Noile microcontrolere tinyAVR® pe 8 biți permit o funcționalitate sporită în nodurile senzor

by donpedro

Microchip Technology Inc. anunță extinderea seriei sale de microcontrolere tinyAVR® cu două noi dispozitive − ATtiny3217 și ATtiny3216 − capabile să ofere funcții integrate de siguranță pentru a ajuta inginerii proiectanți să creeze sisteme robuste și sigure.
Pentru a spori capabilitatea și receptivitatea aplicațiilor cu senzori, inclusiv interfețele tactile capacitive, ATtiny3217 și ATtiny3216 beneficiază de două convertoare analogice-digitale (ADC) care permit sistemelor să implementeze controlul tactil simultan cu alte măsurători analogice. Un ADC poate fi utilizat cu ajutorul unui controler tactil periferic (PTC − Peripheral Touch Controller) pentru achiziția semnalului tactil, în timp ce al doilea monitorizează alte intrări, cum ar fi termistorii și senzorii de presiune, sau, ambele ADC-uri pot fi utilizate pentru o eșantionare mai rapidă a diferitelor tipuri de senzori. Beneficiile suplimentare aduse de microcontrolerele ATtiny3217 și ATtiny3216 includ:
Performanță și precizie îmbunătățite în timp real: ADC-ul dual poate fi utilizat pentru eșantionarea sincronă a semnalelor analogice, cum ar fi tensiunea și curentul, îmbunătățind astfel performanța și precizia în timp real a sistemului.
Performanță robustă și fiabilă: ambele dispozitive sunt dotate cu funcții de siguranță integrate pentru a ajuta proiectanții să detecteze și să răspundă variațiilor sau căderii tensiunii de alimentare, incluzând POR, BOD programabil, VLM și WWDT.
Îmbunătățirea imunității la zgomot și funcționalitate în medii extreme: Dispozitivele operează la o tensiune de până la 5V și la o temperatură
de până la 125°C.
Funcționalitate sporită, cu mai mult spațiu pentru codul aplicației: Cu 32 KB de memorie Flash, proiectanții au destul spațiu pentru dezvoltare de cod, păstrând în același timp o amprentă fizică mică pe PCB.
Toată seria de microcontrolere TinyAVR suportă mediul de dezvoltare integrat Atmel Studio 7 și configuratorul de cod Atmel START.

Microchip Technology | www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu