Arduino lansează plăcile de conectivitate capabile să ofere comunicații bazate pe WiFi și cele mai recente standarde IoT de bandă îngustă

by donpedro

Arduino a lansat două noi plăci de conectivitate wireless, menite să ajute la dezvoltarea în continuare a aplicațiilor IoT (Internetului Lucrurilor).
Prima dintre plăci este MKR WiFi 1010, care oferă un consum redus de putere și a fost proiectată nu numai pentru a grăbi și simplifica prototiparea de aplicații IoT bazate pe WiFi, ci și pentru a fi integrată în aplicații de producție IoT care necesită conectivitate WiFi. Placa este o evoluție a celei exis­tente Arduino MKR1000, dar acum vine echipată cu un modul bazat pe ESP32, fabricat de u-blox. Acest element cheie furnizează capabilitate pentru comunicații WiFi pe 2.4GHz și Bluetooth împreună cu performanțe de vârf energetice și RF. ESP32 este un dispozitiv de înaltă flexibilitate care oferă o ieșire de putere reglabilă, permițând un echilibru optim între raza de comunicație, viteza de transfer de date și consumul energetic.

Complet compatibil cu cloud-ul IT Arduino, MKR 1010 oferă, de asemenea, o migrare simplă de la alte plăci Arduino și utilizează firmware WiFi open-source, care îl face ușor de reprogramat pentru upgrade sau pentru reparații și probleme de securitate. O caracteristică semnificativă este dată de cele două procesoare programabile independente ale MKR 1010 – primul este bazat pe tehnologie cu nucleu de procesor ARM, iar al doilea este bazat pe CI Espressif cu două nuclee – făcând ca placa să fie o soluție de înaltă performanță care poate distribui sarcinile de lucru pe sistemul său cu procesor dublu. O altă funcție importantă este integrarea unui modul de siguranță de autentificare – ECC508 de la Microchip – care utilizează autentificare cu criptare pentru conexiuni și comunicație de rețea sigură TLS.
Cea de a doua placă lansată este MKR NB 1500, care implică noul standard de joasă putere NB-IoT (bandă îngustă IoT), proiectat pentru a lucra în rețele celulare/LTE. Atunci când este combinată cu ecosistemul ușor de utilizat Arduino, MKR1500 devine o alegere excelentă pentru aplicații în zona controlului de la distanță, precum sisteme de moni­torizare în câmp și module de control de la distanță activate LTE. Proiectată pentru implementare la nivel global, placa suportă transmisii în benzile AT&T, T-Mobile USA, Telstra, Verizon prin Cat M1/NB1, benzile 2, 3, 4, 5, 8, 12, 13, 20 și 28.
Important, cele două noi plăci sunt complet compatibile cu plăcile existente Arduino Uno, Mega și MKR. De asemenea, comun celor două noi plăci este amprenta lor MKR, precum și aceeași plajă largă a interfețelor disponibile, inclusiv I2S, I2C, UART și SPI. Ambele plăci operează, de asemenea, la 3.3V și oferă opțiuni de intrare/ieșire incluzând 22 de I/O digitale – 12 cu ieșiri PWM – și 7 intrări analogice.
Ambele plăci MKR WiFi 1010 și MKR NB 1500 vor fi disponibile pentru achiziție de la store.arduino.cc începând din luna iunie 2018.

Arduino | www.arduino.cc

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu