Falls de la Intel®, procesoarele Intel® Xeon® W și plăcile de bază oferă o arhitectură modernă poziționată undeva între anterior lansata familie de procesoare Intel® Core™ X și familia de procesoare scalabile Intel® Xeon® de pe platforma Purley. Această nouă platformă poate utiliza același soclu R4 (LGA-2066) ca și platforma de larg consum pentru seria Intel® Core™ X, dar funcțiile actuale diferă considerabil. Întrucât utilizarea Intel® Xeon® E5-1600 pentru sisteme cu un singur soclu, Intel® Xeon® E5-2600 pentru sisteme cu soclu dual și procesoare Intel® Core™ X era posibilă pe platformele precedente, acum este o separare clară a platformelor pentru piețele respective și pentru grupurile țintă.
Cea mai recentă tehnologie pentru stații de lucru de înaltă performanță este oferită de noile procesoare Intel® Xeon® W cu până la 10 nuclee, interfețe de memorie DDR4 cu patru canale cu suport ECC, 48 de linii PCIe 3.0 de la CPU plus 24 de linii PCIe 3.0 de la cipset, până la 8 porturi SATA-Gen3, 10 porturi USB-3.0 și până la 14 porturi USB-2.0, precum și suport PCIe NVME SSD.
Fujitsu oferă placa ideală mulțumită plăcii sale de bază pentru stația de lucru D3598-B, bazată pe noul cipset Intel C422. Cele 7 slot-uri PCIe (din care două sunt proiectate ca slot-uri pure PCIe x16 (PEG)), sunt create pentru a accepta din punct de vedere mecanic plăci PCIe-x16. De aceea este posibil a combina până la două plăci grafice profesionale utilizând 16 linii și una cu 4 linii NVME-SSD, precum și o altă placă cu 8 linii, de exemplu pentru a conecta dispozitivul de strângere a cadrelor.

Combinația dintre D3598-B și plăci grafice profesionale este recomandată în special pentru aplicații de calcul și grafice intensive, precum procedurile de imagistică în tehnologia medicală cu cele mai ridicate cerințe asupra calității imaginii și a vitezei de reproducere pentru imagini de înaltă rezoluție.
Deoarece durata de timp ce trece de la idee până la lansarea pe piață atunci când se dezvoltă un dispozitiv medical este de obicei mai mare decât disponibilitatea plăcilor de bază standard din sectorul de larg consum, Fujitsu face o ofertă competitivă, cu promisiunea de a garanta disponibilitatea pentru cel puțin 3 ani.

D3598-B este prima alegere atunci când vine vorba despre utilizarea fără probleme în stații de lucru profesionale cu operare continuă 24/7 până la o temperatură ambientală de +50°C sub sarcină dificilă (100%) și un ciclu de viață prelungit de 5 ani.
Diferențierea platformei față de platforma Intel® Core™ X bazată pe cipsetul X299 poate fi evidențiată prin disponibilitatea a 48 de linii PCIe pentru procesoare cu 4 nuclee, precum Xeon® W-2123, a unei interfețe pe 4 canale pentru toate tipurile de memorie, precum și suport conectat ECC, care permit scalabilitate de la procesoare cu 4 nuclee, până la procesoare cu 10 nuclee, fără nicio limitare de conectivitate. În acest caz, Xeon® W-2155 cu cele 10 nuclee ale sale oferă o oportunitate ideală de a procesa în paralel până la 20 de secvențe de tip thread și este la ora actuală un dispozitiv de vârf, datorită frecvenței sale de ceas de 3.30 GHz. Când vine vorba despre memorie, DDR4-ECC de 64GB asigură un suport optim pentru aplicații în stații de lucru care procesează ima­gini de rezoluție ridicată în tehnologia medicală.
Această nouă platformă permite companiei Intel® să prezinte o soluție optimizată din punct de vedere al costului pentru utilizare în stații de lucru care nu mai sunt bazate pe platforme de servere mult mai scumpe, după cum era cazul generațiilor anterioare, dar care, la ora actuală cu până la 10 nuclee, se concentrează cerințele ce trebuie respectate pentru dezvoltarea de stații de lucru.
În termenii noului regulament general pentru protecția datelor (EU-GDPR), care a intrat în forță în mai 2018, TPM 2.0 ce poate fi găsit pe Fujitsu D3598-B reprezintă o funcție de securitate adițională pentru datele pacienților, imediat ce are loc procesarea imaginii. Mulțumită AVX 512, noul procesor accelerează suplimentar codul vectori­zabil de înalt nivel pentru a îmbunătăți suplimentar calculul și analiza datelor imagistice.
Noua combinație dintre procesoarele Intel® Xeon® W pe placa pentru stații de lucru Fujitsu D3598-B, cu memorie DDR4-ECC, cu un NVME-SSD profesional și până la 8 SSD-uri SATA sau drivere hard în mod RAID, precum și cu până la 2 plăci grafice profesionale este recomandată pentru a veni în întâmpinarea provocărilor de performanță și siguranță în funcționare, cărora trebuie să le facă față stațiile de lucru în zona procedurilor de imagistică medicală. Se răspunde astfel cerințelor în termeni de autenticitate a informației din imagine, combinației cu cerințe de calcul intensiv dintre imaginile obținute cu diferite metode, precum și calculului și analizei acestora.
Ca furnizor de soluții, Rutronik oferă toate componentele unei arhitecturi de sistem relevante, precum module de memorie validate, SSD-uri de înaltă performanță, hard drive-uri de mare capaci­tate, pachete de putere redundante și soluții de afișare pentru analiza imaginilor medicale.
Căutăm să oferim suport de la startul procesului de dezvoltare bazat pe cea mai recentă platformă pentru sisteme de imagistică medicală Intel® Xeon® W, reducând astfel considerabil durata până la lansarea pe piață, prin selectarea de componente testate și validate.

 

 

Autor: Mario Klug, Senior Marketing Manager Plăci & Sisteme
Rutronik | www.rutronik.com

 

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu