Reduceți timpul de lansare pe piață și costurile pentru aplicații NewSpace

by donpedro

Microchip anunță un nou microcontroler (MCU) care combină performanța specificată privind rezistența la radiații cu dezvoltarea low-cost asociată cu dispozitivele COTS (Commercial Off-The-Shelf). AtmegaS64M1 satisface nevoile aplicațiilor NewSpace și ale altor aplicații critice din industria aerospațială, care necesită o dezvoltare mai rapidă și costuri reduse.

În mod tradițional, dezvoltarea de sisteme cu rezistență la radiații pentru aplicații spațiale presupune timpi îndelungați de execuție și costuri ridicate pentru a atinge cel mai înalt nivel de fiabilitate pentru misiunile multianuale într-un mediu dur. AtmegaS64M1 este cel de-al doilea microcontroler megaAVR® pe 8 biți de la Microchip, care folosește o abordare de dezvoltare numită toleranță COTS la radiații.

Noul dispozitiv se alătură modelului AtmegaS128, un microcontroler tolerant la radiații, care a fost deja proiectat pentru mai multe misiuni spațiale critice, inclusiv pentru o explorare a planetei Marte plus pentru o mulțime de sateliți aflați pe orbita pământului.

ATmegaS64M1 operează în domeniul de temperatură -55°C … +125°C. Este primul microcontroler cu toleranță COTS la radiații și combină o magistrală CAN, un convertor digital-analogic (DAC) și capabilități de control al motorului. Aceste caracteristici îl recomandă pentru o varietate de subsisteme, precum controlul dispozitivelor la distanță și manipulare date pentru sateliți, lansatoare sau aplicații avionice critice.

Pentru a ușura procesul de proiectare și pentru a accelera timpul de lansare pe piață, Microchip oferă platforma completă de dezvoltare STK 600 pentru ATmegaS64M1, oferind proiectanților posibilitatea de a dezvolta cod cu caracteristici avansate pentru prototipuri sau pentru testarea unor noi modele. Dispozitivul este susținut de mediul integrat de dezvoltare Atmel Studio (IDE) și de bibliotecile software pentru dezvoltare și depanare.

Pentru mai multe informații accesați pagina Electronica Azi International – Microchip

Microchip Technology   |    www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu