Contopiți conectivitățile prin cablu și wireless prin conectarea senzorilor la cloud cu ajutorul noilor microcontrolere Ethernet TI SimpleLink™

by donpedro

Pentru ca dezvoltatorii să beneficieze de o conectare simplă a senzorilor de la un gateway la cloud, Texas Instruments (TI) a adăugat conectivitate Ethernet microcontrolerului SimpleLink™, rezultând o platformă hardware, software și o unealtă, în același timp, pentru microcontrolerele conectate prin fir sau wireless. Noile microcontrolere SimpleLink MSP432™ Ethernet se bazează pe un nucleu Arm® Cortex®-M4F de 120MHz, cu controler MAC și interfață PHY integrate, ajutând la accelerarea procesului de lansare pe piață a infrastructurii rețelei și a aplicațiilor pentru automatizări industriale.

Proiectanții pot crea o rețea de senzori fără fir utilizând microcontrolere wireless SimpleLink prin conectarea a până la 50 de noduri de senzori securizate la un gateway. Portalul bazat pe microcontrolerele SimpleLink Ethernet MSP432E4, acționează ca o consolă centralizată de management pentru a procesa și agrega date și a le livra către cloud prin Ethernet pentru analiza, vizualizarea și stocarea datelor suplimentare. Companiile care dezvoltă aceste tipuri de portaluri se pot interfața cu instalațiile cablate existente, adăugând în același timp cele mai noi tehnologii de conectivitate wireless.

De exemplu, un sistem de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC) poate utiliza alte microcontrolere SimpleLink, cum ar fi un microcontroler wireless CC1310 sub-1GHz și un microcontroler gazdă MSP432P4, pentru a forma o rețea de senzori de calitate a aerului și atenuatoare cu fir pentru conectarea la un controler de sistem HVAC activat prin Ethernet și apoi la cloud. Utilizatorii pot accesa apoi date în timp real pentru a-și monitoriza și gestiona profilul energetic.

Pentru mai multe informații accesați pagina Electronica Azi International – TI

Texas Instruments  |   www.ti.com
SimpleLink MCU platform  |   www.ti.com/simplelink

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu