Fiabilitate și performanță de top cu ajutorul noilor oscilatoare MEMS

by donpedro

Microchip a lansat noua familie − DSA − de oscilatoare MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems) de înaltă calitate destinate industriei auto, care oferă de 20 de ori mai multă fiabilitate, toleranță la șoc de 500 de ori mai bună și rezistență la vibrații de cinci ori mai bună decât dispozitivele tradiționale bazate pe cristale de cuarț. Familia DSA include primul oscilator MEMS cu ieșiri multiple din industrie, oferind clienților o soluție care poate înlocui mai multe cristale sau oscilatoare cu un singur dispozitiv. (Pentru mai multe informații accesați:www.microchip.com/timing/automotive)

Soluțiile de sincronizare cu o stabilitate strictă a frecvenței într-un domeniu larg al temperaturilor de operare sunt esențiale pentru aplicații precum ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), LiDAR (Light Detection and Ranging), Ethernet în vehicul sau conducere autonomă. Disponibile în capsule mici, noile dispozitive DSA1001, DSA11x1, DSA11x5 și DSA2311 de la Microchip oferă cea mai mare toleranță la șocuri mecanice, vibrații și stabilitate în medii dure în intervalul de frecvență de la 2.3MHz până la 170MHz. Dispozitivele sunt conforme cu standardul AEC-Q100 (Automotive Electronics Council Q100), având o stabilitate de ±20 ppm la temperaturi cuprinse între -40 și +125°C. Fiind construite în întregime la standardele tehnologiei semiconductoarelor, oscilatoarele MEMS dispun de aceeași fiabilitate și stabilitate precum a circuitelor integrate. Mai mult, deoarece frecvența oscilatoarelor MEMS se obține prin programare, rezultă flexibilitate în fixarea rapidă de noi frecvențe, scurtarea timpilor de livrare și creșterea volumelor de producție. DSA2311 − primul oscilator MEMS cu două ieșiri din industrie − poate înlocui două cristale sau oscilatoare pe o placă și este ideal pentru aplicațiile sensibile la cost/spațiu. Dispozitivul este disponibil într-o capsulă de 2.5 mm × 2.0 mm.

Instrumentul online de configurare ClockWorks® (disponibil la: www.microchip.com/design-centers/clock-and-timing) permite proiec­tanților să comande mostre gratuite și să aleagă cu ușurință oscilatorul potrivit în funcție de frecvență, dimensiunea capsulei și intervalul de temperatură.

Microchip Technology | www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu