CODICO: Mic, eficient & consum energetic foarte redus

by donpedro

CSR102X este o nouă familie de sisteme pe cip (SoC) Bluetooth® Smart 4.2 proiectată special pentru a-i ajuta pe ingineri să răspundă cerințelor lumii de astăzi “tot timpul în funcțiune”. Familia CSR102x este optimizată pentru aplicații specifice în Internetul Lucrurilor (IoT), inclusiv control wireless de la distanță, ceasuri inteligente simple, soluții de automatizare casnice și balize, pentru care este critic un echilibru între performanțe, durată de viață a bateriilor și cost.

Echilibrarea între consumul energetic, funcții și cost, optimizată pentru cazuri de utilizare specifice și aplicații țintă, nu este simplă, dar noua familie de SoC, CSR102x, aduce capabilități extinse și I/O flexibile, proiectate pentru a simplifica integrarea și a elimina componentele de interfațare scumpe.
Un kit de dezvoltare software cuprinzător permite dezvoltatorilor să beneficieze de exemple de aplicații precum profiluri de Bluetooth inteligent și aplicații pentru telefoane inteligente, toate în cod sursă. Capabilitatea de actualizare sigură prin aer (OTAU) permite membrilor familiei bazate pe memorie flash să fie actualizați în timpul funcționării.

Caracteristici:
• MCU: 16-biți 16MHz RISC embedded CPU
• Bluetooth: Versiunea Bluetooth v4.2 compatibilă cu caracteristici opționale
• Memorie: 192KB ROM; 80KB RAM; 64KB OTP 256KB flash integrat (CSR1024/CSR1025)
• Bluetooth TX/RX: până la +4dBm max. putere de transmisie RF, sensibilitate receptor -92dBm; Nu este necesar un amplificator extern de alimentare sau un comutator TX/RX
• Interfețe: I2C, UART, SPI/Q-SPI, PDM, I2S, 4 decodoare în cuadratură GPIO 15/33/37, 2 blocuri de codificare time stamping, 5 blocuri PWM, scanner key matrix, driver LCD glass, ADC pe 10 biți, codecuri audio G.722 și G.711
• Consum curent: curentul total consumat de sistem cu TX/RX activ: <5mA (la 3V, + 0dBm)
• Tensiune de operare: 0.9V – 3.6V (CSR1020/CSR1021);  1.4V până la 3.6V (CSR1024/CSR1025)
• Temperatură de funcționare: -30°C …+85°C

Alte caracteristici ce au fost adăugate pentru a răspunde unor cazuri de utilizare țintă, includ capabilități de comandă voce de înaltă calitate cu consum energetic ultra-redus, pentru controlul de la distanță cu funcție de voce “mereu în funcțiune” și suport CSRmesh™ pentru producătorii de dispozitive de automatizare casnică ce caută să creeze întregi sisteme casnice. O mare parte dintre capabilitățile de consum energetic redus ale familiei CSR120X se datorează eficientului controler RISC pe 16 biți și controlerului de legătură hardware, care permite cipului să stea în modul de adormire perioade mult mai lungi de timp față de soluțiile convenționale, și astfel economisind energie.

Sunt disponibile astăzi kituri de dezvoltare, atât pentru aplicații generale IoT, precum și pentru cazuri de utilizare mult mai specifice precum o placă de dezvoltare inteligentă pentru control de la distanță și o placă de dezvoltare pentru ceas inteligent.
Pentru mai multe informații, vă invităm să-l contactați pe Managerul de vânzări regional al CODICO, dl. Ivan Mitic.

Ivan Mitic
ivan.mitic@codico.com
+43 1 86 305-194

CODICO | www.codico.com www.codico.com/shop

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu