Amplificatoarele audio digitale de clasă D de la Maxim oferă cel mai mare randament într-o soluție compactă, economică și plug-and-play

by donpedro

Cu ajutorul amplificatoarelor audio de putere cu intrare digitală clasă D, MAX98357 și MAX98358 de la Maxim Integrated Products, Inc. proiectanții pot atinge randamentele cele mai mari într-o soluție compactă, eficientă economic și de tip plug-and-play. În ciuda factorilor de formă ultra-mici, aceste amplificatoare eficiente de clasă D, furnizează performanțe audio Clasă AB de 3.2W pentru o calitate audio superioară și sunt ideale pentru o varietate mare de aplicații.
Amplificatoarele plug-and-play pentru difuzoare, MAX98357 PCM (pulse-code modulation) și MAX98358 PDM (pulse-density modulation) reduc dimensiunea globală a soluției, beneficiind de avantajele pinilor de ieșire “inteligenți” de la Maxim și de reducerea semnificativă a numărului componentelor necesare comparativ cu proiectele de amplificatoare analogice tipice.
Deoarece majoritatea clienților controlează digital volumul, aceste caracteristici conduc la avantajul economic al capsulării la nivel de plăcuță de siliciu (WLP) de la Maxim fără necesitatea costisitoare de acces de interconectare verticală (VIA). Pentru calitate audio superioară, dispozi­tivele sunt caracterizate de o intrare digitală pentru imunitate la zgomot, împreună cu toleranța cea mai ridicată la bruiaj (cel puțin 8dB mai bună decât soluțiile compe­titive). Ele oferă, de asemenea, performanțe excelente EMI (interferențe electromagnetice) și permit utilizarea de trasee mai lungi către difuzoare, fără a adăuga filtre externe. Suplimentar, ele oferă cel mai ridicat randament Clasă D din industrie.
Pentru a simplifica proiectul, funcționalitatea plug-and-play necesită numai ca utilizatorul să conecteze o sursă de tensiune și să alimenteze BCLK (bit clock) și LRCLK (left-right clock) ale ambelor soluții MAX98357 și MAX98358, fără necesitatea unui MCLK (master clock). Aceste amplificatoare simplifică și mai mult proiectarea prin auto-configurarea a până la 35 de configurații de ceas diferite și 128 de formate audio digitale diferite. Această configurare automată elimină programarea complicată I²C, deoarece nu mai este nevoie de rescrierea programului de bază doar pentru a configura un proiect în vederea adăugării funcționalității audio.

Maxim Integrated | www.maximintegrated.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu