BOPLA – noua serie BoLink pentru senzori IoT

by donpedro

Noua serie de carcase BoLink pentru senzori IoT cuprinde un total de 18 variante cu 3 înălțimi și 2 clase de protecție (IP40, IP65).

Sistem de carcase versatile cu design inteligent pentru tehnologia de senzori IoT
Rețeaua de aplicații, cunoscută sub numele de “Internetul Lucrurilor” (IoT), necesită un număr mare de dispozitive electronice care colectează, înregistrează, evaluează și retransmite date. Aceste dispozitive variază, pornind de la senzor, la noduri de comunicare, până la gateway-uri către Internet. BOPLA oferă noua familie de carcase pentru senzori numită BoLink, cu serii variate de incinte, pentru toate tipurile de dispozitive IoT. Carcasele protejează partea electronică, având un rol important în funcționarea sigură a Internetului Lucrurilor.

Un circuit (PCB) subțire de 1,6mm se poate fixa direct între părțile carcasei și opțional prin doi pini din plastic, deformabili la cald.

Protecție IP65 prin garnitura de etanșare în culori variate. Înălțimea în interior crește cu aprox.1.7mm.

Noua carcasă foarte compactă, BoLink pentru IoT, este fabricată din material rezistent la flacără, PC UL94 V-0 și are dimensiuni reduse: lungimea de 70 mm și lățimea de 42 mm. Carcasa compusă din 2 părți (capace legate prin 4 șuruburi incluse), oferă spațiu pentru un senzor, un modul wireless și o sursă de alimentare. Datorită unei deschideri realizată prin inserție, la turnare, această carcasă are prevăzută o zonă pentru integrarea unui element de compensare a presiunii, necesară pentru utilizarea în mediul exterior. În funcție de tipul de putere cerută pentru tehnologia fără fir, BOPLA furnizează această mică carcasă din plastic, în variante cu 3 înălțimi: 15 mm pentru o baterie tip buton, 22 mm pentru trei baterii AAA și 26 mm pentru o baterie cu litiu CR 14250.
Mathias Bünte, managerul de produs care răspunde de aceste produse la Bopla Gehäuse Systeme GmbH, explică:

“Senzorii sunt un element extrem de individual. Este adevărat că sunt necesare cantități mari, dar aplicațiile lor sunt întotdeauna specifice clientului și de aceea BOPLA a dezvoltat un concept modular de caracteristici pentru carcasele BoLink.
Prin utilizarea unei forme de bază și a diferitelor inserții, se realizează forme cu diferite înălțimi ale incintelor, a modului de prindere pe perete și a opțiunilor de fixare a șuruburilor, putând crea un total de 18 variante de carcase de bază, pentru aplicații tip IoT.”

Fiecare carcasă, indiferent de înălțime, este disponibilă cu trei versiuni diferite de montare:
• cu elemente de montare pe perete (urechi de prindere) și acces frontal prin șuruburi, pentru a înlocui bateria cu ușurință
• cu elemente de montare pe perete și sistem de înșurubare din spate pentru a oferi un aspect curat și atractiv
• cu un sistem de înșurubare din spate și fără elemente de montare.

În plus, fiecare variantă a carcasei BoLink pentru senzori IoT este disponibilă cu două clase de protecție IP: fără etanșare = IP 40 și cu etanșare = IP 65. Dacă este necesar, înălțimea de instalare în interiorul compartimentului pentru partea electronică poate fi mărită cu 1,5 mm cu ajutorul unei garnituri.

Pentru compensarea presiunii se montează o membrană DAE-D11: Împiedică trecerea particulelor și lichidelor în dispozitiv. Permite o egalizare continuă a presiunii între interior și exterior în timpul fluctuațiilor de altitudine și temperatură. Se găurește conturul prevăzut în carcasă, pornind din interior și se lipește membrana pe poziție.

Garnituri de etanșare (sigilare) carcase BoLink, pentru protecție IP65. Material: Termoplastic elastomer (TPE). Culoare: Negru, Alb, Semnal roșu, Semnal albastru.

O zonă cu 4 laturi pentru lipirea unei etichete, adâncă de 0,6mm, pe capac și bază.

Carcasă fără elemente de prindere pe perete. Membrană autoadezivă ø 11 mm pentru compensarea presiunii.

Caracteristici:
− 1 formă de bază
− 3 înălțimi (exterior): 15.5mm, 22mm, 26mm
− 2 culori: alb, negru
− 3 variante (fără prindere de perete, cu prindere de perete, cu prindere de perete și fixare a capacului pe deasupra)
− etanșarea pentru protecție la mediu (IP) cu garnitură din termoplastic elastomer (TPE) este opțională

Info WEB: http://www.bopla.de/en/enclosure-technology/product/bolink.html
Info WEB: http://www.bopla.de/en/enclosure-technology/enclosures-acc-to-areas-of-application/sensor-enclosures.html

ECAS Electro (http://www.ecas.ro) este distribuitor auto­rizat al produselor BOPLA.

Detalii tehnice:
ing. Cristian-Romeo Zafiu | cristian.zafiu@ecas.ro
birou.vanzari@ecas.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu