Alimentatoare TXL TRACO POWER pentru aplicaţii cu exigenţe ridicate

by donpedro

Alimentatoarele TXL de la TRACO POWER constituie o serie destinată funcţionării în aplicaţii exigente, cu puterea cuprinsă între 15 şi 1000W. Se află în carcase metalice de mică înălţime şi sunt foarte potrivite pentru montarea în carcase, dulapuri electrice, maşini şi echipamente.

Produsele seria TXL permit alimentarea unor instalaţii complicate, diferitele tensiuni de ieşire fiind izolate galvanic una de cealaltă. Gama include atât alimentatoare cu o singură tensiune de ieşire, cu două ieşiri (inclusiv versiuni cu ieşire simetrică), dar şi cu trei ieşiri. Pentru conectarea cablurilor sunt utilizaţi conectori cu şurub.

Sortiment bogat
Dispozitivele permit alimentarea cu o tensiune de 85–264VAC (aşa-numita intrare universală), iar la ieşire furnizează o tensiune continuă cu valori cuprinse între 3.3 şi 48V (până la 100W) şi de 24 şi 48V (versiuni de 150-1000W). Versiunile cu două ieşiri sunt produse cu trei valori ale puterii nominale: 35, 60 şi 100W şi diferite combinaţii de tensiuni de ieşire, de 5, 12, 15 şi 24V, iar versiunile cu trei ieşiri sunt alimentatoare de 60W şi 100W.

Carcasă de înălţime redusă
Mărimea carcasei depinde de puterea de ieşire, dar, în toate situaţiile, aceasta este o construcţie de tip paralelipiped drept cu conectorii amplasaţi pe peretele mai scurt. Cele mai mici alimentatoare, cele de 15W, sunt disponibile în carcase mici de 62 x 51 x 28 mm, iar cele mai mari, de 1000W, în carcase de 295 × 127 × 40 mm. După cum se vede, profilul de construcţie (înălţimea) este de fiecare dată unul foarte redus (28-40 mm).

Funcţionalitatea seriei TXL
Toate alimentatoarele cu puterea de până la 150W au o construcţie cu răcire pasivă, iar celelalte (de 230W şi peste) sunt prevăzute cu ventilatoare integrate. Construcţia de tip universal permite reglarea tensiunii de ieşire în limita de ±10%, iar elementele de protecţie integrate: la supracurent, supratensiune, scurtcircuit asigură o rezistenţă crescută la deteriorări.
Intervalul temperaturilor de lucru ale alimentatoarelor TXL este cuprins între -20 şi +70°C, ceea ce permite funcţionarea în condiţii industriale.
Merită adăugat faptul că, în pofida utilizării răcirii pasive, la majoritatea mo­delelor din această gamă, scăderea (derating) puterii de ieşire este de doar 2-2.5% pentru temperaturi mai mari de 45°C. Tensiunea de izolare a alimentatorului este de 3000VAC (intrare-ieşire) şi de 500VAC între ieşiri pentru mode­lele cu două şi trei ieşiri. Bornele de ieşire pentru modelele de putere mai mare sunt dublate, ceea ce facilitează conectarea alimentatorului la instalaţie.

Control de la distanţă şi funcţionare în paralel
Elementul caracteristic al alimentatoarelor TXL îl reprezintă conectorul cu 8 pini prin care ies semnalele de control, precum semnalul de stare de bună funcţionare power good, tensiune auxiliară 12V/0.1A pentru alimentarea circuitelor care necesită tensiune standby. O funcţie utilă o reprezintă şi intrarea pentru control la distanţă, care permite cuplarea şi decuplarea cu ajutorul întrerupătorului ataşat la ieşire sau prin aplicarea unui semnal de tensiune. Alimentatoarele TXL sunt prevăzute şi cu linii de control de ieşire, care permit conectarea a două sau trei unităţi în paralel. În această configuraţie, ieşirile alimentatoarelor sunt conectate în paralel, iar conexiunea suplimentară cu trei cabluri a circuitelor de control asigură distribuţia uniformă a curentului între diferitele unităţi.

Conformitatea cu standardele
Alimentatoarele TRACO POWER respectă multe cerinţe internaţionale în domeniul siguranţei utilizării (UL 60950-1, IEC/EN 60950-1) şi standardele de compatibilitate electromagnetică: EN 61000-6-3 şi EN 61000-6-1. Un bogat sortiment de alimentatoare TXL puteţi găsi în oferta firmei Transfer Multisort Elektronik (www.tme.eu), care este distribuitor oficial al TRACO POWER.

 

Transfer Multisort Elektronik   |    www.tme.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu