RECOM alimentează senzori din bucla de curent 4-20mA

by donpedro

Deși se poate spune că e îmbătrânită, respectabila buclă analogică de curent 4-20mA reprezintă în continuare standardul de necontestat în controlul proceselor tehnologice – și, nu în ultimul rând, datorită tehnologiei simple pe 2 fire care este extrem de fiabilă și ușor de insta­lat. Alimentarea componentelor digitale în intervalul când bucla de curent nu este folosită, a devenit critică pentru microprocesoarele care pro­ce­sează date brute și pentru modemurile HART (Highway Addressable Remote Transducer) care trebuie să asigure că senzorii inteligenți transmit continuu o varietate de semnale de date pe aceeași buclă.
Regulatoarele în comutație convenționale nu sunt potri­vite, deoarece eficiența lor, deși e ridicată la sarcină maximă, scade la sarcini mai mici, care depășesc totuși pragul de 4mA. Curentul redus în modul de așteptare nu poate asigura acest prag de lucru, și astfel, se oprește total tensiunea de ieșire principală. Nici regulatoarele liniare nu sunt ideale; în ciuda nivelurilor acceptabile de curent în starea de așteptare, de aproximativ 0.5mA, eficiența lor redusă duce la scăderea de circa trei ori a puterii disponibile în comparație cu regulatoarele în comutație.
Noul regulator în comutație dezvoltat de RECOM – R420-1.8/PL – oferă o soluție deosebit de inteligentă, dispunând de o nouă topologie capabilă să micșoreze curentul în starea inactivă la aproximativ 100μA, dar menținând în același timp o tensiune nominală la ieșire. De exemplu, având la intrare 24Vdc și un curent < 3.5mA, obținem la ieșire 3.3V și un curent de 10mA, rezultat capabil să alimenteze senzorul împreună cu microcontrolerul și modemul HART fără a afecta funcționalitatea buclei sau precizia de măsurare.
Un alt avantaj este că aceste regulatoare în comutație sunt programabile pentru orice tensiune de ieșire între 1.8V și 5V prin simplă cablare folosind un rezistor, oferind astfel o componentă potrivită pentru o varietate de sarcini în automatizarea unui proces sau pentru controlul senzorilor, cât și în sisteme ali­mentate cu energie solară. Modelul R420-1.8/PL este disponibil într-o capsulă SMD open-frame, funcționează la o temperatură cuprinsă între -40 și +105°C și la o altitudine de până la 5000 m. Regulatorul este protejat permanent împotriva scurtcircuitului și are o garanție de trei ani.
Pentru mai multe informații, contactați CODICO – dl Ivan Mitic – Manager Regional de Vânzări.

Ivan Mitic
ivan.mitic@codico.com
+43 1 86 305-194

CODICO | www.codico.com www.codico.com/shop

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu