Bosch a lansat la CES 2018 un nou senzor MEMS pentru drone și roboți

by donpedro

Bosch Sensortec a lansat la CES − 2018 în Statele Unite ale Americii, senzorul MEMS BMI088, un dispozitiv IMU (Inertial Measurement Unit) de înaltă performanță, extrem de robust la vibrații, proiectat special pentru aplicații de robotică sau pentru drone.
Performanța, robustețea la vibrații și stabilitatea în temperatură oferite de senzorul BMI088 sporesc foarte mult siguranța de zbor a dronei, oferind o direcție de zbor extrem de precisă chiar și în medii cu vibrații naturale înalte. Noul dispozitiv IMU este compatibil pentru utilizarea împreună cu alți senzori Bosch, inclusiv cu senzorul de presiune barometrică BMP38x pentru măsurarea altitudinii și cu senzorul geomagnetic BMM150 pentru determinarea poziției.

Senzorul BMI088 este, de asemenea, o alegere excelentă pentru aplicațiile de robotică, inclusiv roboți industriali, aparate de uz casnic, cum ar fi aspiratoare sau echipamente sportive de agrement precum spectaculosul hoverboard. Pentru a atinge o navigație precisă, consistentă și fiabilă, BMI088 elimină vibrațiile care provin, de exemplu, de pe un teren accidentat sau de la motoare încorporate. Acesta dispune de un accelerometru cu 3 axe pe 16 biți și un giroscop cu 3 axe pe 16 biți. BMI088 este compatibil pin-la-pin cu BMI055, simplificând astfel integrarea în modelele existente și este livrat într-o capsulă compactă de 3.0 × 4.5 × 0.95 mm3.
Giroscopul BMI088, patentat și dovedit în industria auto, are un bias extrem de stabil, mai puțin de 2°/h și un coeficient scăzut al temperaturii de offset (TCO), sub 15 mdps/K. Accelerometrul oferă, de asemenea, un TCO scăzut, de 0.2 mg/K și un zgomot spectral scăzut de numai 230μg/√Hz în cea mai largă gamă de măsurare de ± 24°g.
BMI088 va fi disponibil pentru fabricanții OEM și la distribuitori începând din Mai 2018.

Bosch Sensortec | www.bosch-sensortec.com

Pentru mai multe informații accesați pagina Electronica Azi International – Bosch

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu