Senzori fotoelectrici low-cost, relee şi optocuploare

by donpedro

Mulţumită versatilităţii acestora, senzorii fotoelectrici cilindrici din seria GR18 acoperă o gamă largă de aplicaţii. Prin intermediul celor şapte tipuri diferite de carcase, aceşti senzori pot fi integraţi în aplicaţii unde spaţiul de montare flexibilă este foarte important. Senzorii GR18 oferă carcasă filetată M18, fiind disponibili în variantă scurtă şi standard, metalici sau din plastic. Gama de senzori low-cost este completată şi de senzorii fotoelectrici globali G6 cu carcasă cubică. Aceştia oferă simplitate la montare, funcţie intuitivă de ajustare a distanţei de detecţie precum şi carcase durabile din plastic dur ce îi recomandă pentru cele mai solicitante medii industriale, oferind fiabilitate şi clasă de protecţie aferente. Senzorii globali cilindrici şi cubici oferă detecţia rapidă a prezenţei şi durată mare de viaţă. Releele de la MURRELEKTRONIK sunt foarte reduse dimensional, cu o grosime de numai 6.2mm şi oferă funcţii multiple. Seria MIRO 6.2 de relee modulare oferă un modul-releu interschimbabil care este excelent pentru aplicaţiile în care numărul comutaţiilor este semnificativ deoarece se elimină necesitatea recablărilor prin simpla înlocuire a elementului de comutaţie.
Noile optocuploare de la MURR atrag atenţia în tabloul electric prin terminalele acestora ce luminează pe fiecare dintre cele patru canale. Un modul ce înglobează în mod economic patru optocuploare cu beneficii evidente: patru canale la 22.5mm grosime, reducere costuri cablare şi mentenanţă.

Senzori fotoelectrici cilindrici, seria GR18
Mulţumită versatilităţii acestora, senzorii fotoelectrici cilindrici din seria GR18 acoperă o gamă largă de aplicaţii. Cu ajutorul celor şapte tipuri diferite de carcase, aceşti senzori sunt ideali pentru aplicaţii cu spaţiu restrâns de instalare şi soluţii de detecţie care au nevoie de flexibilitate la montare.

Materialul carcasei este disponibil în două variante, de plastic şi de metal. Astfel, i se oferă beneficiarului flexibi­litatea de a alege soluţia potrivită de detecţie pentru orice aplicaţie şi care să se încadreze în limitele costurilor aferente dezvoltării proiectului. Spaţiu adiţional de instalare poate fi obţinut prin apelarea la soluţia detecţiei cu senzori cu carcase cotite, unghiul razei de detecţie fiind la 90 de grade.

Kiturile de montare încastrată a senzorilor cilindrici contribuie la protejarea eventualelor contacte fizice între obiectele ce trebuie detectate şi carcasele propriu-zise ale senzorilor.

Fiecare senzor fotoelectric din seria GR18 este echipat cu un LED de indicare optică a detecţiei, stare ce poate fi astfel observată de la distanţă. Ca rezultat, instalarea senzorului şi mentenanţa acestuia sunt simplificate în mod semnificativ. Distanţa de detecţie a senzorului GR18 poate fi reglată fără probleme folosind un potenţiometru dedicat, prevăzut cu şurub standard, procesul fiind sensibil simplificat.

Senzori fotoelectrici cubici, seria globală G6
Senzorul fotoelectric global G6 este încorporat într-o carcasă miniaturală şi asigură un raport preţ-performanţă optim. Senzorul global obţine performanţe de detecţie când este montat la o distanţă standard de 1”. Cu ajutorul diodelor cu tehnologia PinPoint, a inserturilor metalice prevăzute pentru montări ferme, cu LED-uri dedicate de dimensiuni mari şi puternice pentru indicarea optică a stării de detecţie, şuruburi standard pentru reglarea distanţei de detecţie, clasă de protecţie IP67 şi cea mai recentă tehnologie SICK ASIC, senzorul G6 ridică ştacheta performanţei pentru un senzor din seria low-cost.

Relee MIRO 6.2
Seria MIRO de relee de la MURR oferă relee standard (grosime 6.2mm) cu montare pe şină DIN ce vin în două forme constructive: cu releul integrat sau cu releu interschimbabil, oferind flexibilitate în alegerea soluţiei de comutaţie pretabile cerinţelor specifice aplicaţiei. Există în gamă relee de intrare (1mA-50mA) sau relee de ieşire (max. 6A). Contactele aurite asigură conductivitatea electrică cea mai bună astfel încât comutaţiile să fie fiabile, iar rata defectelor să fie minimă. Caracteristicile şi beneficiile releelor din seria MIRO le recomandă pentru aplicaţiile industriale comune sau speciale:

calitate testată 100% de către MURR
carcasă rigidă şi durabilă: rezistenţă la şocuri de până la maxim 15g
LED integrat pentru indicare stare de comutaţie şi etichete vizibile
suprimare integrată fără a mai fi nevoie de supresoare adiţionale
jumperii de separare a potenţialului reduc efortul aferent cablării
tensiuni de funcţionare de la 6V la 230V: soluţia potrivită pentru orice aplicaţie
comutare curenţi de valori mici cu ajutorul contactelor electrice placate cu aur
versiuni cu releu integrat sau releu interschimbabil
accesorii de interconectare a releelor, cu dispozitive tip pieptene, cu până la 20 poli

Optocuploare cu 4 canale într-un singur modul, de la MURR Elektronik
Optocuploarele cu 4 canale oferă comu­taţii fiabile cu terminale cu clemă, iluminate cu LED, semnalizând optic starea de comutaţie. Astfel, tehnicienii şi specialiştii de mentenanţă pot observa imediat în ce loc a avut loc un anumit defect.
Optocuplorul este proiectat pentru sarcini de maxim 2A per canal, acest detaliu recomandându-le pentru comutaţia unor sarcini mari, de genul electrovalvelor hidraulice.

Modulele compacte au grosimea standard a carcasei de 22.5mm, oferind patru canale de comutaţie într-un singur modul. Până acum, electricienii trebuiau să cableze patru module separate şi să le interconecteze ulterior însă acest proces de lucru necesită prea mult timp. Acum, prin intermediul unui singur modul ce încorporează patru opto­cuploare, efortul de cablare este sensibil redus concomitent cu reducerea costurilor. Acest beneficiu este excelent pentru aplicaţiile unde se folosesc multe optocuploare.
Beneficiile şi caracteristicile optocuploarelor de la MURR le recomandă pentru aplicaţii industriale:
patru canale într-un singur modul, grosime standard 22.5mm
terminale cu clemă cu arc pentru mentenanţă minimă
frecvenţă mare de comutaţie
potenţial comun de 0V pentru toate intrările pentru reducerea efortului de cablare
potenţial comun de +24V
curent mare de comutaţie în sarcină (max. 2A per canal)
rezistenţă mare la şocuri şi vibraţii
operare silenţioasă, fără defecte aferente solicitărilor mecanice
cele mai reduse posibil valori ale timpilor de comutaţie

Mihai Priboianu
Aurocon COMPEC SRL
COMPEC-lOGO

Distribuitor autorizat SICK și Murrelektronik:
AUROCON COMPEC srl   |   www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu