RockStar® ModuPlug

by donpedro

Weidmüller oferă de 40 de ani sisteme complete de conectare pentru aplicații industriale, aceste sisteme fiind constituite din carcasă și modul de inserție cu contacte sertizate.
Pentru a crește flexibilitatea, utilizarea sistemelor modulare a devenit tot mai răspândită în ultimii ani, Weidmüller fiind unul din pionierii acestor sisteme, încă din anul 1996. Cu noul sistem RockStar®ModuPlug, Weidmüller va oferi zece module distincte şi apoi va adăuga treptat altele în funcție de cerințele din piață. Noul sistem poate fi achiziționat prin serviciul de asamblare Weidmüller sub formă de kit: beneficiile pentru clienți includ comandarea optimizată și menținerea unui stoc adecvat, fiind necesară comandarea unui singur număr de produs fără achiziționarea ulterioară de componente individuale.

Obiectivul principal al multor utilizatori este să aibă conexiunile pregătite pentru viitor. În esență, aplicațiile industriale devin din ce în ce mai complexe și nevoia de schimbare continuă să crească. În același timp, există o listă tot mai mare de cerințe pentru tehnologia de conectare. Funcționalitatea în cele mai mici spații de instalare, instalarea în condiții de siguranță și un proces rapid de retehnologizare, sunt doar câteva din caracteristicile solicitate.

Modulele individuale pot fi utilizate pentru a combina un număr mare de funcții necesare pentru transferul de energie, semnal și date într-o singură interfață industrială. RockStar® ModuPlug reduce spațiul necesar, dar și costurile în comparație cu inserțiile cu poli ficși și alte sisteme de conectare modulare.

RockStar® ModuPlug stabilește standardele în ceea ce privește funcționalitatea, flexibilitatea și instalarea simplă în domeniul conectivității electrice, iar cele patru cadre diferite asigură o flexibilitate maximă. O înălțime redusă a modulului înseamnă că mai multe funcții pot fi montate într-un spațiu mic, iar cadrul dezvoltat cu tehnologia de push-in reduce semnificativ timpul de asamblare și permite asamblarea modulelor fără unelte. Cadrele și mo­dulele inovative dezvoltate de Weidmüller sunt ușor de asamblat și pot fi integrate în carcasele standard HDC (Heavy Duty Conector = Conectori industriali) cu protecția IP65 și IP68.

RockStar® ModuPlug poate fi utilizat chiar și pentru a extinde aplicațiile existente fără a fi nevoie de alte ajustări în sistem. Mai mult, fixarea securizată în două puncte previne efectuarea unor asamblări incorecte și crește rezistența modulelor la vibrații în cadru. Prezența codificării rotunde și dreptunghiulare pe cadru reprezintă o caracteristică de siguranță și permite conectarea intuitivă a modulelor.
Cu toate acestea, nu numai construcția noului sistem de conectare trezește interesul ci și datele privind performanța sistemului, acestea plasându-l favorabil față de orice alt dispozitiv comparabil. Modulul de mare putere, 100A, este acum disponibil în noua lățime “Single-Plus 1.5”. Acest nou modul este mai îngust comparativ cu standardul din piață și creează spațiu suplimentar pentru mai multe module în același cadru. Modul de mare viteză, modul compact format din două terminale Bus, primește conectori de cablu de date Megabit cât și Gigabit. Astfel, până la două cabluri Cat-6A, fiecare de 10 Gbps, pot fi integrate într-un singur modul.

Domeniile de aplicare pentru RockStar® ModuPlug sunt industria construcțiilor de mașini și linii de producție modulare, sectorul energetic cu accent pe centrale eoliene și, nu în ultimul rând, industria de transport, pentru aplicații ce includ material rulant. În cadrul liniilor de producție tot mai flexibile și în special al mașinilor, transferul de energie, semnale și date într-un conector industrial modular aduce beneficii considerabile, cablarea manuală fiind redusă sau eliminată complet. RockStar® ModuPlug constituie o soluție convenabilă ce eficientizează spațiul.

Durata lungă de viață a RockStar® ModuPlug se datorează calității înalte a materialelor utilizate, tehnologia de sertizare fiind testată în multiple aplicații industriale. Conectorul plug-in este rezistent la incendiu și este certificat pentru risc de incendiu nivelul HL 3, conform EN 45545.

Weidmüller RockStar® ModuPlug
Modulele individuale pot fi utilizate pentru a combina un număr mare de funcții necesare pentru transferul de putere, semnal și date într-un
singur conector.
Modulul compact de înaltă viteză poate primi atât inserții de date Megabit, cât și Gigabit. Acest lucru permite integrarea de până la două
cabluri CAT 6A, fiecare cu 10 Gbps, într-un singur modul.
Modulul de mare performanță și putere, de 100A, este acum disponibil în noua lățime “Single-Plus 1.5”. Este mai îngust comparativ cu standardul
de piață și creează spațiu pentru mai multe module.

Weidmüller – Partenerul tău în conectivitate industrială
Let’s connect.

Pentru detalii suplimentare, accesați pagina web: www.weidmueller.ro sau apelați Weidmüller la numărul de telefon 0268 446 222.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu